Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Arpa on heitetty, "Noppa"

Korkeus: 120 mm

HUOM! Tämä esine on todettu tai sen on epäilty olevan väärennös.

Muita tämän sarjan esineitä

  • Arpa on heitetty, "Noppa" 1728 - Siiroinen, Erkkitapio

Katso myös:

Kommentit

Käyttäjän valley kuva
valley

Olen muutamaan tällaiseen törmännyt netissä, kuvassa oleva sininen väärennökseksi epäilty pullo on noppapullon ns. tulpallinen malli johon kuuluu (lasinen ?) nopan muotoinen tulppa, ja tästä syystä tässä mallissa kapeampi suuaukko, kuvasta luonnolisesti tulppa puuttuu kuten kaikki näemme.

http://www.huuto.net/kohteet/riihimaen-sinine...

Käyttäjän pik kuva
pik

http://www.designlasi.com/forum/et-siiroisen-...

Kirjallisuuden mukaan Siiroisen "aito" noppapullo on kooltaan joko 17cm korkea ja kirkas, rubiininpunainen tai malakiitinvihreä, tai sitten 7cm korkea ja kirkas, amber, keltainen tai sininen.
Korkkia ei näytä olevan.

Käyttäjän valley kuva
valley

Ok, kiitti infosta, eli nämä tulpalla olevat onkin feikkejä ?, näitä on ollut aika ajoin mynnissä mm. huuto.net:ssä, ei taidat monet myyjät ja ostajat olla tietoisia tästä, vielä enemmän outoa mielestäni on se että yksi näistä tulpallisista (vihreä) myytiin alkup. Riihimäen Lasin paketissa ja ilmoituksessa oli kuvat paketista/pullosta/pullosta peketissa ???.

Kirjallisuus ei näköjään tiedä ihan kaikkea, 17cm löytyy kahtena eri punaisena, rubiininpunainen ja kirkkaanpunainen ja pienemmästäkin löytyy vihreä, itseltä nuo edellämainitut löytyy.

http://lasia.nettigalleria.fi/main.php?g2_ite...

Käyttäjän hema kuva
hema

Hei Valley, ethän voi omalla kokoelmallasi mitään aitoudesta todistaa. Parasta vaan uskoa museotutkijoita tässä noppa-asiassa. Mitä tulee punaiseen, niin saman mallin eri värisävyt ovat ihan tavallisia, esim. punaisissa Kleopatroissa.

Käyttäjän valley kuva
valley

Ymmärsin että täällä sentään saisi kysellä ja esittää omia näkemyksiään koskien rakasta keräily harrastustani, jakaa tietoutta, kokemuksia saada tietoutta ym., en yritä tietenkään todistella yhtään mitään kokoelmallani kenellekkään.

Käyttäjän pik kuva
pik

Ihan oikein ymmärretty. Pitää myös muistaa vaan että lyhyistä viesteistä on helppo ymmärtää sävy väärin tai jopa päin vastoin. Näin ehkä kävi edelliselle viestillesi. Pääasia että taas tuli tietoa jaetuksi.

Kirjallisuuttakin pitää lukea aina "varovasti". Tosin, kirjallisuus mainitsee myös sen, että Riihimäen lasissa valmistettiin useinkin hinnastoissa mainittujen värien lisäksi muita värejä, tai jopa sitä väriä mikä upokkaassa milloinkin "sattui olemaan", jolloin värien sekoituksiakin on olemassa.

Käyttäjän valley kuva
valley

Joka tapauksessa näidenkin väärennökset on helppo tunnistaa samaan tapaan kuin esim. aurinkopullojen, Italialaiset näidenkin väärennösten takana, tämä yksilö löytyy myynnistä eräästä suomalaisesta antiikkiliikkeestä:

http://www.suomenantiikki.fi/images/3303%20no...

Käyttäjän Majota kuva
Majota

http://lasia.nettigalleria.fi/main.php?g2_ite...

Tuolla näkyy olevan vihreänä pienempi pullo. Väärennös?

Käyttäjän valley kuva
valley

Aito, vaikka tämän vihreän sävyn pienemmässä koossa kirjallisuus ym. jostain syystä ohittaa.

Kirjavinkki

Harri Koski

Tuhat ja yksi Arabian kahvikuppia 2

Kirjasta löytyy kuvien lisäksi tietoa Arabian kahvikuppien malleista, valmistusajasta, kuppien ja koristeiden suunnittelijoista sekä milloin koriste on ollut käytössä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa