Käyttäjän Stahl-Ville kuva
Stahl-Ville

Äitini jäämistöstä 32 esinettä. Maljakoita, vaaseja etc.

Linkistä löytyy kuva-albumi, johon kuvasin äitini jäämistössä olleet lasiesineet. Jonkinlaista silmää kauneudelle ja taiteelle hänellä aina oli. Lasiesineistöä osaltaan selittää Nuutajärvellä kahden sukupolven ajan asuneet sukulaiset. Sieltä siis tuli lahjaesineitä ja siellä vierailtiin vuosikymmenten saatossa säännöllisesti.

Osan esineistä olen tunnistanut, mutta enemmistöön kaipaan vielä apua. Tunnistettujakin tietoja voi varmistaa tai kumota ja antaa lisätietoja esineistä.

Minua kiinnostaa ainakin:
- valmistaja
- suunnittelija jos tiedossa
- suunnitteluvuosi
- valmistusvuodet

Arvion esineen hinnastakin toki saa antaa vai onko parempi postata linkki "Hinnan arviointi"-palstalle sitten kun saataisiin hieman enemmän esineitä tunnistettua?

Etukäteen kaikesta avustanne kiittäen!

Kuva-albumiin:

http://s11.photobucket.com/albums/a165/Stahl-...

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Margot kuva
Margot

No. 10 voisi olla Wirkkalan Avena, kuva hiukan epäselvä.
No. 22 voisi olla Kumelan Maija Carlson,kuva epäselvä.

Käyttäjän pimu kuva
pimu

No. 3 on Nuutajärven ja Oiva Toikan suunnittelema maljakko -60 luvun loppupuolelta

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Nro 24 Iittala, Tapio Wirkkala.

Käyttäjän tipityy kuva
tipityy

Kiitokset nimimerkille pimu, kiva tietää kun minullakin on kaksi samanlaista paitsi tummansinistä. Tiesin ainoastaan että ovat Nuutajärvellä tehdyt kun omissani on vielä tarrat jäljellä. Kiitos tiedosta.

Käyttäjän Stahl-Ville kuva
Stahl-Ville

Kiitoksia kaikille nyt jo vastanneille. Etsiskelin annettujen tietojen perusteella ja ainakin 10 varmistui Wirkkalan Avenaksi. Kumelaa ja Carlsonia koitan velä selvittää.

Olisiko Lasilinnulla lisätietoa tuohon no 24 Wirkkalan kaatimeen? Esim. mallinumeroa? Mahtaako no 23 violetti kulho mitenkään liittyä siihen vai onko päätynyt vain värinsä puolesta sen pariksi? Onko kaatimen kanssa yhteensopivia juomalaseja?

Eniten itseäni kiinnostaisivat tiedot seuraavista esineistä:

No 6 maljakko, joka mielestäni on kaunis

No 30 Aimo Okkolinin signeeraama kristallivaasi, jollaista en ole löytänyt mistään netin kuvista. Siinä on samaa henkeä kuin Okkolinin Ulpukassa ja Lumpeenkukassa.

No 31 Santalahden tuhkakuppi. Myöskään tuollaista en ole löytänyt mistään. Lisäksi juuri tämä on se esine, jonka muistan nuorena herättäneen kiinnostukseni lasiesineitä kohtaan.

Käyttäjän keräily kuva
keräily

No 30 on "Kukka"6574 kuvastossa v.1965-68

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

En tiedä kaatimen (24) tuotenumeroa. Äitini osti 1970-luvulla samanlaisen kaatimen ja siihen kuuluvat lasit "Helsingin Kalliossa olleesta taloustavarakaupasta, josta kakkoslaatua sai edullisemmin". Alkuperäistä pakkausta ei enää ole tai ei ole ollutkaan.

Numero 24 kaadin laseineen löytyy Suomenantiikin sivuilta:
http://images.google.fi/imgres?imgurl=http://...

Tuote on 156. Kaadin ja lasit 7 kappaletta. Kuvailuteksti herättää kysymyksiä: "Kaadin Sarpaneva (?) voidaan myydä erikseen".

Tiedonjyväsiä smurffailun jälkeen:
Kaadin on kuin onkin Timo Sarpanevan ja nuo pitkänomaiset lasit ovat Tapio Wirkkalan mehulasit (2204).

Sarpanevan kaatimeen kuuluvat lasit ovat hiukan matalammat kuin vastaavat Wirkkalan.

Jos siulla tahi jollain muulla on mahdollisuus tarkistaa asia Iittalan luettelosta, niin Timo Sarpaneva kaadin on numero 2514, mehulasit 2014, ja Tapio Wirkkalan mehulasit on numero 2204.

Toivottavasti en saanut hirveästi sotkua aikaan...

Käyttäjän Stahl-Ville kuva
Stahl-Ville

Kiitokset avustaneille nimimerkeille. Pala palalta koostuu tietoa.

Kuvassa 30 lienee tosiaankin Kukka-niminen Okkolinin kristallivaasi. Tuskinpa arvoa nostavasti harvinaisempi, mutta käsityksekseni on muodostunut, ettei ole yhtä yleinen kuin esim. Lumpeenkukka tai Ulpukka.

Lasilinnun vinkeistä oli myöskin paljon apua, kiitos! Kaatimelle on nyt numero ja hoksasimme äitini keittiön tyhjennyksessä esiin tulleen yhden violetin lasin olevan saamaa sarjaa kuin aiemmin veljeni perheeseen jääneet neljä. Koitan laittaa niistä kuvan ja katsotaan josko ne olisivat juurikin Sarpanevan mehulasit. Kooltaan hyvin paljon Wirkkaloita pienemmät, ehkä noin 15cl. Jos tärpää, pitä löytää sitten vielä yksi. Kiitollinen vinkeistä jos jonkun silmiin liikeiden sivuilla osuisi.

