Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Franck, Kaj

Häränsilmä 6066

Valmistaja: Nuutajärvi

Suunniteltu: 1956

Tuotannossa: 1956-1971

Tuhka-astia. Kaikki väriversiot: kirkas, ruskea, vihreä, harmaa, petroli, koboltti ja oliivi (muitakin saattaa löytyä).
Kaksi eri kokoa. Varsinkin pienempään häränsilmään törmää matkamuistona, so. kyljessä on paikkakuntatarra (suosittu keräilyesine).

Katso myös:

Kommentit

Käyttäjän aarteinen kuva
aarteinen

Sen verran noihin väreihin vielä lisäisin, että on myös punainen, joka tosin on ilmeisesti koe-erä tms. Punaista kun on vaikea saada tasapunaiseksi, jos lasimassan paksuus vaihtelee. Näinhän häränsilmissä tilanne on ...

Käyttäjän raijaf kuva
raijaf

"Häränsilmästä" on useampia vihreitä ja ruskeita versiota. Punaisen lisäksi toinen harvinaisuus on ainakin violetti; molemmat todellakin lienevät pieniä koe-eriä.

Käyttäjän mittumaari kuva
mittumaari

Tästä poitsusta olen kysellyt vähän jokapuolella, Häränsilmä on tuo tuhka-astia mutta tietääkö joku tästä lisää ?Tuhka-astia Häränsilmä. Design, Kaj Franck, Nuutajärvi

Kirjavinkki

Laakso, Timo, I.

Erkkitapio Siiroinen, Riihimäen lasin nuori lupaus

Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa