Käyttäjän riukka kuva
riukka

5 eriväristä mehulasia ja 2 pientä sinistä maljakkoa

Moi!

Tunnistaako kukaan kuvassa olevat lasit. Ne ovat olleet mieheni mummolla "aina". Ilmeisesti hää- tai
kihlajaislahjaksi saatu. He asuivat Riihimäellä ja uskoisin olevan jonkun Riihimäen muotoilijan.
Tyyli ehkä Franck-Still?
Värit ovat todella kauniita mielestäni. Vasemmalta: hunaja, rubiininpunainen, "stillinvihreä", vaaleanvioletti sekä omenanvihreä. Korkeus 17,5cm ja suun halkaisija 7cm.
En ole löytänyt netistä mistään vastaavia joten muotoilija ja arvo kiinnostavat.

Toinen kysymys koskee kahta 15cm korkeaa opaali?lasista maljakkoa. Ne ovat aivan
sähkönsinisiä ja sisältä valkoisia. En saanut mitenkään tallennettua oikeaa väriä kameraan. Mieheni on
lisäksi teinivuosinaan sprayannut nämä mustaksi, enkä saanut kaikkia maaleja kuorittua
sisäpuolelta. Sitä kuultaa siis läpi. Toinen maljakko on sisäpuolelta opaaliverhoukseltaan
läpikuultavampi. Ovatkohan ihan "Tiimarikamaa"?

Olen erittäin kiitollinen kaikista tiedoista.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän pik kuva
pik

Onko Suomessa tosiaan tehty sisältä valkoista ja päältä tasaisen värillistä lasimaljakkoa, muitakin kuin Heikki Orvolan Evergreen? Jaa, kaksivärisiä on ehkä Aalto-maljakkojakin, mutta ihan tosi?
En tuota Kumelan tuotanto niin tunne, siis olisi kiva tietää.

Itselleni tulee ensimmäisinä mieleen näistä kaksivärisistä aina a) Ruotsalaiset tehtaat, suurimpana ehkä Alsterfors, mutta eivät muodoiltaan kai olleet näiden mainittujen tyyppisiä vaan oikein kunnon 60's-70's retroa. Siksipä itse veikkaisin vaihtoehtoja b) Kiina c) Italia korkeintaan.

Käyttäjän tapsa kuva
tapsa

Komea lasistosi on hyvin todennäköisesti ruotsalaista alkuperää. Sarjaa näkee joskus kirppispöydillä yksittäiskappaleina ja myydään tuon suuren korkeuden vuoksi maljakkona. Ikää en osaa sanoa, mutta useita vuosikymmeniä. Lasisto kannattaa säilyttää.
Vaasisi eivät nekään ole kotimaisia. Ruotsissa ja Tanskassa tuolla menetelmällä vaaseja on valmistettu suuria määriä, joten mm. molemmat maat sopivat alkuperämaaksi.

Käyttäjän riukka kuva
riukka

Hei!
Kiitos paljon vastauksista! Nuo lasit ovat niin syötävän kauniin värisiä. Mies tuossa juuri sanoi, että
mummo ja pappa menivät naimisiin 1930, joten sillä main tuo lasiston ikäkin on. Osaatteko kertoa mistä saisi lisää tietoa ja kuka noita muotoili tai mikä oli tehdas Ruotsissa tai Tanskassa? Kuitenkin erikoista, että ulkomaista lasia Riihimäkeläisessä perheessä löytyy, kun hyllyt notkuivat paikkakuntalaista tuotantoa. Harmi, että ei tarkempaa tietoa ole meilläkään.

Käyttäjän tapsa kuva
tapsa

Itsellänikin on noita laseja vuosien mittaan keräilty erä. Alkuperää on tuloksetta pyritty selvittämään asiantuntijavoiminkin. Ruotsalaisiksi on väitetty ja sieltä olen joskus itsekin löytänyt muodon ja värin, mutta koko ei täsmännyt. Ruotsin lasiteollisuus on ja on ollut niin laajaa, että vanhahkon ja tuntemattoman lasin (käyttölasin) taustan löytäminen on aina hyvästä onnesta kiinni.

Verkossa toimivia tunnistuspalstoja on Ruotsissakin. Skandinaavisen lasin verkkomyyntiselailu tuottaa joskus tulosta ja arvioitavaksi jää vain se, onko kerrottuun tietoon aiheellista uskoa, sillä väärääkin tietoa on runsaasti.

Itselleni riittää, että kyseessä on kaunis ja näyttävä lasisarja. Jos on löytyäkseen, niin taustaankin tupsahtaa vastaus aikanaan.

Käyttäjän riukka kuva
riukka

Kiitos Tapsa! Onkohan noita paljonkin muita värejä? Kiva olisi lisätä kokoelmaa jos vain jostain löytyisi. Pitääkin alkaa koluta Ruotsalaisia saitteja.

Käyttäjän tapsa kuva
tapsa

Lieneekö kuva vaalentanut lasiesi väritystä? Kun katselen tässä keinovalossa omiani, niin yleisilme näissä on tummempi. Nuo näyttämäsi kaikki minulta löytyy, vihreäpohjaisia ja punaisia on useampia. Sitten lilaa näyttäisi olevan kahta eri sävyä (voi johtua eriaikaisesta valmistuksesta) ja yksi näyttää selkeästi harmaalta (olisikohan tämä se savunharmaa), joka sinulta taitaa puuttua.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
21 tuntia 54 min sitten Tomi Aalto sanoi:
Valmistajasta ei tietoa itsellä.mutta itselle ylimääräinen desing tuhkakuppi myydään tarjousten perusteella. Halk. 210mm korkeus 35mm.... Lue lisää →
4 päivää 13 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Onko teille muillekin tullut ilmoitus vaarallista tai haitallisista sivustoista, kun on halunnut siirtyä Designlasi.com sivuille,Käytän... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
19 tuntia 32 min sitten Anne.K sanoi:
Hienoa. Sähköpostitse tulleissa ilmoituksissa on vielä varoitus: Suhtaudu tähän viestiin varauksella Gmail ei voinut vahvistaa, että... Lue lisää →
1 päivä 23 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Ilmoitin asiasta ylläpitoon adminille ja hän kertoi vastauksessaan, että sivustolla oli jokin mikä aiheutti ilmoituksen selaimella, mutta... Lue lisää →
2 päivää 13 min sitten lasilintu sanoi:
Suojaamaton yhteys -ilmoitus on tullut ja syynä jokin sellainen asia kuin että Designlasi-sivuston päivämäärä ja kellonaika eroaa Googlen... Lue lisää →
3 päivää 1 tunti sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/ei-enaa-myynnissa-sarjana Linkin kuvassa samanlainen sininen maljakko, eli taitaa se olla löytö sarjan... Lue lisää →
3 päivää 4 tuntia sitten Anne.K sanoi:
Juu, tuli ja minäkin otin riskin. Harmi jos tämä sivu loppuu, olen löytänyt paljon tietoa täältä. Lue lisää →
4 päivää 13 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Jos maljakkosi on noin 25,5 cm korkea, niin se saattaa olla saksalaisen Leonardon sisustusmaljakko 90- luvulta. https://www.etsy.com/ie/... Lue lisää →
4 päivää 17 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Hopeatäplä nimityksellä myydään torilla samanlaista lasilintua, ja ilmoituksessa on liite Bukowskin sivulle , jossa on ollut myynnissä... Lue lisää →
5 päivää 40 min sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/tunteeko-kukaan-esinetta#comment-27821 Böömiläinen maljakko 60-luvulta. Lue lisää →

Kirjavinkki

Iittalan lasitehdas

Puhallettujen talouslasien hinnasto (näköispainos)

Iittalan tuotekuvasto vuodelta 1941 esittelee viini-, viiina-, shamppanja- ym. laseja. Lisäksi siinä esitellään karahveja, maljoja, tarjottimia, astiastoja sekä paljon muuta puhallettua talouslasia.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa