Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Alvar Aaltoa toinen,toinen mitä?

Sininen malja on Alvar Aaltoa,signeerattu ja merkkikin löytyy.
Kirkas malja on 17,7 cm korkea,painava ja paksua lasia-tämä ei ole Aaltoa?
Ilmeisemmin joku Ikea juttuko?

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Maritta kuva
Maritta

Jokin kopio lienee. Se toinen, vähemmän tunnettu aaltomalli on kuvassa, mutta ei sekään täsmää sinun maljakkosi kanssa, sakaroita on liian vähän.

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Tuon lähettämäsi kuvan Aaltomaljan tiedänkin-äidilläni on vastaava.No ihan kivan näköinen silti, vaikkei ole Aaltomalja-ihan uteliaisuudesta tiedustelin.jos joku osaisi sanoa,mukavaa Pääsiäistä Kiitos ;)

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Puntteli kuva
Puntteli

Moi
Älä vaan hävitä ko. maljakkoa kyseessä saattaa olla harvinainen puumuottiin puhallettu proto/näyttelyesine, tutki myös maljakon pohja hyvin tarkkaan vaikka suurennuslasilla että onko mitään kaiverruksia. Muistaakseni aivan alkuvaiheessa ko. maljakoita puhallettiin puumuottiin ja koska muotti paloi hiljalleen joka kerta suuremmaksi puhaltamisen yhteydessä niin melkein jokainen maljakko on hieman erinlainen. Selvitä myös ns. "aallon kukka" maljakot ja niiden koot ja vertaile.

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Hei!
Täytyypä sanoa etten oo hävittänyt,,olen ihmetellyt noita viiruja joita on sinisessä maljakossa kuin tuossa kirkkaassakin ja kirkkaamassa viirut tuntuvat sormella kokeillen erittäin hyvin-en oo löytänyt selvitystä siihen,,mutta en olisi kyllä tuota ajatellut mitä ehdotit-Tässä istun tietokoneen ruutu nenän edessä ja oletettu"Aalto" sylissä ja yritän ladata uusia kuvia,mikäli selventäisi joitakin seikkoja.Kirkas maljakko on 18 cm korkea ja painaa 1,688kg ja sininen aito taasen 16cm ja 1.226 kg.Suuaukossa kumpaisessakin vaasissa on ohuempi huullos samassa kohtaa..pohja on sinisessä "pyöreämpi" ja kirkkaassa onkohan ollut jokin muotti??Noh en korkeelta tipu ihan kiva olis tietää-mulla on käynyt ihan tuuria tässä viime kirjautumisien jälkeen etten ole viitsinyt laittaa kaikkea tietoa ja kyselyjä tänne..olen vaan ollu hilijaa ja ihmetelly..En löytänyt suurennuslasilla mitään muuta kuin normi kulumaa,millainenhan kaiverrus on sitten saattanut olla??

Käyttäjän hema kuva
hema

Maljakon "viiruista". En oikein kässää, mitä niillä tarkoitat. Mutta jos ne ovat Aalto-maljakon pystysaumoja ja jos niitä löytyy kolme kappaletta, niin ne ovat nimenomaan metallimuotin maljakkoon jättämiä jälkiä. Puumuotti ei jätä saumoja, mutta pinta on hitusen "läikehtivästi" epätasainen.
Signeeraamattomat ovat kakkoslaatua, elleivät sitten ole tosiaan joitakin koekappaleita,
Aalto-vaasien signeerauksia on monta eri tyyppiä; Tyyppi riippuu valmistusajasta ja mahdollisesta erikoiserästä, joten ei voida kertoa, millainen signeerauksen olisi pitänyt olla.

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

siis lasitus on epätasainen-en osaa selittää ,signeerausta en löytänyt pohjasta kun katselin tuota uudempaa versiotani.Taidanpa lähteä kyläilemään äidin luokse,hänellä on muutama vanha versio.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Nimimerkki Saridan,tämä sivusto toimii harraste pohjalta,kysy asiantuntijoilta siitä kirkkasta maljakosta,minun silmiini se näyttäää niinkuin Muurlan Puolassa tehnyt tuotteet hieman "krouvilta" eli karkealta verrattuna aitoon Iittalan valmistamaan Aalto maljakkoon.

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

jaa-a mikä olen sitä sanomaan ja päättelemään-olen nähnyt ihan riittävästi lasitavaraa ja kaikkea muuta lapsuudessani.Olin silti utelias tietämään näistä kyseisistä asioista enemmän ja liika tietohan ei ole pahaksi,eikö näin?En nyt ihan halppisjutuksi tätä laittaisi, mutta tyydyn muiden "tuomioon" ;)

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Saridan ei ole tarkoitus pahoittaa mieltäsi ,vaan auttaa asian ratkaisemista voisi tosiaan auttaa kun näytät tai lähetät kuvan maljakosta asiantuntijoille,tuo Punttelin ajatus on mielenkiintoinen.

