Briljant: cocktaillasi 2007/1101 - Wirkkala, Tapio

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Wirkkala, Tapio

Briljant: cocktaillasi 2007/1101

Valmistaja: Iittala

Suunniteltu: 1959

Tuotannossa: 1959-1963

Lila (vasemmalla) ja hohtomaalattu lysterivärillä (oikealla). Maljaosa pyörittäen puhallettua lasia, jalka puristelasia. Muotit ja valmistusoikeus luovutettiin Riihimäen Lasi Oy:lle 1963, joka jatkoi mallin tuottamista nimellä "Briljantti" vuoteen 1971.

Muita tämän sarjan esineitä

Katso myös:

Kommentit

Käyttäjän Trelikka kuva
Trelikka

Onko Briljant-cocktaillasia tehty useampaa korkeutta?
Lasitutkimuksia XIII-kirja kertoo korkeudeksi 8,5 cm, mutta itselläni on 8,5 cm korkean lisäksi myös 9,0 cm korkeaan Briljant, ja netissä nähnyt eräässä isossa verkkokaupassa jopa 9,5 cm korkeutta mainostettavan. Minulla olevissa jalan korkeus on sama, mutta kuppiosa eri korkuinen.

Käyttäjän admin kuva
admin

Lasia on valmistanut kaksi tehdasta, joten pieniä eroja ko'oissa on. Lisäksi osa esineestä on tehty puhaltamalla, joten sekin antaa pientä liikkumavaraa. Ja sitten on vielä mittaaja, joka saattaa hutiloida mittaamisessa - tarkoitan nyt siis verkkokauppaa, en sinua .-)

Kirjavinkki

Leppänen, Helena

Muumilaakso Arabiassa

Ehdoton aarre muumien ystäville ja keräilijöille! Uusi opas Arabian, Iittalan, Hackmanin ja Fiskarsin brändien alla 1957-2014 tuotetuista muumiesineistä! Tämä tietokirja esittelee Arabian, Iittalan, Hackmanin ja Fiskarsin brändien alla tuotetut astiat, aterimet, sakset ja koriste-esineet, jotka Muumilaakson väki on hahmoillaan valloittanut vuosina 1957-2014. Toista yhtä kattavaa opasta ei ole!

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa