Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Blomqvist, Kaj

Petäjä 4611 = 310906

Valmistaja: Kumela

Korkeus: 240 mm

Halkaisija: 100 mm

Valmistettu vihreänä, ruskeana, lilana ja sinisenä.

Kuuluu Humppilan Natura-sarjaan.

Muita tämän sarjan esineitä

  • Natura: kolpakko 2907 = 320905 - Blomqvist, Kaj
  • Blomquist, Kaj - Pahka 4605 = 910904

Katso myös:

Kommentit

Käyttäjän holmankirppis kuva
holmankirppis

haluaisin tietää tämän maljakon hinta arvion

Käyttäjän pik kuva
pik

Kiinnostaisi missä vaiheessa sileään osaan on lisätty raitoja. Ehkä Humppilan ajoilla, tarrasta päätellen? Kumelan kultatarralliset näyttävät olevan sileitä.

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Tuossa lukee, että "Muut kuvat tästä esineestä", mutta vaikka kuvakulma ei ole sama ja vaikeuttaa arviointia, niin mielestäni ruskean ja vihreän maljakon pintakuvioinnissa on muitakin eroja kuin vain nuo urat. Onko kyseessä siis sama maljakko ollenkaan?

Jos spekulointini osuisi oikeaan, mistä en siis suinkaan ole varma, niin kumpi silloin on Petäjä 4611 ja minkä niminen on toinen? Ja onko se Kumelassakin esiintynyt tällä nimellä?

Käyttäjän pik kuva
pik

Diletantta, mielenkiintoinen huomio, ja hetken jo näyttikin siltä. Todellakin siis tässä yllä kuvattu ruskea on sellaisesta kulmasta, että maljakon toisella puolella olevat muhkurat ja pohjan reuna heijastuvat sileän osan läpi niin, että koko muhkurointi näyttää erilaiselta, kun ei oikein silmä tiedä miltä puolin maljakkoa kuvio tulee. Mutta koska käsissäni on yksi tämmöinen, niin sitä käänneltyäni eri kulmiin sain kaikki mahdolliset löytämäni kuvat näyttämään samalta, sekä raidallisissa ja sileissä. Eli muhkurat säilyvät, raidat on lisätty.

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Tämäpä selvä. On sellainen vaasi, että oksat pois. Muhkurat selvinnee tosiaan vain, kun on kuppi kädessä vertailtavana.

Kirjavinkki

Uta Laurén

Oivan ihmemaassa

Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa