Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.
Suurenmoiset kiitokset! Nyt on linnulla nimi.
Lue lisää →
Siis helmikana
Lue lisää →
Lienee Helmiina 2002 vuosilintu
Lue lisää →
Kiitokset tiedoista ja linkistä. Varmistui tuo. Tuon ajan maljakon suunnittelijaa ei varmuudella kait voida sanoa ilman signeerausta.... Lue lisää →
http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2012/07/lisaa-kuvia-fiskarsista...
Lasinkeräilijäblogin sivulla kerrotaan maljakosta,... Lue lisää →
Kiitoksia. Ajattelin että on jotain turisti rihkamaa 😊
Lue lisää →
Kiitoksia paljon 😊
Lue lisää →
Hyvin tutulta/samalta näyttää. Kiitos :)
Lue lisää →
- 1 / 3
- seuraava ›
Arabian aseteista. Nyt eivät kaikki annetut tiedot sovi yhteen. Vuonna 1947 oli käytössä vielä ns. piippuleima, kun taas tuo kruunuleima on ajalta 1949-64. Aina eivät eri leimojen käyttöajat olleet täysin tarkkarajaiset, mutta tässä tapauksessa herää muitakin kysymyksiä ajoituksen osalta.
Lautasesta on vain yksi kuva, etkä ole antanut sen koosta tietoja. Palstan säännöt (löydät ne helposti) edellyttävät mittatietoja antamista tunnistamistehtävissä.
Mutta tuon Raija Uosikkisen koristeen (Seita, punainen) perusteella oletan, että kyseessä on Göran Bäckin suunnittelema astiastomalli A, jota hän vasta alkoi suunnitella vuonna 1959. Astiasto oli tuotannossa 1961-69 (hieman tiedot vaihtelevat lähteittäin).
Neljän yksittäisen pullalautasen arvo noin 12-20 € vähän kunnostakin riippuen.
Kiitos Hema kommentista,tuo koko oli tarkoitus laittaakkin mutta se unohtui eli 17cm.Varmaa on se että n5-vuotta hajonneissa astioissa oli mukana vastaavanlaisella kuviolla olevia isompia ruokalautasia ja tarkoitan nyt lautasen pintakuviointia.Pohjan leimoja ei valitettavasti tullut silloin katsottua ja puhe vuoden 1947 hääastioistakin tuli mummilta itseltään,joten oisko mennyt sitten tassit vähän sekaisin? vai voisiko olla vanhempia samalla pintakuviolla olevia piippuleimaisia lautasia.Tämä nyt ainakin selvisi että nämä ovat jälkeenpäin ostettuja mutta mahdollisesti täydennyksiä Hääastiastoon.
Löytyy myös pullalautasia 8kpl kokoa 17,3cm kullatuilla reunuksilla,mutta nämäkin on valmistettu vuosina 1962-65 eli ei lähelläkään Mummin häävuotta 1947.
Seita-koristeesta. Raija Uosikkisen esitetään suunnitelleen sen vuonna 1961, joten Sinuna unohtaisin tuon 40-luvun tämän koristeen osalta. Muita punaisia koristeita tietenkin löytyy tuolta vuosikymmeneltä.
Tuo valkoinen, kultareunainen pullalautanen voisi olla Kaj Franckin LA-mallia. Vastaava kahvikuppipari on nimeltään Kultakorva (jos kupin korva on kullattu) taikka Kultapiisku (valkoinen korva). Tätä kuppiparia pullalautasineen on valmistettu Arabialla noin 1960-1975.
Kiitos Hema kommenteista tuntuu olevan sen verran vankkaa tietoo et ei käy väittäminen vastaan,kuten sanottu väite hääastiastosta tuolta vuodelta oli mummini "muistama".Mutta aloin jo epäillä omaakin muistia josko siinä punaisessa kuvioinnissa sittenkin olisi ollut jotain erinlaista.Jos ei ollut niin astiasto ei ole ollut alkuunkaan se miksikä mummini sen muisti?