Lisää tunnistusapua vaan yhä pyydän. Varsinkin tuo numero 31 Santalahden tuhkakuppi kiehtoo. Tietääkö kukaan niistä mitään? Santalahden tuotannosta löytyy netistä ihan mukavastikin tietoa, mutta tuollaisten kohdalla on musta aukko:

http://i11.photobucket.com/albums/a165/Stahl-...

Myös numero 28 kristallimalja kiinnostaa tällä hetkellä paljon. Se on vanhempieni häälahja vuodelta 1965 ja kuvien perusteella ollut kastemaljana ainakin minun omissa ristiäsissäni 1968. Viime lauantaina se toimi jälleen kastemaljana poikani ristiäisissä.

http://i11.photobucket.com/albums/a165/Stahl-...

http://i11.photobucket.com/albums/a165/Stahl-...

Samalta ajalta on myös suuri kristallivaasi numero 27. Se on nähtävissä vuoden -68 ristiäiskuvissa vitriinissä.

http://i11.photobucket.com/albums/a165/Stahl-...

Herättäisiköhän kenessäkään mitään muistoja nuo esineet 27, 28 ja 31?

Käyttäjän pik kuva
pik

Nro 4 keltaoranssi maljakko voisi olla Mäntyharjun Lasi Oy:n tuotantoa. Väri on ehdottoman tuttu sieltä, ja mallikin näyttää nähdyltä.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
1 päivä 3 tuntia sitten merjatee sanoi:
Näitä hyvin ohuesta lasista tehtyjä ja koristeltuja (en tiedä miksi tällaista koristelutekniikkaa nimitetään) oli juhlakäytössä... Lue lisää →
1 päivä 7 tuntia sitten Piukki5 sanoi:
Sain nämä perinnöksi, kun halusin mummon astioita. Nämä on kauniita, mutta onkohan molemmat puristelasia? Onko näistä mitään tietoa:... Lue lisää →
1 päivä 7 tuntia sitten merjatee sanoi:
En enää muista, milloin ja mistä olen kyseisen pullon ostanut, mutta nähdäkseni kyseessä on Oiva Toikan koristepullo Mansikkapaikka.... Lue lisää →
2 päivää 2 tuntia sitten merjatee sanoi:
Näitä 16 cm läpimitaltaan olevia lasisia leivoslautasia oli lapsuudenkodissani käytössä, niitä käytettiin yhdessä 30-luvun loppupuolella... Lue lisää →
2 päivää 6 tuntia sitten merjatee sanoi:
Ostin 6 kpl näitä lasisia olutkolpakkoja 70-luvun alussa. Ne olivat muistaakseni melko kalliita ja ostettu muistaakseni jotain design-... Lue lisää →
3 päivää 2 tuntia sitten Ankero sanoi:
Moi, törmäsin tällaiseen Toikalta näyttävään lintuun. Ei signeerausta, "Karelian glass made in Finland"-tarra pohjassa.... Lue lisää →
3 päivää 2 tuntia sitten HelMar2022 sanoi:
Minkä niminen kuvan kahvikuppi on? Lue lisää →
3 päivää 4 tuntia sitten Katjuska83 sanoi:
En ole löytänyt yrityksistä huolimatta kuvan mukaisista tuikuista mitään tietoa. Ovat olleet lapsuudenkodissani ainakin 1980-luvun... Lue lisää →
6 päivää 8 tuntia sitten Hanna65 sanoi:
Flanderin Marimekolle suunnittelemat korkeat lasimaljat, virheetön kunto. 50€ yht. Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
1 päivä 10 tuntia sitten merjatee sanoi:
Suurkiitos tiedosta. Niinpä onkin. Nyt löytyi jo netistäkin, kun älysin käyttää tuoppi-sanaa! Lue lisää →
1 päivä 11 tuntia sitten tohtori sanoi:
Taitaa olla Nuutajärvi Hiiop, Oiva Toikka Lue lisää →
1 päivä 19 tuntia sitten smithmarry46 sanoi:
Many thanks for your informative posting. I always uncover useful blog posts to pick up new abilities. My most recent blog reading was... Lue lisää →
1 päivä 20 tuntia sitten eom sanoi:
Ei mitään varmaa ,mutta jotenkin tuli mieleen Keijo Kortesalo. Aivan samaa en löytänyt mutta tutkippas Asmo Uutelan tekeleitä myös. Lue lisää →
3 päivää 4 tuntia sitten Cadel sanoi:
Kuva hieman epäselvä kyseessä varmaan Kaj Franckin pyöreäpohjainen kirjava lasi 5023 (1954-71) ja kaadin (5601) ja settiin kuuluva... Lue lisää →
5 päivää 10 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.etsy.com/listing/1136332125/yellow-glass-creamer-and-sugar-bowl Linkin kermakko ja sokerikko on myynnissä Ruotsissa.Linkistä... Lue lisää →
6 päivää 41 min sitten Samuelsam sanoi:
Lasinkeräykseen? Lue lisää →

Kirjavinkki

Riihimäen lasimuseo

Riihimäen lasi -kuvasto 1960-1970

Tämä näköispainos on koottu Riihimäen Lasin myyntikuvastojen irtolehtikansioista ja se antaa kattavan kuvan Riihimäen lasitehtaan 60-70-lukujen tuotannosta.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa