i-linja: kaadin i-405 = 2505 - Sarpaneva, Timo

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Sarpaneva, Timo

i-linja: kaadin i-405 = 2505

Valmistaja: Iittala

Suunniteltu: 1956

Tuotannossa: 1956-1964

Korkeus: 230 mm

Halkaisija: 85 mm

Kirkasta ja harmaata verholasia, pyörittäen puhallettu, driivattu ja pohja hiottu. Signeerattu "Timo Sarpaneva Iittala -57". Vetoisuus 500 ml.

Katso myös:

Kommentit

Käyttäjän maggie kuva
maggie

onko tähän kaatimeen tehty myös juomalaseja??

Käyttäjän hema kuva
hema

Tuo kaadin on nimetty Iittalan luettelossa cocktailkaatimeksi ja sille on annettu ainakin kaksi numeroa eli i-405=2505. Mutta alla olevan linkin mukaan on löytynyt sellainenkin kaadin, jonka pohjassa on numerosarja 2005.
http://www.designlasi.com/forum/sarpanevan-kaadin
En tiedä, onko mitään tarkoituksellista kaadin-lasit-settiä tehty, mutta mielestäni kaatimeen sopivat, Timo Sarpanevan suunnittelemat pyöreäpohjaiset lasit löytyvät i-lasikuvastosta 1956 numeroilla i-105=2005. Myöhemmin tälle lasille on annettu kolmaskin tuotenumero eli 2026. Näitä laseja on tehty myös mm. harmaana verholasina ja 10 cl viini-/cocktaillasikin löytyy. Lasiston valmistuskausi on 1956-1968.
Huomataan siis, että löytyy sekä cocktailkaadin että laseja samalta vuodelta samalla tuotenumerolla 2005, mikäli nyt tuohon linkin kaatimen pohjamerkintään on luottaminen. Toinen asia sitten on, merkitsevätkö mahdolliset samat tuotenumerot mitään muuta kuin huonoa numerointisuunnittelua. Sillä samoja tuotenumeroita Iittalalla löytyy jonkin verran, vaikka olisi kyse eri esineistä.

Käyttäjän maggie kuva
maggie

Missä tuollaisia kuvastoja pääsee katsomaan? otin kuvan noista omista laseistani...joille epätoivosena etsin valmistajaa tms.. mahtaisko ne olla suomalaista lasia?

Käyttäjän hema kuva
hema

Tuosta kuvasta en pysty sanomaan, vaikuttaa aika paksulta i-lasiksi. Annan tähän muutamia i-105-lasien mittoja. Vertaa omisiisi: Lasi 1. korkeus 5 cm, halkaisija 4,8 cm. Lasi 2. korkeus 6,5 cm, halkaisija 6 cm. Lasi 3. korkeus 11,5 cm, halkaisija 7,5 cm. Lasi 4. korkeus 12,7 cm, halkaisija 8 cm. Jos nämä mittasuhteet eivät oikein sovi mihinkään laseistasi, ne eivät ehkä ole nyt puheena olevaa lasisarjaa.
Kuvastoni olen ostanut kirjakaupoista ja vastaavista taikka sitten lainannut kirjastosta.

Kirjavinkki

Koivisto, Kaisa - Lauren, Uta

Suomalaisen taidelasin kultakausi

Suomalaisen taidelasin kultakausi kertoo lasitaiteemme noususta maailmanmaineeseen 1950-luvulla - ja tämän kultakauden taustoista. Upeaa kuvapainotteista teosta täydentää kirjoittajien asiantunteva teksti tarkkoine tietoineen niin taiteilijoista kuin esineitä valmistavista tehtaistakin.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa