Koristepullo 1736 - Riihimäen Lasi

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Koristepullo 1736

Valmistaja: Riihimäen Lasi

Suunniteltu: 1971

Korkeus: 270 mm

Valmistettu kirkkaana, vihreänä, ruskeana, sinisenä ja keltaisena. Tunnettu nimellä "Lankkupullo".

Katso myös:

Kommentit

Käyttäjän valpuri kuva
valpuri

Minulla on sama pullo kirkkaana ja pohjassa signeeraus Nanny Still Riihimäenlasi Oy

Käyttäjän valley kuva
valley

En tiennytkään että näitä löytyy signeerattuna (Nanny Still ???), yleensä tämä Lankkupullo yhdisteään Helena Tynell:iin, veikkaan aika varmuudella että signeeraus pohjassa on feikki.

Käyttäjän admin kuva
admin

En ole onnistunut löytämään mitään virallisia viittauksia Helena Tynelliin tai Nanny Stilliin tämän esineen osalta. Pullo löytyy Riihimäen Lasin uutuuksista vuodelta 1971, jossa sitä ei ole merkitty kenenkään nimiin.

Käyttäjän valpuri kuva
valpuri

Olen saanut pullon n.30-vuotta sitten. Olen jo vuosia sitten nähnyt vastaan värillisen antiikkimessuilla myynnissä Stillinä, samoin vieraillut paikassa, jossa oli vaaleansininen ja perheen äiti (silloin jo kuollut) oli kerännyt Nanny Stillin lasia! Tynellin tekemänä tämä ei ole kovin montaa vuotta ole liikkunut.

Käyttäjän keräily kuva
keräily

Tuntuu oudolta, jos Nanny Still olisi ottanut saman pintakuvion, minkä Helena Tynell on suunnitellut "Pala"- maljakoihin, sekä suorakaiteen muotoiseen maljakkoon, mikä on Riihimäen tuotannossa ollut, mutta ei "Pala"- maljakon nimellä.

Käyttäjän valpuri kuva
valpuri

Valitettavasti ei ole "Palaa" mihin verrata ja netin kuvissa ne vain muistuttaa toisiaan. Kuinka paljon 30-vuotta sitten väärennettiin signeerauksia ja mikä hyöty se tämänkin kohdalla olisi ollut. Ruma kolmikiloinen pullo! Ehkä tuossa kuviossa on jotain mitä en ole tajunnut.

Käyttäjän keräily kuva
keräily

Riihimäellä on lauantaina 29.01 2011 Lasipäivä, siellä on tunnistuspalvelu, missä asiantuntijat tunnistavat lasia, vie pullo sinne, niin saat varmaan asiantuntevan vastauksen!

Käyttäjän Kristiina48 kuva
Kristiina48

Laatutavaran sivuilla tuollaisia on useampia ja kaikissa niissä kyllä on nimenä Tynell!

Käyttäjän valpuri kuva
valpuri

Siellä taisin eka kerran nähdä tätä myytävän Tynellinä (aikaisemmin vain lankkupulloina). Mutta, myös siellä on ollut pullo myynissä, jossa mainittiin sen ostetun antiikkimarkkinoilta Stillinä.

Käyttäjän valpuri kuva
valpuri

löytyipä tälläinen myynti-ilmoitus

http://www.huuto.net/kohteet/riihimaen-lasi-s...

Käyttäjän valley kuva
valley

Harvinaisuudesta voi nyt olla montaa mieltä, juuri samanlaisia ja värisiä on tällä hetkellä myynnissä muutamalla kirpparilla, muistaakseni pyynti oli toisessa 18 eur, veikkaan edelleen että Tynell on suunnittelija tälle, en vaan jotenkaan saa sopimaan tuota Stillin tuotantoon.

Käyttäjän Kristiina48 kuva
Kristiina48

Enpä rupea kinaamaan, mutta olen kyllä Valleyn kanssa samaa mieltä, että Tynell on kyseessä,varsinkin kun minulla on vanha Riihimäen hinnasto, missä siitä on kuva ja taiteilijan nimi ja kyllä olettaisin, että Laatutavaran sivuilla on parempaa tietoa kuin huuto.netissä. Mukavaa joulun odotusta kaikille lasin ystäville!

Käyttäjän admin kuva
admin

Mielenkiintoista, olisiko mitenkään mahdollista, että ottaisit kuvan tuosta hinnaston sivusta?

Käyttäjän keräily kuva
keräily

Kysyin viime talvena "Lankkupullosta" Suomen Lasimuseon tutkijalta Hannele Viilomaalta ja hän totesi, että "Koristepulloa" on myyty anonyyminä Riihimäen Lasissa 70-luvulla.

Käyttäjän valpuri kuva
valpuri

Haa, hienoa! Minkä vuoden hinnasto kyseessä?

Käyttäjän Kristiina48 kuva
Kristiina48

Hei taas,
Anteeksi kovasti, muistin väärin lasin, kun löysin kirjan, vanhuus vaivaa. Saman vuoden 1970 hinnasto oli! Minulla muuten on tuota sarjaa myös vihreä maljakko. Tässä linkki taas erääseen liikkeeseen, joka myös väittää Tynelliksi.
http://www.ajan-muisto.fi/lasi/sivut/siiroine...
Voipa olla, ettei tämä koskaan lopullisesti ratkea, kun molemmat taiteilijatkin ovat kuolleet.

Käyttäjän Teme kuva
Teme

Koskas HT on kuollut... ;-)

Kirjavinkki

Harri Koski

Tuhat ja yksi Arabian kahvikuppia 2

Kirjasta löytyy kuvien lisäksi tietoa Arabian kahvikuppien malleista, valmistusajasta, kuppien ja koristeiden suunnittelijoista sekä milloin koriste on ollut käytössä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa