Käyttäjän vesats kuva
vesats

Onko Nymannin Sifonki tai Maljakko Kuplainen K 18 cm.

Moi taas

Omistan tämmöisenkin kuvien mukaisen Maljakon.

Korkeutta sillä on 14,5 cm.

Signeerausta ei ole.

Sarjatuotannossa ilmeisesti käytettiin harnaata verhoa.

Mut sen lisäksi kuplainen.

Onko Gunnel Nymannin Sifonki ja minkä arvonen.

Tai onko Nymanin Maljakko Kuplainen K 18 cm.

Se olisi Designin Hintakirjan mukaan malliltaan lähinnä, mutta harmaalla savuverholla ja hieman pienempänä.

Kiitos taas.

Uusilla kuvilla.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän keräily kuva
keräily

Kuva maljakostasi on hieman epäselvä, mutta vertaa esim.tämän sivuston Sifonkeihin,niin huomaat eron.Voisiko maljakkosi olla vaikka Helanderin veljesten tekeleitä Humppilasta? Näyttäisi kuitenkin olevan piikkimuottiin puhallettu ja harmaa väriverho,desinglasia.

Käyttäjän vesats kuva
vesats

Nyt on paremmat kuvat ja tiedot Sifongista.

Käyttäjän TWave kuva
TWave

Näillä kuvilla voisi luulla vaikka perunaksi ;-)

Käyttäjän keräily kuva
keräily

Katselin Tampereen Huutokauppakamarin 19.02.09 pidettävää huutokauppaa ja sieltä pisti silmään Gunnel Nymanin Pikkusifonki- nimisenä oleva samankaltainen maljakko, kuin sinulla, vertaappa!

Käyttäjän vesats kuva
vesats

SUURI KIITOS TIETÄJÄLLE.

Mulla lähes identtinen Tampereen Huutokauppakamarin

kanssa.

Eli mun kappale on myös

Gunnel Nymanin Pikkusifonki Valm. -52, vuonna.

Tampereen kappaleessa signeeraus. Ed mukaan.

Kiitos ja hei.

Käyttäjän tapsa kuva
tapsa

Valitettavasti tuo ei mielestäni ole G Nymanin Sifonki, muotokaan ei siihen sovellu.

Ilman signeerausta alkuperä jääkin arvailun varaan, mutta jos se on kotimainen, niin Helanderin veljessarjan työksi sitä voisi arvella.
Ruotsissa on tehty aivan vastaavanlaisia töitä, muista lasinvalmistajista puhumattakaan.

Olen katsellut ainakin osaa palstalle tuomistasi esineistä ja näyttää siltä, että olet hankkinut suuren määrän lasia, joka ei ole kotimaista. Tuota halpaa lasia virtaa kotimaisille kirppupöydille, huutokauppoihin ja kauppiaillekin ainakin Ruotsin huutokaupoista, mutta tavara ei ole pelkästään ruotsalaista, vaan alkuperältään melkein mistä tahansa.
Ne ns. helmet eivät juurikaan osu näihin hankintoihin, tavarathan ovat kulkeneet jo monien käsien ja suurennuslasien kautta.

Arvokkaimmat Wirkkalan, Sarpanevan, Nymanin jne. työt ovat yleensä pienisarjaisia, tunnettuja ja signeerattuja. Mikäli tunnetun sarjan työ on signeeraamatta, vaatii luotettava tunnistaminen esineen näkemistä, jolloin yleensä selviää syykin signeerauksen puuttumiseen. Usein se on joku valmistusvirhe: viiru, kupla, epäpuhtaus tms. ja tietysti esineen arvokin on silloin vain murto-osa signeeratusta.

Itse välttäisin vastaavan lasin ostamista.

Käyttäjän vesats kuva
vesats

Kiitos.

Mulla on Designin Hintakirja itselläni.

Joten tiedän siitä esineitten tietoja ja hintoja.

Siellä lukee aika alussa .

Signeeratut ja signeerattomat lasityöt hintakirjassa.

Hintakirjan myymälähinnat ( eli nykyhintojen arviot ) ovat signeerattujen lasitöiden hintoja mikäli esiteltävät lasityöt on aikanaan laitettu myyntiin signeerattuina.

Yleensä lasityön myyntiin laittaminen signeeraamattomana tai signeerattuna käy ilmi hintakirjan huutokauppaesimerkistä.

Jos jonkin lasityön missään huutokauppaesimerkissä ei ole merkitty "Sign." -sanaa, niin lasityö on aikanaan laitettu myyntiin signeerattomana.

Eli väitteesi että jos jonkun tunnetun henkilön lasiesinettä ei ole signeerattu, siinä on aina jotain vialla

ON VÄÄRÄ.

Sama asia on mainittu SARPANEVAN / LAUTASET sivulla 214.

Huom! Tämän sivun lautasia ei löydy hinnastoista. Ne ovat uniikkkeja tai niitä on tehty pieni sarja alla olevaa lukuunottamatta. Näiden tyylisten ja kokoisten lautasten myymälähinnat liikkuvat suuruusluokissa, jotka on merkitty harmaisiin palkkeihin kursiivilla.

Mulla löytyy lisäksi samalta sivulta signeeramaton SARPANEVAN Elokuu -lautanen ja kursiivi hinta Hintakirjan mukaan V2005 mukaan sen arvo oli tuolloin 2523-4205e. Ja se on virheetön.Pohjassakaan ei ole yhtään naarmua.

Toinen on SARPANEVAN Pehmeä neliön pyöreä versio 23 cm leveänä. Se oli Hintakirjan mukaan 2523-4205 e. Sekin signeerattomana , sekin täysin ehjä ja pesun jälkeen museokelpoinen.

Ja näistäkin maksoin Turun kirpputoreilta Elokuu-lautasesta 12 e
Pehmeän neliön pyöreästä versiosta maksoin 8 e.

Ja WIRKKALAN VENINI Juomalasi 310.1 Alaosassa KULTAPALLO signeeramaton maksoi kirpputorilla 5 e.

Eli pitäiskö mun viedä lasinkeräykseen mm nämä esineeni koska niitä ei ole signeerattu ja ostaa vaan kalliilla signeerattuja .

ja odottaa 50 vuotta että jos sitten olis tullut riittävästi arvonnousua. Että sais vähän pesämunaa.

Eli ymmärrettävistä syistä en voi enää luottaa asiantuntemukseesi joten voisitko lopettaa esineitteni arvostelun tästä eteenpäin.

Kiitos ja hei

Käyttäjän annamv kuva
annamv

Olen myös kiinnittänyt huomiota lähettämiisi viesteihin. Olet itse jo esittänyt ilmeisesti kirpputorilta ostamillesi esineille suunnittelijan ja esineen, mutta etsit kuitenkin vahvistusta palstan asiantuntijoilta. Aika usein esineesi eivät näytä aidoilta design-esineiltä vaan keskieurooppalaisilta tusinatuotteilta.

Jos haluat esineilläsi ansaita paljon rahaa - sellainen vaikutelma viesteistäsi välittyy - niin oikea hintahan on aina se, minkä ostaja suostuu maksamaan. Satoja tai tuhansia euroja ei epäaidoista esineistä kukaan silti maksane.

Käyttäjän vesats kuva
vesats

Mutta aidoista esineistä maksaa

Ja sen takia selvitän täällä mitkä ovat aitoja.

Sen takia mulla on Designin hintakirja missä näkee suurinpiirtein esineet.
Ja muutamia muita kirjoja joissa erittäin tarkat valokuvat kiinnostavista esineistä. Ja muitakin sivustoja tiedossa.

Käyttäjän tapsa kuva
tapsa

En sentään väittänyt, että jonkun tunnetun suunnittelijan signeeraamaton työ olisi aina viallinen. Onhan paljon tunnettujen suunnittelijoiden lasisarjoja, joita ei ole alunperinkään koskaan signeerattu. Pyrin sanomaan, että jos jostakin tunnetusta signeeratusta sarjasta esine on ilman signeerausta, niin syynä usein on se, että esine on tarkastuksessa havaitun vian vuoksi siirretty sivuun ja myyty ilman signeerausta ns. kakkoslaatuisena ja signeerauksen puuttuminen vaikuttaa esineen arvoon.

Esitän, että lasiesineillesi saat luotettavan ja melko kattavan tunnistuksen kotimaisen lasin osalta Suomen Lasimuseolta. Kuten kirjoitin, useampaan linkittämääsi lasierään kuuluu pelkästään tai lähes pelkästään muuta kuin suomalaista lasia, enkä tiedä museon valmiutta selvittää vierasmaalaisen lasin taustoja.
Tunnen osan noista vierasmaalaisista laseistasi, osasta tiedän valmistusmaan, muutamasta maan ja tehtaan. Varmaan suuri osa laseistasi edustaa juuri niitä arvoja, joita kerroit maksaneesi. En edusta täällä asiantuntemusta, enhän sentään näin ole väittänyt. Tämä palstakin perustuu paljolti siihen, että yksi tietää yhden ja toinen toisen asian ja jos joku muistaa väärin, niin toinen korjaa.

Aivan mielelläni olen poissa lasiesi parista. Aiempi kirjoitukseni oli kuitenkin vilpitön kantani, jonka kernaasti saa kumota. Samalla osoitin sen yhteisenä vastauksena useampaan linkkiisi, joihin viittasit ja toivoit vastattavan lähettämässäsi yksityisviestissä.

Hyviä lasilöytöjä!

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
5 tuntia 49 min sitten Anja Irmeli sanoi:
Olen näitä lasiesineitä yrittänyt jo jonkin aikaa selvittää. En ole varmaan osunut oikeille sivuille. 1. Pituus n. 36 cm, leveys n. 20 cm... Lue lisää →
13 tuntia 35 min sitten maggie sanoi:
Myyn täysin ehjän Onni-maljan, kakkulautasen väri on vihreä, liitän kuvan mukaan. Tällaisen vastauksen sain Riihimän lasilta 20v sitten:... Lue lisää →
1 päivä 17 min sitten Niide sanoi:
Kuka on valmistanut tällaisia Olympia vuoden 1952 keramiikka koristelautasia tai tuhkakuppeja 10x10cm? Kiitos jo etukäteen. Lue lisää →
1 päivä 10 tuntia sitten kalliomaen sanoi:
Sain lahjaksi linnun, jonka ystäväni oli löytänyt roskalavalta. Meitä molempia nyt kiinnostaisi linnun nimi. Korkeus noin 11 cm, leveys... Lue lisää →
2 päivää 13 tuntia sitten Kosean sanoi:
Tietoa kaipaan. Karhula o/y ursus-lasi pullo. Onko tämä 1940 luvulta ja onko tietoa arvosta Lue lisää →
3 päivää 3 tuntia sitten Cadel sanoi:
Mitä ja minkä valmistamia nämä tarjoilulautaset ovat? Ilmeisesti tuo kirkas maljakko on Liekki sarjan maljakko mutta muille en ole... Lue lisää →
3 päivää 5 tuntia sitten Bono sanoi:
Mikä kulho? Kenen suunnittelema? Yms. tieto kiinnostaa. Korkeus 8cm. Halkaisija 9cm. Paino kevein 219g painavin 246g. Lue lisää →
3 päivää 9 tuntia sitten Henri74 sanoi:
Kuvan mukainen tuhkakuppi. Tarvitsen lisätietoja. Valmistaja, harvinaisuus jne Lue lisää →
4 päivää 4 tuntia sitten Elisa66 sanoi:
Tunnistusapua tähän Humppilan pieneen maljaan. Korkeus ~ 14,5 cm ja pohjan leveys 5,7 cm. Minkä arvoinen? 🤔 Kiitos!🌹 Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
9 tuntia 38 min sitten Henri74 sanoi:
Kiitoksia tiedosta. Mitens toi Ahvenanmaan vaakuna ja Arabiatarra?Heikentääkö vai nostaako myyntihintaa? Ja mistä hintaluokasta puhutaan Lue lisää →
1 päivä 9 tuntia sitten Kosean sanoi:
Kiitos tiedosta.täytyy miettiä myynkö,mutta en 5€:lla Lue lisää →
1 päivä 11 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Kansalliskirjaston digitaalisista pienpainatteista löytyi Karhula Oy:n hinnasto purkeille ja säilykelaseille 1.1.1934 ja siellä on... Lue lisää →
2 päivää 11 tuntia sitten Juhokusti sanoi:
Kiitos paljon vastauksesta, mielenkiintoista tietoa! Ikä sopiikin maljakon tunnettuun historiaan, muuta tietoa ei siitä ollut. Lue lisää →
3 päivää 3 tuntia sitten antiikkimyyra sanoi:
Maljakkosi näyttää siltä, kuin se olisi puhallettu Oiva Toikan N400-maljakon muottiin. Kokokin on sopiva. Maljakkosi saattaa olla... Lue lisää →
3 päivää 8 tuntia sitten uoleviuolevi sanoi:
Orvola "Campus"-sarjaa 1970-luvulta, hiukka harvinaisempi värillisenä. Lue lisää →
3 päivää 13 tuntia sitten Elisa66 sanoi:
Tuo on varmasti ihan totta. Lasinpuhaltajat ja heidän työnsä ansaitsisivat paljon enemmän arvostusta ja kiinnostusta. Tiimityötä... Lue lisää →
4 päivää 19 min sitten uoleviuolevi sanoi:
Anteekdi epäselvä vastaukseni. Siis Helanderin lasinpuhaltajaveljekset työskentelivät Gunnel Nymanin puhaltajina Nuutajärvellä. He... Lue lisää →

Kirjavinkki

Harri Koski

Tuhat ja yksi Arabian kahvikuppia 2

Kirjasta löytyy kuvien lisäksi tietoa Arabian kahvikuppien malleista, valmistusajasta, kuppien ja koristeiden suunnittelijoista sekä milloin koriste on ollut käytössä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa