Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.
Kiitos 😊👍
Read more → [timestamp_1]
Ei oo kukaan kommentoinut....
Read more → [timestamp_1]
Ei oo kukaan kommentoinut....
Read more → [timestamp_1]
Kaadinmalli voi olla tuo Lasilinnun bongaama, mutta kuka on suunnittelija. Laatutavaran kaatimesta pitäisi nimittäin nähdä pohja myös... Read more → [timestamp_1]
Onko tietoa,mulla myös
Read more → [timestamp_1]
Voisiko se olla tämä:
https://www.laatutavara.com/tuote/19862/
eli Keran punasavinen kannu, 19,5 cm.
Read more → [timestamp_1]
Designmuseon mukaan ainakin pyöreäpohjainen versio on merkitty Kaarina Aholle.
Read more → [timestamp_1]
Muotokielen ja pohjan perusteella sanoisin, että on Kupittaan saven maljakko. Varmaa tietoa ei ole, joten saa korjata tai täydentää... Read more → [timestamp_1]
- 1 of 3
- next ›
Kannu on Sirkku kumela-lehtosen suunnittelema ja kumelan valmistama kannu.
Onko kuvan 2 karahvi Yrjö? Kristalliesineiden hiontakoristeet poikkeavat usein hyvin vähän toisistaan. Siksi olisi tärkeää nähdä kuvioista pienimmätkin yksityiskohdat. Esim. tässä tapauksessa kysyn että, kuinkahan monta "sulkaa" tuossa viuhkan muotoisessa kuviossa voidaan erottaa (ehkä 5 ?). Entä montakohan "sakaraa" tuossa vinoneliön sisällä olevassa tähdessä on (ehkä 7 vai 8?).
Tämän kuvan perusteella sanoisin, että kyseessä ei ole Yrjö. Ei se ainakaan ole mikään niistä kolmesta Yrjöksi taikka Mauri-Yrjöksi nimetystä karahvista, jotka bongasin Riihimäen Lasitehtaan/Lasin kuvastoista.
Lisäksi tuo karahvin ja erityisesti sen tulpan muoto vaikuttavat oudoilta ollakseen kotimaista valmistetta.
Mutta mistä sen aina täysin varmasti tietää, mitä kaikkea lasia on lopultakin tehty. Ja juuri se tarjoaa mahdollisuuden kekseliäille yksityishenkilöille taikka kauppiaille tuotteiden (alkuperän, nimen, suunnittelijan, koristeen ym.) nimeämiseen milloin mitenkin.
Jos itse olisin ostamassa kalliita esineitä tuntematta niitä itse, kysyisin aina myyjältä, mihin hänen tuotetietonsa esineestä perustuvat.
yritin tuossa saada kuvaa kuviosta näyttäisi olevan 5 sulkaa ja 8sakaraa
Kiitos lisäkuvasta. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että kyseessä ei ole Riihimäen Yrjö-hionta.
Pikemminkin se muistuttaa Riihimäen karahvien Ainamo-hiontaa taikka aivan vastaavan näköistä Karhulan karahveissa käytettyä hiontaa, mutta niissäkin viuhkan "sulkien" määrän osalta yksinkertaistettuna, koska niissä näen kuvastojen perusteella 7 sulkaa. Olisiko kyseessä sitten jokin myöhäisemmän tuotantoajan yksinkertaistettu hiontamalli.
Mutta vielä pitäisi tunnistaa itse tuo karahvin malli, jotta uskaltaisin sanoa valmistajatehtaasta mitään.
kiitos kauheasti aina oppii uutta en ole ikinä kuullut ainamo hionnasta