4 päivää 14 tuntia sitten SannaA sanoi:
Tietäisikö joku, mikä tämän linnun nimi ja valmistusvuosi on? Pohjassa lukee Oiva Toikka Nuutajärvi Notsjö 274/1500 ja kyljessä on... Lue lisää →
4 päivää 15 tuntia sitten Hessukka sanoi:
Osaisiko joku kertoa näistä mitään? Koitin etsiä sivuistolta ja googlesta, sekä kuvahaulla. Mutta ei löytynyt tietoa... etukäteen kiitos... Lue lisää →
4 päivää 22 tuntia sitten Crackers89 sanoi:
Tarvitsisin hieman apua kyseisen sinisen maljakon tunnistukseen. Omalla googletuksella arvailen, että kyseessä voisi olla Wirkkalan löytö... Lue lisää →
5 päivää 1 tunti sitten Esa-Juhani sanoi:
Tunnistiaisiko joku, mikä kulho on kysessä? Olen etsinyt tietoa Googlen kuvahaulla, tuloksetta. Kulhossa ei myöskään ole signeerausta tms... Lue lisää →
5 päivää 13 tuntia sitten MarjaE sanoi:
Tietäisikö joku, minkä niminen astiasto on kyseessä ja kuka sen on suunnitellut 1950-60-luvulla. Kultaus reunoissa ja kuvioinnissa.
Lue lisää →
5 päivää 14 tuntia sitten osku4u sanoi:
Laseja 6 kpl, suuaukko 75mm, pohja 53mm (aika sama kuin viola), korkeus 80 mm ( 5 mm matalampi kuin viola). Työn jälki parempi kuin... Lue lisää →
5 päivää 18 tuntia sitten etuovi sanoi:
Lasimaljakko on kooltaan noin korkeus 12 cm, leveys 15 cm ja pituus noin 22 cm. Kaikki tieto olisi hyväksi.
Lue lisää →
5 päivää 19 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Tuli nettiselailussa vastaan Anton studio Designin valmistamat lasiset munakupit, Mariskooli on saattanut antaa vaikutteita munakuppien... Lue lisää →
6 päivää 18 tuntia sitten Tietamaton1 sanoi:
Osaako kukaan sanoa, mitä alkuperää ovat kuvankaltaiset , ilmeisesti munakupit? Korkeus 50mm. Olisiko venäläistä tekoa
Lue lisää →
Mikä lienee vaasisi korkeus?
Tuota maljakkomallia on käsinmaalattuna valmistettu aikanaan ainakin Nuutajärvellä ja Riihimäellä. Tuota koristelumallia en kuitenkaan muista. Jos olet varma esineen iästä, ei Riihimäen lasitehdas valmistajana tule kysymykseen.
Lyijylasia maljakkosi ei ole, koska lyijyhän lasimassassa lisää esineen painoa ja yleensä lyijyä käytetään kristalliesineisiin mm. helpomman hiottavuuden ja paremman valontaittokyvyn vuoksi.
Vaasi on 20 cm korkea. Ja kyllä, reilusti yli 100 vuotta vanha.
Joo en tiedä mistä sen"lyijylasin"keksinkin.. =(
Olis tosi mielenkiintoista saada tietää valmistaja ja arvo, vaikken siitä luovukkaan toki.
Katselin vielä vaasiasi ja outona se minulle pysyy. Nuutajärven lasitehtaalla noin vuodesta 1910 alkaen ensimmäiseen maailmansotaan saakka koristemaalasi tuon muotoisia (kokokin sopii) maljakoita itävaltalainen Diessner, jonka maalaukset ovat erittäin kauniita ja ehkä jopa maljakkosi koristemaalausta rehevämpiä.
Diessner oli mukana ensimmäisessä maailmansodassa ja sen jälkeen palasi koristemaalariksi Riihimäen lasitehtaalle, jossa jatkoi aiempaa työtään.
Riihimäen Lasitehdas aloitti toimintansa 1910, joten se, enempää kuin Diessnerkään ei voi ikäarviosi puolesta liittyä maljakkosi valmistukseen. 1850-luvun jälkeen Nuutajärvellä koristemaalasi taitava ja kuuluisa saksalainen Albert Schleicmann, jonka töissä en ole nähnyt maljakkosi muotoa. Muu saattaisi sopia. Schleicmann käytti värityksessä kultaa, myös esineitten yläreunassa.
Kummankaan mainitun töitä en googlettamalla löytänyt, kun tuon ajan esineet ovat jo vanhoja ja harvinaisia.
Riihimäellä Suomen Lasimuseolla on esineitten maksullinen tunnistuspalvelu, 10 eur/esine, mutta hinta-arviota museo ei anna. Linkki sinne:
http://www.riihimaki.fi/index.asp?id=F4E63B76D983410487638202E4F35207&la...
Olen joskus nähnyt muutaman Suomessa valmistetun esineen myynnissä, jolloin maljakon hintapyyntö on tainnut olla 80-120 euroa. Maljakkosi ei välttämättä ole kotimaista valmistetta.
Kuva olis kiva :)
Ei taida olla ajankohtainen enää, vuodelta 2008.
Moi
Täällä on pientä häikkää koska vanhat keskustelut nousee jostain syystä "pintaan" mutta se ei haittaa ja en näköjään ole ainut joka niihin kommentoi ja toisaalta eihän nämä vanhene ja niitä voi nostaa "ylös" muutenkin.
Kyllä kyllä,olis kiva jos sais tosiaan kuvankin.