Käyttäjän MikMak kuva
MikMak

1947-vuodelta Arabian pulla-asetit Hinta

En tiedä näistä sen enempää kun että Mummi oli aikoinaan saanut nämä astiat Hääpäivälahjaksi kyseisenä vuonna eli 1947,astiasto oli n5-vuotta sitten vielä täydellinen mutta nimeltämainitsematon rakennusliike oli kiinnittänyt vanhustenkodin astiastokaapit ruuveilla pelkkään kyprokkilevyyn,mitkä tulikin sitten äitini päälle kaapinovia avattaessa.No siinähän hajos sitten Arabia jos toinenkin,lienee aika perusastiastoa joten hinnatkin lienee vain muutamissa euroissa vaikka vanhoja ovatkin.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän hema kuva
hema

Arabian aseteista. Nyt eivät kaikki annetut tiedot sovi yhteen. Vuonna 1947 oli käytössä vielä ns. piippuleima, kun taas tuo kruunuleima on ajalta 1949-64. Aina eivät eri leimojen käyttöajat olleet täysin tarkkarajaiset, mutta tässä tapauksessa herää muitakin kysymyksiä ajoituksen osalta.
Lautasesta on vain yksi kuva, etkä ole antanut sen koosta tietoja. Palstan säännöt (löydät ne helposti) edellyttävät mittatietoja antamista tunnistamistehtävissä.
Mutta tuon Raija Uosikkisen koristeen (Seita, punainen) perusteella oletan, että kyseessä on Göran Bäckin suunnittelema astiastomalli A, jota hän vasta alkoi suunnitella vuonna 1959. Astiasto oli tuotannossa 1961-69 (hieman tiedot vaihtelevat lähteittäin).
Neljän yksittäisen pullalautasen arvo noin 12-20 € vähän kunnostakin riippuen.

Käyttäjän MikMak kuva
MikMak

Kiitos Hema kommentista,tuo koko oli tarkoitus laittaakkin mutta se unohtui eli 17cm.Varmaa on se että n5-vuotta hajonneissa astioissa oli mukana vastaavanlaisella kuviolla olevia isompia ruokalautasia ja tarkoitan nyt lautasen pintakuviointia.Pohjan leimoja ei valitettavasti tullut silloin katsottua ja puhe vuoden 1947 hääastioistakin tuli mummilta itseltään,joten oisko mennyt sitten tassit vähän sekaisin? vai voisiko olla vanhempia samalla pintakuviolla olevia piippuleimaisia lautasia.Tämä nyt ainakin selvisi että nämä ovat jälkeenpäin ostettuja mutta mahdollisesti täydennyksiä Hääastiastoon.

Käyttäjän MikMak kuva
MikMak

Löytyy myös pullalautasia 8kpl kokoa 17,3cm kullatuilla reunuksilla,mutta nämäkin on valmistettu vuosina 1962-65 eli ei lähelläkään Mummin häävuotta 1947.

Käyttäjän hema kuva
hema

Seita-koristeesta. Raija Uosikkisen esitetään suunnitelleen sen vuonna 1961, joten Sinuna unohtaisin tuon 40-luvun tämän koristeen osalta. Muita punaisia koristeita tietenkin löytyy tuolta vuosikymmeneltä.
Tuo valkoinen, kultareunainen pullalautanen voisi olla Kaj Franckin LA-mallia. Vastaava kahvikuppipari on nimeltään Kultakorva (jos kupin korva on kullattu) taikka Kultapiisku (valkoinen korva). Tätä kuppiparia pullalautasineen on valmistettu Arabialla noin 1960-1975.

Käyttäjän MikMak kuva
MikMak

Kiitos Hema kommenteista tuntuu olevan sen verran vankkaa tietoo et ei käy väittäminen vastaan,kuten sanottu väite hääastiastosta tuolta vuodelta oli mummini "muistama".Mutta aloin jo epäillä omaakin muistia josko siinä punaisessa kuvioinnissa sittenkin olisi ollut jotain erinlaista.Jos ei ollut niin astiasto ei ole ollut alkuunkaan se miksikä mummini sen muisti?

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
7 tuntia 19 min sitten Karuselli56 sanoi:
Mikähän lasi kyseessä? Minulla on näitä kahdessa koossa: 1) korkeus 13 cm, suuaukko 5,5 cm. 2) korkeus 9,5 cm, suuaukko 4 cm. Marski -... Lue lisää →
12 tuntia 57 min sitten vilehmoon sanoi:
Etsitään kuvan mukaista opaalilasi valaisimen kupua jonka pohjassa tulisi olla reikä koristeelle. Lue lisää →
13 tuntia 11 min sitten Anne2809 sanoi:
Mulla on tämmöinen keraaminen pöllö. Pohjassa Leena Rautio Handpainted. Arvo kiinnosta. Lue lisää →
13 tuntia 12 min sitten Anne2809 sanoi:
Mulla on tämmöinen keraaminen pöllö. Pohjassa Leena Rautio Handpainted. Arvo kiinnosta. Lue lisää →
1 päivä 3 tuntia sitten petskug sanoi:
Tällainen ruskea Nuutajärven maljakko olisi vailla tunnistusta. korkeus n. 153mm. Pohjan signeerauksesta sain jo sen verran tietoa, että... Lue lisää →
1 päivä 3 tuntia sitten petskug sanoi:
Tunnistaisiko täällä kukaan tätä tuhkakuppia. Raken vanha mainostuhkis. Halkaisija n. 125mm. valmistaja/suunnittelija kiinnostaisi tietää... Lue lisää →
1 päivä 7 tuntia sitten IinesA sanoi:
Ihastuin tähän siniseen maljaan, mutta tunnistaminen osoittautui liian kinkkiseksi. Lieneekö edes suomalainen? Tunnistaako kukaan?... Lue lisää →
1 päivä 15 tuntia sitten hunttala sanoi:
Onko tämä todellakin satojen eurojen arvoinen? Korkeus 20 cm ja pohjassa Iittala-kaiverrus. Lue lisää →
1 päivä 15 tuntia sitten hunttala sanoi:
Vielä yksi tunnistamaton lintu. Pituus n. 14 cm Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
7 tuntia 45 min sitten hunttala sanoi:
Suurenmoiset kiitokset! Nyt on linnulla nimi. Lue lisää →
9 tuntia 13 min sitten mattio sanoi:
Siis helmikana Lue lisää →
9 tuntia 13 min sitten mattio sanoi:
Lienee Helmiina 2002 vuosilintu Lue lisää →
14 tuntia 43 min sitten petskug sanoi:
Kiitokset tiedoista ja linkistä. Varmistui tuo. Tuon ajan maljakon suunnittelijaa ei varmuudella kait voida sanoa ilman signeerausta.... Lue lisää →
16 tuntia 15 min sitten Wisitor02 sanoi:
http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2012/07/lisaa-kuvia-fiskarsista... Lasinkeräilijäblogin sivulla kerrotaan maljakosta,... Lue lisää →
2 päivää 5 tuntia sitten Purtsi81 sanoi:
Kiitoksia. Ajattelin että on jotain turisti rihkamaa 😊 Lue lisää →
2 päivää 5 tuntia sitten Purtsi81 sanoi:
Kiitoksia paljon 😊 Lue lisää →
2 päivää 8 tuntia sitten Kiharainen sanoi:
Hyvin tutulta/samalta näyttää. Kiitos :) Lue lisää →

Kirjavinkki

Laakso, Timo, I.

Erkkitapio Siiroinen, Riihimäen lasin nuori lupaus

Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa