Käyttäjän vesats kuva
vesats

Onko Nymannin Sifonki tai Maljakko Kuplainen K 18 cm.

Moi taas

Omistan tämmöisenkin kuvien mukaisen Maljakon.

Korkeutta sillä on 14,5 cm.

Signeerausta ei ole.

Sarjatuotannossa ilmeisesti käytettiin harnaata verhoa.

Mut sen lisäksi kuplainen.

Onko Gunnel Nymannin Sifonki ja minkä arvonen.

Tai onko Nymanin Maljakko Kuplainen K 18 cm.

Se olisi Designin Hintakirjan mukaan malliltaan lähinnä, mutta harmaalla savuverholla ja hieman pienempänä.

Kiitos taas.

Uusilla kuvilla.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän keräily kuva
keräily

Kuva maljakostasi on hieman epäselvä, mutta vertaa esim.tämän sivuston Sifonkeihin,niin huomaat eron.Voisiko maljakkosi olla vaikka Helanderin veljesten tekeleitä Humppilasta? Näyttäisi kuitenkin olevan piikkimuottiin puhallettu ja harmaa väriverho,desinglasia.

Käyttäjän vesats kuva
vesats

Nyt on paremmat kuvat ja tiedot Sifongista.

Käyttäjän TWave kuva
TWave

Näillä kuvilla voisi luulla vaikka perunaksi ;-)

Käyttäjän keräily kuva
keräily

Katselin Tampereen Huutokauppakamarin 19.02.09 pidettävää huutokauppaa ja sieltä pisti silmään Gunnel Nymanin Pikkusifonki- nimisenä oleva samankaltainen maljakko, kuin sinulla, vertaappa!

Käyttäjän vesats kuva
vesats

SUURI KIITOS TIETÄJÄLLE.

Mulla lähes identtinen Tampereen Huutokauppakamarin

kanssa.

Eli mun kappale on myös

Gunnel Nymanin Pikkusifonki Valm. -52, vuonna.

Tampereen kappaleessa signeeraus. Ed mukaan.

Kiitos ja hei.

Käyttäjän tapsa kuva
tapsa

Valitettavasti tuo ei mielestäni ole G Nymanin Sifonki, muotokaan ei siihen sovellu.

Ilman signeerausta alkuperä jääkin arvailun varaan, mutta jos se on kotimainen, niin Helanderin veljessarjan työksi sitä voisi arvella.
Ruotsissa on tehty aivan vastaavanlaisia töitä, muista lasinvalmistajista puhumattakaan.

Olen katsellut ainakin osaa palstalle tuomistasi esineistä ja näyttää siltä, että olet hankkinut suuren määrän lasia, joka ei ole kotimaista. Tuota halpaa lasia virtaa kotimaisille kirppupöydille, huutokauppoihin ja kauppiaillekin ainakin Ruotsin huutokaupoista, mutta tavara ei ole pelkästään ruotsalaista, vaan alkuperältään melkein mistä tahansa.
Ne ns. helmet eivät juurikaan osu näihin hankintoihin, tavarathan ovat kulkeneet jo monien käsien ja suurennuslasien kautta.

Arvokkaimmat Wirkkalan, Sarpanevan, Nymanin jne. työt ovat yleensä pienisarjaisia, tunnettuja ja signeerattuja. Mikäli tunnetun sarjan työ on signeeraamatta, vaatii luotettava tunnistaminen esineen näkemistä, jolloin yleensä selviää syykin signeerauksen puuttumiseen. Usein se on joku valmistusvirhe: viiru, kupla, epäpuhtaus tms. ja tietysti esineen arvokin on silloin vain murto-osa signeeratusta.

Itse välttäisin vastaavan lasin ostamista.

Käyttäjän vesats kuva
vesats

Kiitos.

Mulla on Designin Hintakirja itselläni.

Joten tiedän siitä esineitten tietoja ja hintoja.

Siellä lukee aika alussa .

Signeeratut ja signeerattomat lasityöt hintakirjassa.

Hintakirjan myymälähinnat ( eli nykyhintojen arviot ) ovat signeerattujen lasitöiden hintoja mikäli esiteltävät lasityöt on aikanaan laitettu myyntiin signeerattuina.

Yleensä lasityön myyntiin laittaminen signeeraamattomana tai signeerattuna käy ilmi hintakirjan huutokauppaesimerkistä.

Jos jonkin lasityön missään huutokauppaesimerkissä ei ole merkitty "Sign." -sanaa, niin lasityö on aikanaan laitettu myyntiin signeerattomana.

Eli väitteesi että jos jonkun tunnetun henkilön lasiesinettä ei ole signeerattu, siinä on aina jotain vialla

ON VÄÄRÄ.

Sama asia on mainittu SARPANEVAN / LAUTASET sivulla 214.

Huom! Tämän sivun lautasia ei löydy hinnastoista. Ne ovat uniikkkeja tai niitä on tehty pieni sarja alla olevaa lukuunottamatta. Näiden tyylisten ja kokoisten lautasten myymälähinnat liikkuvat suuruusluokissa, jotka on merkitty harmaisiin palkkeihin kursiivilla.

Mulla löytyy lisäksi samalta sivulta signeeramaton SARPANEVAN Elokuu -lautanen ja kursiivi hinta Hintakirjan mukaan V2005 mukaan sen arvo oli tuolloin 2523-4205e. Ja se on virheetön.Pohjassakaan ei ole yhtään naarmua.

Toinen on SARPANEVAN Pehmeä neliön pyöreä versio 23 cm leveänä. Se oli Hintakirjan mukaan 2523-4205 e. Sekin signeerattomana , sekin täysin ehjä ja pesun jälkeen museokelpoinen.

Ja näistäkin maksoin Turun kirpputoreilta Elokuu-lautasesta 12 e
Pehmeän neliön pyöreästä versiosta maksoin 8 e.

Ja WIRKKALAN VENINI Juomalasi 310.1 Alaosassa KULTAPALLO signeeramaton maksoi kirpputorilla 5 e.

Eli pitäiskö mun viedä lasinkeräykseen mm nämä esineeni koska niitä ei ole signeerattu ja ostaa vaan kalliilla signeerattuja .

ja odottaa 50 vuotta että jos sitten olis tullut riittävästi arvonnousua. Että sais vähän pesämunaa.

Eli ymmärrettävistä syistä en voi enää luottaa asiantuntemukseesi joten voisitko lopettaa esineitteni arvostelun tästä eteenpäin.

Kiitos ja hei

Käyttäjän annamv kuva
annamv

Olen myös kiinnittänyt huomiota lähettämiisi viesteihin. Olet itse jo esittänyt ilmeisesti kirpputorilta ostamillesi esineille suunnittelijan ja esineen, mutta etsit kuitenkin vahvistusta palstan asiantuntijoilta. Aika usein esineesi eivät näytä aidoilta design-esineiltä vaan keskieurooppalaisilta tusinatuotteilta.

Jos haluat esineilläsi ansaita paljon rahaa - sellainen vaikutelma viesteistäsi välittyy - niin oikea hintahan on aina se, minkä ostaja suostuu maksamaan. Satoja tai tuhansia euroja ei epäaidoista esineistä kukaan silti maksane.

Käyttäjän vesats kuva
vesats

Mutta aidoista esineistä maksaa

Ja sen takia selvitän täällä mitkä ovat aitoja.

Sen takia mulla on Designin hintakirja missä näkee suurinpiirtein esineet.
Ja muutamia muita kirjoja joissa erittäin tarkat valokuvat kiinnostavista esineistä. Ja muitakin sivustoja tiedossa.

Käyttäjän tapsa kuva
tapsa

En sentään väittänyt, että jonkun tunnetun suunnittelijan signeeraamaton työ olisi aina viallinen. Onhan paljon tunnettujen suunnittelijoiden lasisarjoja, joita ei ole alunperinkään koskaan signeerattu. Pyrin sanomaan, että jos jostakin tunnetusta signeeratusta sarjasta esine on ilman signeerausta, niin syynä usein on se, että esine on tarkastuksessa havaitun vian vuoksi siirretty sivuun ja myyty ilman signeerausta ns. kakkoslaatuisena ja signeerauksen puuttuminen vaikuttaa esineen arvoon.

Esitän, että lasiesineillesi saat luotettavan ja melko kattavan tunnistuksen kotimaisen lasin osalta Suomen Lasimuseolta. Kuten kirjoitin, useampaan linkittämääsi lasierään kuuluu pelkästään tai lähes pelkästään muuta kuin suomalaista lasia, enkä tiedä museon valmiutta selvittää vierasmaalaisen lasin taustoja.
Tunnen osan noista vierasmaalaisista laseistasi, osasta tiedän valmistusmaan, muutamasta maan ja tehtaan. Varmaan suuri osa laseistasi edustaa juuri niitä arvoja, joita kerroit maksaneesi. En edusta täällä asiantuntemusta, enhän sentään näin ole väittänyt. Tämä palstakin perustuu paljolti siihen, että yksi tietää yhden ja toinen toisen asian ja jos joku muistaa väärin, niin toinen korjaa.

Aivan mielelläni olen poissa lasiesi parista. Aiempi kirjoitukseni oli kuitenkin vilpitön kantani, jonka kernaasti saa kumota. Samalla osoitin sen yhteisenä vastauksena useampaan linkkiisi, joihin viittasit ja toivoit vastattavan lähettämässäsi yksityisviestissä.

Hyviä lasilöytöjä!

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
13 tuntia 25 s sitten Emmiina sanoi:
Löysin vanhan talouslevyn ja sen pohjassa on kuvassa olevat merkinnät? Mitähän nuo mahtaa tarkoittaa? Lue lisää →
13 tuntia 22 min sitten Marianne 2021 sanoi:
Sain häälahjaksi (1992) ko. lasiesineen ja pohdin sen arvoa, jotta voisin myydä sen eteenpäin. Esineessä ei ole mitään tunnistettavaa... Lue lisää →
15 tuntia 53 min sitten Lutumutunen sanoi:
Hei. Asuin aikoinaan Iittalassa ja kellarin nurkasta löytyi tämä ihanuus lampunkupu. Onko tietoa kenen tekemä ja aikakausi? Alustavasti... Lue lisää →
1 päivä 15 tuntia sitten Johannamaa sanoi:
Hei. Tämälaisesta lasikorista olisi kyse. Olen viikon aikana vertaillut tyyliä ja laatua monien eri valmistajien tuotteisiin. Itse... Lue lisää →
1 päivä 20 tuntia sitten jakil sanoi:
Sain kuvan mukaisen lasivadin ollessani työmatkalla jossakin Itäisellä Uudellamaalla vuonna kesällä 1982. Saimme toimittajan kansa... Lue lisää →
2 päivää 12 tuntia sitten Jarmo ja Birgit sanoi:
Tietäisikö joku mikä tämän kannun nimi ja arvo voisi olla? Lue lisää →
2 päivää 13 tuntia sitten hymy78 sanoi:
Hei, olisiko jollain tietoa kenen valmistama tämä erikoinen korkea lila lasimaljakko on? Korkeus 37 cm, suuaukko 9 cm ja pohjan leveys 10... Lue lisää →
2 päivää 17 tuntia sitten Oikkari sanoi:
Moikka. Hyllystä löytyy Eino Vännin signeerattu vihreä liekki-maljakko, korkeus noin 28cm. Kuuluuko alaosassa olla metallinen kullattu... Lue lisää →
3 päivää 2 tuntia sitten Lumihiutale sanoi:
Tämmöinen löytyy meiltä ja en ole onnistunut löytämään tästä mitään tietoa. osaisiko joku kertoa tästä enemmän? tämä painaakin tosi... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
25 min 41 s sitten lasilintu sanoi:
Ruotsalainen lampunkupu, metallinen lieriö puuttuu. https://www.nordicvintageshop.fi/product/1534/60-luvun-kattovalaisin https://www.... Lue lisää →
2 tuntia 4 min sitten Marianne 2021 sanoi:
Kiitos tiedosta. Lue lisää →
12 tuntia 10 min sitten Pagoda sanoi:
Samanmallisia kirkkaita löytyy hakusanoilla Mikasa Belle Epoque. Valmistaja todennäköisesti saksalainen Walther Glas. Lue lisää →
17 tuntia 56 min sitten Johannamaa sanoi:
No, on ihan selvästi. Kiitos paljon. Yritin virolaistakin lasia tutkia, samalla kun kävin läpi kaikki Euroopan maat ja vähän muutkin😊 Lue lisää →
1 päivä 2 tuntia sitten antiikkimyyra sanoi:
Mielestäni kori näyttää virolaisen Tarbklaasin esineeltä Korv (Kori), suunnittelija Mihhail Mišalagin 1980. Kuvastossa korkeudeksi... Lue lisää →
1 päivä 19 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Jos on, niin nimellä Art Lasi. Art Lasi Finland Oy näyttäisi edelleen olevan toiminnassa. Lue lisää →
1 päivä 19 tuntia sitten jakil sanoi:
Niinpä näyttää olevan, kiitos. Vielä pitää etsiä mistä tuollaisen saisi. Onko tuo firma vielä olemassa? Lue lisää →
1 päivä 20 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Maljan on valmistanut Taidelasisepät. Lue lisää →

Kirjavinkki

Riihimäen lasimuseo

Riihimäen lasi -kuvasto 1960-1970

Tämä näköispainos on koottu Riihimäen Lasin myyntikuvastojen irtolehtikansioista ja se antaa kattavan kuvan Riihimäen lasitehtaan 60-70-lukujen tuotannosta.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa