Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.
- 1 / 3
- seuraava ›
Hei,
Pyytäisin ystävällisesti asiantuntevaa apuanne tuhoutuneiden esineiden hinnoitteluun vakuutusyhtiölle. Heidän mielestään "käytetty" lasitavara on lähes arvotonta vaan minusta ei. Eli seuraavat eisineet, joille en ole löytänyt hintoja:
Oiva Toikka, Varis vihreä kaula
Saara Hopea, kristallikulho, halkaisija n. 25 cm, hopeinen jalka
Sitten on pulma, en muista muotoilijaa. Iso paksu, raskas, kristallikulho, melkein vati, halkaisija n 30 - 35 cm, "moderni" hionta, veikkaisin 60 jopa 70 lukua, hionnassa oli pohjasta ulkokehään suoria kapeita viiruja joissa symmetrisiä kapeita laakerilehden muotoisia ja "pilkkuja", viirun päällä ei siis viirusta katsoen kuin lehtiä. Todella vaikea kuvata, enkä muista edes lasitehdasta. Jos vain joku ymmärtäisi mitä tarkoitan.
Vakuutusyhtiö haluaisi kuvia, eihän minulla ole irtaimisto valokuvattuna ja jos olisi niin eikös mahtaisi kuvatkin palaa. Netistä löysin kuvan tuosta Saara Hopeasta.
Kiitos etukäteen jos joku osaa auttaa.
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.
Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.
Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.
http://www.mistraali.net/?Kauppapaikka:Design...
Linkissä Toikan Varis.Hinta lienee käypä, mielestäni voit tämän laittaa arvoksi.
Oiva Toikan design esineet ovat kuitenkin sijoituksia, sen voit kertoa vakuutusyhtiöllesi.
Linkitäpä tänne sivuille myös se Saara Hopean malja niin kaikki näkevät mistä on kyse.
Kiitos vastauksista.
Saara Hopean kulho on juuri tuo mainitulla sivulla oleva. Hinta-arvio siis voisi olla 370,-?
Harakka oli tuon mallinen, "kaulus" oli kirkkaampi, mutta hinnoittelen näiden tietojen perusteella.
Vielä jos joku kekkaa mikä se iso kristallimalja mahtoi olla niin sitten olen riemuissani.
Onhan näillä palstoilla ennenkin ratkottu asioita piirroksien avulla. Entäs jos yrittäisit muistikuvan mukaisesti piirtää esineen ja siirtää sen tänne nähtäväksi. Noista kertomistasi hiontakuvioista ja sijainnista voisi siten saada paremman käsityksen. Koon ja iänkin täsmentämisellä voisi olla merkitystä.
Jos lähdetään siitä, että malja oli kotimainen, niin ovathan viittaamasi ajan kristallin suunnittelijat, valmistajat ja valmistusajat melko tarkkaan tiedossa.
Joka tapauksessa vakuutusyhtiö pyytää arviot esim. hagelilta missä ovat hintojen suhteen aivan unessa. Ehkä Wenzel tietää muusta antiikista paljon, mutta taidelasi aikas hakusessa hintojen suhteen.
Esim. sain keskikokoisesta värillisestä lumpeenkukasta 200€ vakuutuksesta(hagelin arvio). Kuitenkin jos jostain vastaavaa virheetöntä lähtee ostamaan niin hinnat siinä 600-1100€...
Tämän takia reippaasti pyyntiä esineistä niin ehkä saattavat puolet todellisesta arvosta korvata.
Muuttuiko se Varis nyt Harakaksi? Jos se nyt oli Varis, niin "arvo" on filosofinen juttu, niinkuin muullakin taidelasilla. Onko arvo se, mitä siitä markkinoilla maksetaan vai jotain muuta? Ja millä markkinoilla?
Toikan lintujen arvosta sanoisin, että esim. Huutonetissä (ja muutamissa nettikaupoissakin) on tietämättömiä myyjiä, jotka myyvät harvinaisiakin (vanhempia) lintuja selvästi liian alhaisiin hintoihin. Se on tietysti ostajan onni se.
Variskin kuuluu tuohon kategoriaan. Toikan Varis ei kuitenkaan ole kovin yleinen ja on ollut teknisesti vaativa lintu tehdä. Oudosti ne hinnat kohoavat, kun niitä katselee Helsingin antiikkiliikkeissä.
Itse en myisi Varista alle 300 euron.