Veturipullo - Siiroinen, Erkkitapio

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Siiroinen, Erkkitapio

Veturipullo

Valmistaja: Riihimäen Lasi

Suunniteltu: 1970

Tuotannossa: 1970-1995

Korkeus: 125 mm

Veturipulloa valmistettiin matkamuistoksi Riihimäen Lasi Oy:ssä juhlistamaan Riihimäki-Pietari -radan 100-vuotista toiminta-aikaa vuonna 1970. Pulloja tehtiin tuolloin n. 15 000 kappaletta, joista 1 000 ensimmäistä suupuhallettiin, loput valmistettiin koneellisesti. Tämän jälkeen pulloa on valmistettu 1 000 - 2 000 pullon eriä, viimeisin vuonna 1995, joka muodoltaan eroaa vanhemmista pulloista - suu muistuttaa höyryveturin savupiippua (puhaltaja JL-Lasi, Riihimäki). Valmistettu ainakin vihreänä, kirkkaana, tumman ja vaalean ruskeana, violettina, sinisenä, punaisena ja keltaisena. Lisätietoja: http://www.designlasi.com/fi/node/2784

Katso myös:

Kommentit

Käyttäjän joakim kuva
joakim

Violetin arvo ? kiitos...

Käyttäjän Konduktööri_Turkusest kuva
Konduktööri_Tur...

Onko mitään tietoa mitä tarjoittaa veturipullojen pohjassa kirjainnumero yhdistelmät R1 ja R2?? Entä jos on veturipullo missä ei ole mitään painatusta pohjassa?

Käyttäjän nape kuva
nape

Muottinumero

Käyttäjän nape kuva
nape

Onko veturipullo ollut viimeinen tuote ennen tehtaan alasajamista.

Kirjavinkki

Laakso, Timo, I.

Erkkitapio Siiroinen, Riihimäen lasin nuori lupaus

Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa