Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Sarpaneva, Timo

Festivo 2665

Valmistaja: Iittala

Suunniteltu: 1966

Tuotannossa: 1967-

Korkeus: 180 mm

Muottiin puristettu kynttilänjalka. Kahdeksan eri kokoa. Festivo-sarja muodostui hittituotteeksi ja siitä on tullutkin suomalainen jokakodin ikoni. Mallien korkeudet: 80, 120, 150, 180, 215, 245, 280, 315 mm. Sarjassa joitakin kokoja myös sinisenä.

Muita tämän sarjan esineitä

  • Festivo

Katso myös:

Kommentit

Käyttäjän Skål kuva
Skål

Vuonna 1987 kynttilänjalkaa tehty myös 180mm korkeana ja kahdella "renkaalla" - kahden keskimmäisten puuttuessa. Alkuperäislaatikossa kuva esineestä. Pohjassa teksti: TIMO SARPANEVA 1967-1987.

Käyttäjän akauhane kuva
akauhane

Osaakos joku vastata visaiseen kysymykseen. Nimittäin Iittalasta en saanut vastausta. Vanhat Festivot 3, 5 ja 7 solmuiset. Onko niitä tehty signeerauksella TS vai ei? Etsinkö jotain mitä ei ole olemassakaan?

Käyttäjän nape kuva
nape

3 solmuisessa ainakin itselläni signeeraus.

Käyttäjän akauhane kuva
akauhane

Kiitos! Eli hakusessa ainakin 3 solmuinen signeerattu. Ilman signeerausta oleva on jo.

Käyttäjän Juu kuva
Juu

Olen ostanut näitä Torista muutamia ja aina vähän mietityttää, että ovatko aitoja. Pieniä eroja näyttäisi olevan aidoissakin. Signeerauksiinkaan en luota, kun niiden teko on niin helppoa.
Yksi ostamani on kuin olisi keskeltä "poikki", mutta ilmeisesti aito sekin? (Tämän julkaisun toisessa kuvassa samalainen vaakarantu 4 solmuisessa, tosin eri kohdassa kuin minulla.)
Kysymys: Miten erottaa aidon? Kuinka paljon väärennökset eroavat aidosta?

Kirjavinkki

Pirkko Sillanpää, Ilkka Kuhanen, Kaisa Koivisto

Lasin aika

Tämä kauniisti kuvitettu kirja Kauklahden lasitehtaasta ja sen tuotannosta on upea katsaus suomalaisen lasiteollisuuden historiaan. Aikalaiskuvitus tehdasmiljööstä ja tehtaan arjesta houkuttaa lukijan uppoutumaan lasinpuhalluksen saloihin ja eläytymään tehdaslaisten arkeen.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa