Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Sininen lasiteos/maljakko?

Lazurin sininen painava "maljakko"?Tarjolla olisi ehdotuksia Wirkkalaa,Arttu Brummeria,Harry Moilasta? Lähinnä katsoin muotoa ja tuotantoa,mutta valmista vastausta en mistään..
korkeus:18 cm
halkaisija:n.8 cm
Kiittäen avusta!Tässä ei näy myöskään signeerausta,

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Sininen maljakko
http://www.designlasi.com/forum/wirkkala-1
Kumelan maljakko,jota verrataan linkissä Henrik Koivulan Humppilan lasille suunnittelemaan Janus maljakkoon.Janus maljakko on hieman erilainen.Designlasin hintakirjassa kuva Tapio Wirkkalan maljakosta joka on melko samanlainen.Maljakoiden keskinäisitä mitta eroavaisuuksista ei ole tietoa.Jostain Kumelan kuvastosta voisi tämäkin löytyä, ja voi löytyä vaikkapa suunnittelijakin tälle maljakolle.

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Kyllä tuo on prikulleen saman muotoinen kuin linkissä oleva Tapio Wirkkalan malja,tuo Janus maljakko ei vastaa aivan samaa muutenkaan, vaiko mitä mieltä olette?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://www.designlasi.com/forum/tunnistatko-maljakon-2
No niin nyt on linkeissä ja kuvissa kaksi noin 18 cm ja kaksi noin 22 cm korkeaa maljakkoa.Tarran mukaan on Kumelan maljakoista kyse,kirjoista ja kuvastoista voisi löytyä tarkentavaa tietoa.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Kun vertaan tuolla linkissä olevaa valkoista maljakkoa ja tuota sinistä(tänään hankittua)ne vaikuttavat samanlaisilta ,korkeus on tuo 18 cm ja tuosta portaittaisesta kuviosta johtuen halkaisija on 7-8 cm.Myyjä, antiikkiliikkeen pitäjä sanoi sen olevan Wirkkalaa..
Minulla ei ole yhtään kuvastoja käytössä -kaikki tieto mitä olen saanut on netissä ja aika kattavaa kuitenkin-kielipää karttuu kummasti.;) Kiitos lysterimaljakon tiedoista!Minkähän arvoinen tämä malja on?-Pieniä kermanekkoja on myynnissä vähän väliä ja aika kovaan hintaan..

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Kumpaakohan mahtaa olla Kumelaa vaiko Wirkkalaa-tuo kirkas maljakko vaikutti myös samankaltaiselta-harmi ettei ollut päältäpäin kuvaa-Wirkkalaa kun vertasin tuohon siniseen,ei siinä eroavaisuutta ollut.Huutokaupan pitäjä sanoi että Wirkkalana hän on sitä aina pitänyt..Meinaan pitää tämän itse,kukkia en siihen laita -upea noinkin ;)

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Olen edelleenkin katsellut sivustoja ja miettinyt onko tuo sininen vaasi Wirkkalaa vaiko mitä??Noita linkkejä olen tutkiskellut-yhtään samanlaista ei ole silmiini osunut..

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Saridan ei sitä sinistä maljakkoa tarvitse mietiskellä,jos katselit linkit niin varmaan näit senkin maljakon missä on valmistajan tarra eli sinininen maljakkosi on valmistettu Kumelassa.

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Ok.tiedätkö mahdollisesti suunnittelijan?Kiitos ;)

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Suunnittelija ei ole tiedossa,kuitenkin jos esine löytyy Kumelan kuvastoista niin siellä saatta olla suunnittelijan nimikirjaimet.Minulta ei löydy Kumelan kuvastoja,toivottavasti joku toinen voisi sinua tässä asiassa auttaa.

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Kiitos;)

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Tästä sinisestä maljakosta on niin paljon spekulointia, onkohan tämä Kumelaa ,Wirkkalaa vaiko Henrik Koivula Janus?.?

Käyttäjän ign kuva
ign

E. Rislakki; Mäntyharju, "Calypso" edustaa myös samaa tyylisuuntaa.

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

O,kiitos vinkistä!

Käyttäjän erzgeholz kuva
erzgeholz

I recently purchased a very simmilar vase in Spain. It has the very same shape on the top but the base is narrower and it has a strange logo BUT it is very clearly signed: "Henrik Koivula Humppila" and the signature is simmilar to one found under a regular Janus vase. It might be a different design based on Janus, or a version of it. As for my vase, my guess is that it probably belongs to some edition especially made for a company so that's why the base is different. It stands 20 cm tall and the base is 3 cm. the other 17 cm look exactly like your blue vase.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
7 tuntia 11 min sitten jeni1961 sanoi:
Maljakon korkeus noin 16cm, suuaukko 3,5cm, pohja 5cm ja halkaisijan levein mitta noin 10cm. Pikkukuppi korkeus noin 5cm ja halkaisija... Lue lisää →
7 tuntia 35 min sitten jeni1961 sanoi:
Kimara (Kartio) malli 2744. Valmistettu 1953-67. Korkeus 6,5cm, halkaisija 7,2cm. Ohutta puhallettua lasia. Jokaista väriä 2kpl. Hyvin... Lue lisää →
11 tuntia 21 min sitten mirvahenriina sanoi:
Tunnistaako kukaan tätä? Lue lisää →
1 päivä 1 tunti sitten petskug sanoi:
Tietääkö joku varmuudella, onko em. lasisarjan lasit aina ohutta lasia yläosaltaan, voiko olla myös kuumakatkaistuna ja vähän... Lue lisää →
1 päivä 5 tuntia sitten Pirjoanneli sanoi:
Hei, löysin tällaiset 2 kuppiparia, jollaisia en ole ennen nähnyt. Ovat selvästi vanhat ja käsin maalatut. Mutta niiden värit on todella... Lue lisää →
1 päivä 5 tuntia sitten rahtolainen sanoi:
Myyn kuvan lasikulhon, halkaisija 16 cm, korkeus 9 cm, pohjassa merkintä ” isle of wight glass, hand made” , hinta 100€ Lue lisää →
2 päivää 21 min sitten Jans_ sanoi:
Tunnistaako joku mikä karahvi kyseessä? Lue lisää →
2 päivää 28 min sitten Kuusi sanoi:
Leimojen perusteella Hopeatehdas Oy;n valmistama, vuodelta 1961. Mitat: leveys 12cm, syvyys 9,5, korkeus 4cm. Onko tietoa minkä niminen... Lue lisää →
3 päivää 8 tuntia sitten LyySai sanoi:
Tunnistaako joku tämän maljakon? Maljakon korkeus noin 35 cm. Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
6 tuntia 3 min sitten jeni1961 sanoi:
Kiitos tiedosta 🤗 Lue lisää →
6 tuntia 22 min sitten lasilintu sanoi:
Sininen lasi saattaa olla Saara Hopean suunnittelema Marja, vetoisuudet 6 ja 10 cl: https://www.designlasi.com/content/marja-2745-hopea-... Lue lisää →
2 päivää 25 min sitten Jans_ sanoi:
Kiitos 😊👍 Lue lisää →
2 päivää 33 min sitten hurula sanoi:
Ei oo kukaan kommentoinut.... Lue lisää →
2 päivää 33 min sitten hurula sanoi:
Ei oo kukaan kommentoinut.... Lue lisää →
2 päivää 37 min sitten hema sanoi:
Kaadinmalli voi olla tuo Lasilinnun bongaama, mutta kuka on suunnittelija. Laatutavaran kaatimesta pitäisi nimittäin nähdä pohja myös... Lue lisää →
2 päivää 1 tunti sitten Tiihma sanoi:
Onko tietoa,mulla myös Lue lisää →
2 päivää 2 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Voisiko se olla tämä: https://www.laatutavara.com/tuote/19862/ eli Keran punasavinen kannu, 19,5 cm. Lue lisää →

Kirjavinkki

Iittalan lasitehdas

Puhallettujen talouslasien hinnasto (näköispainos)

Iittalan tuotekuvasto vuodelta 1941 esittelee viini-, viiina-, shamppanja- ym. laseja. Lisäksi siinä esitellään karahveja, maljoja, tarjottimia, astiastoja sekä paljon muuta puhallettua talouslasia.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa