Kirjasta löytyy kuvien lisäksi tietoa Arabian kahvikuppien malleista, valmistusajasta, kuppien ja koristeiden suunnittelijoista sekä milloin koriste on ollut käytössä.
Kaikki OK ! Eikun lisää lasia tunnistukseen.
Lue lisää →
Hei,
Ja olen pahoillani,että tuli virhehuti! Käyn sen verran harvoin sivustolla,ettei aina mene kuin Stömsössä:).
Löysin sitten vihdoin... Lue lisää →
Hei Kristallinkirkas.
Sinun tunnistuspyyntö meni väärään osoitteeseen. Jos haluat tunnistukseen tuon punaisen maljakon toimi seuraavasti... Lue lisää →
Hei,
Tunnistusapua tarvitaan. Oranssinpunainen maljakko jossa on oranssinkeltaisia raitoja. Raidat menevät hieman kiertäen. Suuaukko on... Lue lisää →
Voisikohan tuossa kysyjän toisessa maljassa olla reunakoristeena englantilaisen Georgian Crystalin koriste Chatsworth?Ja jos on, niin... Lue lisää →
Kiitos😊
Lue lisää →
I love the positivity! I am thankful for so much right now in my life. The fact that it is finally cooling off puts a smile on my face. I... Lue lisää →
https://www.designlasi.com/forum/kirkas-kulho
Vanha keskustelu vasemmanpuoleisesta kulhosta.
Lue lisää →
Moi, hmm, nyt pääset itse etsintätyöhön, koska samaa alumiinista Stockmannin liukuporraslogoa käytti myös Stockmann valaisintukku Orno-Stockmannin rinnalla.
Kuvat ovat tunnistamisen kannalta sopimattoman, niiden perusteella ei voi tehdä johtopäätöksiä. Lasiesineiden tunnistamisohjeet pätevät myös näissä ei-lasiesineissä, kannattaa lukaista ne.
Se mitä kuvista näkyy, ovat mahdollisesti tanskalaistyyppiset Abo Randers magneettipallon osia. Stockmann on aina tehnyt maahantuojan roolissa omia juttuja. Yhteistyö tanskalaisvalmistajan kanssa tai muodikkaiden ideoiden kopiointi ei ole poissuljettu, kumpaakin on tehty täysin tietoisesti.
Suosittelen tutkimaan muistaja.fi:n Stockmann valaisintukun kuva-aineistoa, varsinkin mustavalkokuvien pinnakkaiset. Sen lisäksi kannattaa verrata valaisimesi Abo randersin omaan magneettikantaan.
Eyeball-valaisimet olivat aikanaan iso muotijuttu, niitä valmistivat "kaikki". Suunnittelijaa siinä merkityksessä kuin tarkoitat ei välttämättä ole, hän on todennäköisesti sisäänostoista vastannut henkilö ja sen takia jää nimettömäksi.
Niinpä,
Olen kysynyt asiaa Keravan museolta, eivät tunnistaneet.
Museon vastaus:
"Stockmannin logo tuossa näyttää olevan ja vaikuttaa ainakin siltä, että ei olisi mikään Stockmann-tukun tuote, koska merkki on tuollainen kiinteä, eikä mikään tarra."
Olen kysynyt asiaa Stockmannilta.
Stockmannin vastaus:
"Valitettavasti tarkempaa tietoa kyseisestä valaisimesta ei ole,
muuta kuin että se on luultavasti Ornon valaisintehtaan Stockmannille valmistama valaisin"
muistaja.fi käyty aikoja jo sitten läpi. Ei ainakaan omaan silmään osunut vastaavanlaista.
Olen jonkin verran tutkinut "Abo Randers" mahdollisuutta, niillä on samanlaisia "palloja"
Joten tällä hetkellä valaisin on arvoitus, täytyy jatkaa tutkimuksia.
Lampun kuvun mitat
kuvussa reikiä 9kpl
korkeus-syvyys 100mm
halkaisija 120mm
suuaukko 85mm
E.S. Horn, Epla, Hamalux ... jos pienosat eivät merkintöineen tuo lisävalaistusta, on pakko uskoa Stoccan merkkiä. Suunnittelijat ovat siinä tapauksessa firman sisäänostaja ja valmistavan tehtaan tiimi. Kaukoidässä toki on tehty kopioita jo pitkään, minullakin on yksi moderni Frandsen-kopio.
Pistoke kiinnitti huomiota jo aluksi, se on epätavallisen tukeva ja eroaa kovasti europistokkeista. Hyväksyntälaitosten symbolit saattavat antaa lisätietoa.
Vähän jäin ihmettelemään museon vastausta, esim. Sanka-brändillä myydyissä Stockan valaisimissa on alumiininen liukuporras-leibeli kuten tässä. Jos lampunpitimen irrottaisi, se luultavasti on irtonainen.
Jep,
Purin lampun sähkötekniikan ja logo on irtonainen peltiliuska. Joutuu uusimaan sähkön lamppuun, osat ovat hapertuneet rikki.
Holkissa on sähkömerkintöjä "2 A 250V (S) 25007". (S on ympyrän sisällä)
Tuo "S" voisi olla Ruotsin testauslaboratorion merkki.
Joku on veistellyt pistotulppaa, joten se menee vaihtoon.
Ainoa merkintä/logo pistotulpassa on "NEK".
Tuo välikytkin on Puristustuote Oy SSTL:n 2233/4 N:o 10299 v, vedonpoistonippeli SSTL:n 4107 N:o 10151. Lampunpidin ei ole Puristustuotteen välittämä,
nuo merkinnät viittaa Vossloh tai BJB pitimeen. Tuo (s) Semko Ruotsin sähkoturv...... jne. Tuo alumiininen liuska, jossa St-logo, tuli v.1963 käyttöön, sitä käytettiin
Valaisintukun, Sanka Oy:n asentamissa valaisimissa. Tämä Tanskalainen valaisin, on saanut uuden ilmeen, mutta missä, se on madotonta sanoa.
Juu, kiitos
Valaisimen alkuperä on edelleenkin mysteeri, suoraa tunnistusta tässä kaipailisi.
Valaisin on ostettu kirpputori hyllystä "kirppis hinnalla"
Toi st-logo on ollut mielestäni pitkään kuvun pohjalla, siitä on jäänyt
selkeä valkoinen paikka jälki. Täytyy alkaa uudelleen selailemaan Tanskalaisia valaisin valmistajia.
Moi,
Tämän verran selviää lisäkuvista ja -tiedoista:
Valkoinen katkaisija: P-logo Puristustuote Oy. 60-lukua.
Valkoinen vedonpoistaja, jossa messinkikierre: kotimaisessa tuotannossa tätä tyyppiä mm. Orno. 60-lukua.
Irrallinen Stocca liukuporrassymboli -metallileibeli: Orno- ja Sanka-valaisimissa. 60-70-luku.
Tummanruskea bakeliitti lampunpidin: 3-osainen, mutta minulle vierasta tyyppiä. Etsisin muottissa mahdollisesti olleita merkintöjä siitä sisäreunasta, joka tulee lamppua vasten. Reuna on rikki ja kulunut, voi olla ettei ole jäljellä. 60-lukua.
NEK-logo on minulle uusi tuttavuus, voisi olla norjalainen NEK Kabel AS. Nyt joku, joka on ollut 60-luvulla pääkaupunkiseudun valaisinyrityksissä tai harrastaa vanhoja valaisimia, saattaisi tunnistaa ja tietää, ketkä käyttivät tätä pistokejohtoa tuotannossa, minulle täysin vieras tapaus.
S ympyrän sisällä on sertifikaattimerkki, jota on ollut myös Suomessa valmistetuissa. Venytetty S-kirjain ympyrän sisässä on ruotsalainen hyväksyntä. Jos katsot tarkemmin, ja ympyrän ulkoreunalla on todella pieni nuolenkärki koilliseen, se onkin silloin valmistajan Strömfors-logo.
Pistokkeen veistely tarkoittanee, ettei se ole mahtunut maadoitettuun pistorasiaan. 60-luvulla oli myös niitä matalalla profiililla varustettuja seinäpistorasioita. Nykyinen euro-pistoke menee maadoitettuun pistorasiaan ongelmitta.
2A 250V on virta/jännite, 25007 en tiedä mitä tarkoittaa.
Kiitoksia tietämyksestä/vastauksista.
Ei tosta lampunpidin S-merkinnästä ota selvää.
Tuo pistotulppa on tödennäköisesti Norjalainen NEK. N-kirjaimen kirjoitusasu on samanlainen heidän nykysessä logossa.
Lampun kannassa on myös S-logo.
Näyttää kovasti Strömforsin logolta (ne tekivät yhteystyötä Ornon kanssa). S-hyväksyntämerkissä on toisenlainen kirjasin.
Strömfors ei tehnyt E14 lampunpitimiä, Kyllä tuo S=Semko Ruotsin sähkötarkastamon logo.
Strömfors ei tehnyt E14 lampunpitimiä, Kyllä tuo S=Semko Ruotsin sähkötarkastamon logo.