Käyttäjän Puntteli kuva
Puntteli

Tere taas
Olen joskus sanonut että on aika epämukavaa "arvioida" esineitä kuvien perusteella, ihanne olisi kun esine olisi kädessäni mutta näillä mennään.
Myös puumuottiin puhalletusta voi löytyä saumoja ja esineet ovat pääsääntöisesti painavampia(seinämäpaksuus vaihtelee suuresti) kuin nykyiset. En ole aalto maljakko asiantuntija mutta tutki asiaa niiden vanhojen perusteella, tuskin se kuuluu aalto kukkaan koska muistaakseni ne esineet ovat lähes symmetrisiä koska ne pinotaan sisäkkäin, en jaksa tarkistaa kirjoista.
Hei wisitor kyllä vanhoja aaltoja voi luonnehtia vähän krouveiksi verrattuna näihin nykyisiin.

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Tiedän sen olevan vaikeaa spekuloida tavaraa mikä ei ole hyppysissä.Kiitos kommenteista molemmin puolin ->otan sen rakentavana palautteena.;)
Näin jossakin sivustolla Aallon vaasin "esiäidin" myydyn ..huh ja Bukowskin sivustolla oli puumuottiin puhallettu opaalilasinen Aalto,vanhaa mallia 1950-60 luku,, netissä olevat vanhat Aallot ovat 30-35 cm välillä?Savoy maljakot-missä näitä kaikkia pääsisi katsomaan-Villa Maireassa Noormarkussa?Tiedän ,että Iittalassa näkisi,mut on matkaa..Täytyypä kysäistä maljakosta tänään huutokaupan pitäjältä,mitä mieltä hän on?-Vien tyttären ekaan huutokauppaan-itse samanikäisenä isän kanssa ja sitä on jatkunut ;)

Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Kiitos,sulattelen asiaa näiden tiimoilta-huutokaupasta löytyi kaikkea ;)

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan
Käyttäjän Saridan kuva
Saridan

Sivut

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
12 tuntia 44 min sitten Johanna.t.s sanoi:
Nyt menee raivot! Olen käynyt tuhansia lasikuvia läpi, ja enkä mistään löydä vastaavaa esinettä!? Kork 27 cm, suuaukon halk.5,5, pohjan... Lue lisää →
17 tuntia 55 min sitten Mannucat sanoi:
Ostan kuvassa näkyviä maljakoita..värillä ei välia.. saa tarjoa myös kaikrnlaista paksua lasia kuplilla olevia maljakoita. Lue lisää →
1 päivä 3 tuntia sitten Hannex sanoi:
Olen ollut siinä uskossa, että tämä maljakko on Riihimäen lasin tuotantoa. Nyt etsin vahvistusta, onko näin. Maljakon korkeus 25 cm ja... Lue lisää →
1 päivä 13 tuntia sitten Male21 sanoi:
Vihreä maljakko ,korkeus 18cm Valmistajaa ja ikää? Lue lisää →
1 päivä 14 tuntia sitten Male21 sanoi:
Tunnistusapua ,arvo? Lue lisää →
1 päivä 14 tuntia sitten Male21 sanoi:
Tunnistusapua tälle painavalle kristallilasi esineelle,valmistaja,sekä arvo? Kiitos etukäteen Lue lisää →
1 päivä 16 tuntia sitten Lusikka sanoi:
Iittalan sininen maljakko, mutta en löydä vastaavaa mistään. Vihreä maljakko kanssa vailla tunnistusta, tästä ei ole mitään alustavia... Lue lisää →
1 päivä 16 tuntia sitten Lusikka sanoi:
Osaako kukaan kertoa tästä valtavasta maljakosta mirään? Näyttää aivan Muranon tuotannolta, mutta en löydä samanlaista mistään. Korkeus... Lue lisää →
1 päivä 17 tuntia sitten tomstone sanoi:
Priima kuntoinen tanskandoggi kaupan,punaisella leimalla vissiinkin vientimalli ja tehty ennen vuotta 2002. Mielellään nouto Lahti/... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
6 tuntia 48 min sitten Hannex sanoi:
Kiitoksia paljon varmistuksesta. Lue lisää →
7 tuntia 7 min sitten Male21 sanoi:
Kiitos,no näin arvelinkin~ Lue lisää →
7 tuntia 17 min sitten uoleviuolevi sanoi:
Suunnittelija kenties Sulo Grönberg, Kumelan tuotantoa. Netistä löytyy tuolla haulla samanlaisia ja hintahaarukkaa Lue lisää →
13 tuntia 11 min sitten Mannucat sanoi:
Hei pistä lisää kuvia. Lue lisää →
13 tuntia 24 min sitten hema sanoi:
Maljakko näyttää Riihimäen anonyymiltä vientimaljakolta nro 1527, korkeus siis 250 mm ja väri ilmeisesti 'olive', Tämän kertoo... Lue lisää →
4 päivää 5 tuntia sitten Kysymyksiälaseista sanoi:
Onko Ravenhead siesta? Lue lisää →
4 päivää 11 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://holvi.com/shop/Revised/section/nuutajarven-lasi/ Tuolla nettimyyntisivulla samanlainen maljakko ja Nuutajärven Lasitehtaan... Lue lisää →
4 päivää 12 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Italialainen, valmistaja Mandruzzato ja ilmeisesti 60-luvulta. Lue lisää →

Kirjavinkki

Uta Laurén

Oivan ihmemaassa

Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa