Malja 2556 - Kumela-Lehtonen, Sirkku

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kumela-Lehtonen, Sirkku

Malja 2556

Valmistaja: Kumela

Korkeus: 80 mm

Halkaisija: 95 mm

Valmistettu värittömänä, lilana, sinisenä, ruskeana ja vihreänä.

Katso myös:

Kommentit

Käyttäjän Trelikka kuva
Trelikka

Muutamissakin nettikaupoissa on hyvin samannäköinen malja, ja suunnittelijaksi väitetään Kaj Blomqvistia. Onko kyseessä eri malja vai mikä on tarina... tässä kuva, joka on kopioitu yhden suuren suomalaisen nettikaupan myynti-ilmoituksesta; minun silmääni näyttää ihan samalta. Ilmoituksesssa tosin korkeudeksi on sanottu 7.5 cm.

Käyttäjän admin kuva
admin

Sama malja se on. Käsintehdyissä esineissä viiden millin heitto ei ole harvinaista. Oheisessa kuvassa vuoden 1972 kuvastosta on maljan suunnittelijaksi merkitty "SK" eli Sirkku Kumela-Lehtonen. Maljaa on tehty myös jalallisena 250 mm korkeana.

Käyttäjän Trelikka kuva
Trelikka

Kiitos -- onkin tuttu tuo jalallinen versio, sillä meillä kotona on ollut se sinisenä jo ainakin vuodesta 1972, kuva pikkusiskon synttärikuvilta todistaa... Koska me ollaan tamperelaisia, malja on meillä aina tunnettu nimellä "Näsinneula" :-D

Kirjavinkki

Laakso, Timo, I.

Erkkitapio Siiroinen, Riihimäen lasin nuori lupaus

Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa