Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.
Suurkiitos tiedosta. Niinpä onkin. Nyt löytyi jo netistäkin, kun älysin käyttää tuoppi-sanaa!
Lue lisää →
Taitaa olla Nuutajärvi Hiiop, Oiva Toikka
Lue lisää →
Many thanks for your informative posting. I always uncover useful blog posts to pick up new abilities. My most recent blog reading was... Lue lisää →
Ei mitään varmaa ,mutta jotenkin tuli mieleen Keijo Kortesalo. Aivan samaa en löytänyt mutta tutkippas Asmo Uutelan tekeleitä myös.
Lue lisää →
Kuva hieman epäselvä kyseessä varmaan Kaj Franckin pyöreäpohjainen kirjava lasi 5023 (1954-71) ja kaadin (5601) ja settiin kuuluva... Lue lisää →
https://www.designlasi.com/forum/kauklahden-lasitehtaastako
Linkissä keskustellaan Kauklahden Lasitehtaan kuvastoista tai luetteloista, harvalla on noita kuvastoja, joten karahvisi todentaminen on hankala juttu.Karahvisi voisi hyvinkin olla kyseisen lasitehtaan tuote, koristemaalaus ja korkki antavat viitteitä tähän mahdollisuuteen, kerro vielä, ennen kuin joku sitä kysyy ,onko korkki puuta?Onhan noita korkkeja puisina käyttäneet muutkin lasitehtaat.
https://www.lansivayla.fi/paikalliset/1744084
Linkissä on vinkki miten saattaa erottaa Kauklahden lasitehtaan maalatun koristeen jonkun toisen lasitehtaan maalauskoristeesta.
Hei korkki on puuta
Sekä Riihimäen lasitehdas että Kauklahden lasitehdas (Riihimäki-omisteinen vuodesta 1927) ovat käyttäneet maalattua punaista puukorkkia (pullo)karahveissaan.
Jäälasi puolestaan vaikuttaisi olevan enemmänkin Riihimäen emotehtaalle tyypillisempi. Mutta toisaalta nuo suuret maalatut kukat kukkivat tiuhaan etenkin Kauklahden valmisteissa.
Vuonna 2017 ilmestyi Kauklahden lasitehdasta ajalta 1923-1952 käsittelevä kirja, jossa on myös hyvä kuvasto Kauklahden valmisteista. Siitä en tuota karahvia ainakaan löytänyt, mutta eihän kirja suinkaan sisällä koko Kauklahden tuotantoa.
Vaakakuppini kyllä kallistuu tiettyyn suuntaan, mutta heiluu vielä...