Iittalan tuotekuvasto vuodelta 1941 esittelee viini-, viiina-, shamppanja- ym. laseja. Lisäksi siinä esitellään karahveja, maljoja, tarjottimia, astiastoja sekä paljon muuta puhallettua talouslasia.
Rooster figurine Murano ICET.Tuollaisia jalkaosia löytyy osasta Muranossa valmistetuissa lasikukoissa, Italialainen.
Lue lisää →
Monta kyselyä on ollut näistä jälkiruokakulhoista, nyt löytyi netistä tietoa.
Suunnittelija on sisustusarkkitehti Marjatta Ypyä-... Lue lisää →
Ensimmäisen kysymyksen kolmas kuva: Timo Sarpaneva, Arkipelago.
https://www.designlasi.com/forum/hallo-ekspertit-apua-hilfe-help
Toisen... Lue lisää →
Eli kukaan ei tiedä
Lue lisää →
Kiitos, tämä oli hieno lisätieto. Eli tämä on korkein valmistettu, jenkeissä sitten ehkä näitä enemmän.
Lue lisää →
Suunnittelija on amerikkalainen ja sarja oli tarkoitettu lähinnä Yhdysvaltojen vientiin. Suomalaisissa kuvastoissa, ainakin niissä joita... Lue lisää →
Muitelinkin että olen jotain vastaavaa nähnyt, selkeästi samaa sarjaa. Erikoista ettei löydy mistään luettelo/kuvasto kuvaa.
Lue lisää →
Ken Bensonin suunnittelema Kristiina.
Tuossa vähän lisätietoa, vaikka ei kynttilänjalasta olekaan kysytty: https://www.designlasi.com/... Lue lisää →
- 1 / 3
- seuraava ›
Oikeanpuolinen voisi olla JUHAVAN kynttilänjalka hyvin kapealle kynttilälle.
Oik. puoleinen Timo Sarpanevan Juhava Oy:lle suunnittelema kynttilänjalka pallokynttilälle. Juhava tuotti kaiketi kynttilöitä eli tuon kynttilänjalan on sitten valmistanut tehdas...mikälie?
Tuo toinen on Ken Bensonin ja Iittalan New York, kolmas ilmeisesti Sarpanevan Skanssin jalusta, kupu siis puuttuu.
Kiitokset tiedoista! Olisiko kuvaa skanssin jalustasta kenelläkään?
Ensimmäinen vasemmalta Iittala / Timo Sarpaneva / Bolero
Hei Tapsa!
Boleroksi minäkin sen ensin katsoin, mutta rupesin miettimään, onko sitä tehty tuon kokoisena. Sitä tietoa en löytänyt.
Hyvä huomio, kiitos! Katsoin kuvat pikaisesti, mittoihin huomiota kiinnittämättä, ja ainoa mieleen juolahtanut oli Bolero. En tosiaankaan noin pientä ole nähnyt. Jätetään asia avoimeksi ja yritän palata asiaan, josko löytyisi mittatietoa.
Vähän kookkaampi kuva niin tuosta kulmasta kuin pohjastakin saattaisi kertoa jo jotain.
Lisäkuvia liitetty, olisiko niistä apua?
liitin kuvia "bolerosta" sekä sivulta että pohjasta, kynttilänjalka on "karhea" ulkopuolelta.
Kun selasin sarpanevaa huutonetissä, niin toinen oikealta oleva esine on erehdyttävästi arkipelagona myytävävänä olevaa kynttilänjalkaa. Voisiko olla arkipelagoa?
En tiedä, mikä ensimmäinen kynttilänjalka on, mutta arvelen, että se ei ole Bolero. Mulla on Iittalan esite vuodelta 1979, jossa mainittua Boleroa esiintyy kolmea eri kokoa. Mittoja esitteessäkään ei ole, mutta kuvan perusteella jalan pintakuviointi näyttää erilaiselta kuin nyt puheena olevassa jalassa, se on ikäänkuin tiheä "tikapuukuvio". Huutiksesta ja "hintakirjasta" löysin mittoja. Pienimmän koon korkeus mittaajasta riiippuen on noin 4,5-5 cm, keskikokoisen korkeus noin 7,5-8 cm ja suurimman korkeus noin 9,5-10 cm. Mutta se mikä on tärkeää, on yläosan halkaisija: se on kaikissa kolmessa koossa Huutiksen myyntikohteiden mukaan noin 14,5-15 cm. Eli kysyjän kynttilänjalan mitat eivät sovi Boleroon, jollei sitä sitten ole tehty muitakin"malleja".
http://www.huuto.net/kohteet/4-kpl-timo-sarpa...
Aiemmin mainitsemiani mittoja en kaivanut, mutta lisäämistäsi kuvista ensimmäinen kertoo, ettei Bolerosta ole kysymys. Tuossa sinun esineen yläulkoreunassa on selvä ja terävä taite, jota Bolerossa ei ole. Boleron laajenevan yläosan reuna kaartuu kauniisti ilman taitosta. Muitakin eroja taitaa olla.
Mitä arvailemaasi Arkipelagoon tulee, niin kyse ei liene siitä, vaikka esineissä on jotain samaa. Mutta voisikohan tuossa olla kyse Sarpanevan suunnittelemien kynttilälyhtyjen jalkaosasta, jotka ovat samankaltaisia ja samalla menetelmällä valmistettuja kuin Arkipelago. Mittoja en muista, mutta kyseeseen voisivat tulla lyhdyt Messi tai Skanssi. Tällöin esineen kupuosa puuttuisi.
tapsa on kyllä täysin oikeassa tuon arkipelagon suhteen. Kyseessä on 80-luvulla valmistettujen Messin tai Skanssin alaosa, joka on samannäköistä ja samalla tavalla valmistettu kuin puristetut arkipelagot. Yläosana tuotteissa on ollut opaalinvalkoinen tai kirkas kupu.
Tuo huuto.nettiin laitetetun ilmoituksen laatija on tehnyt johtopäätökset lasista vain sen arkipelagomaisuuden suhteen.