Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.
Hienoa. Sähköpostitse tulleissa ilmoituksissa on vielä varoitus:
Suhtaudu tähän viestiin varauksella
Gmail ei voinut vahvistaa, että... Lue lisää →
Ilmoitin asiasta ylläpitoon adminille ja hän kertoi vastauksessaan, että sivustolla oli jokin mikä aiheutti ilmoituksen selaimella, mutta... Lue lisää →
Suojaamaton yhteys -ilmoitus on tullut ja syynä jokin sellainen asia kuin että Designlasi-sivuston päivämäärä ja kellonaika eroaa Googlen... Lue lisää →
https://www.designlasi.com/forum/ei-enaa-myynnissa-sarjana
Linkin kuvassa samanlainen sininen maljakko, eli taitaa se olla löytö sarjan... Lue lisää →
Juu, tuli ja minäkin otin riskin. Harmi jos tämä sivu loppuu, olen löytänyt paljon tietoa täältä.
Lue lisää →
Jos maljakkosi on noin 25,5 cm korkea, niin se saattaa olla saksalaisen Leonardon sisustusmaljakko 90- luvulta.
https://www.etsy.com/ie/... Lue lisää →
Hopeatäplä nimityksellä myydään torilla samanlaista lasilintua, ja ilmoituksessa on liite Bukowskin sivulle , jossa on ollut myynnissä... Lue lisää →
https://www.designlasi.com/forum/tunteeko-kukaan-esinetta#comment-27821
Böömiläinen maljakko 60-luvulta.
Lue lisää →
- 1 / 2
- seuraava ›
Mikä lienee vaasisi korkeus?
Tuota maljakkomallia on käsinmaalattuna valmistettu aikanaan ainakin Nuutajärvellä ja Riihimäellä. Tuota koristelumallia en kuitenkaan muista. Jos olet varma esineen iästä, ei Riihimäen lasitehdas valmistajana tule kysymykseen.
Lyijylasia maljakkosi ei ole, koska lyijyhän lasimassassa lisää esineen painoa ja yleensä lyijyä käytetään kristalliesineisiin mm. helpomman hiottavuuden ja paremman valontaittokyvyn vuoksi.
Vaasi on 20 cm korkea. Ja kyllä, reilusti yli 100 vuotta vanha.
Joo en tiedä mistä sen"lyijylasin"keksinkin.. =(
Olis tosi mielenkiintoista saada tietää valmistaja ja arvo, vaikken siitä luovukkaan toki.
Katselin vielä vaasiasi ja outona se minulle pysyy. Nuutajärven lasitehtaalla noin vuodesta 1910 alkaen ensimmäiseen maailmansotaan saakka koristemaalasi tuon muotoisia (kokokin sopii) maljakoita itävaltalainen Diessner, jonka maalaukset ovat erittäin kauniita ja ehkä jopa maljakkosi koristemaalausta rehevämpiä.
Diessner oli mukana ensimmäisessä maailmansodassa ja sen jälkeen palasi koristemaalariksi Riihimäen lasitehtaalle, jossa jatkoi aiempaa työtään.
Riihimäen Lasitehdas aloitti toimintansa 1910, joten se, enempää kuin Diessnerkään ei voi ikäarviosi puolesta liittyä maljakkosi valmistukseen. 1850-luvun jälkeen Nuutajärvellä koristemaalasi taitava ja kuuluisa saksalainen Albert Schleicmann, jonka töissä en ole nähnyt maljakkosi muotoa. Muu saattaisi sopia. Schleicmann käytti värityksessä kultaa, myös esineitten yläreunassa.
Kummankaan mainitun töitä en googlettamalla löytänyt, kun tuon ajan esineet ovat jo vanhoja ja harvinaisia.
Riihimäellä Suomen Lasimuseolla on esineitten maksullinen tunnistuspalvelu, 10 eur/esine, mutta hinta-arviota museo ei anna. Linkki sinne:
http://www.riihimaki.fi/index.asp?id=F4E63B76D983410487638202E4F35207&la...
Olen joskus nähnyt muutaman Suomessa valmistetun esineen myynnissä, jolloin maljakon hintapyyntö on tainnut olla 80-120 euroa. Maljakkosi ei välttämättä ole kotimaista valmistetta.
Kuva olis kiva :)
Ei taida olla ajankohtainen enää, vuodelta 2008.
Moi
Täällä on pientä häikkää koska vanhat keskustelut nousee jostain syystä "pintaan" mutta se ei haittaa ja en näköjään ole ainut joka niihin kommentoi ja toisaalta eihän nämä vanhene ja niitä voi nostaa "ylös" muutenkin.
Kyllä kyllä,olis kiva jos sais tosiaan kuvankin.