Käyttäjän Ertzi5 kuva
Ertzi5

Arabian lasten muki

Kuvien mukainen lasten muki. Toisella kyljellä tyttö taluttaa koiraa, toisella poika ajaa takaa kissaa. Mukissa pieni lohkeama (näkyy kuvassa), muuten hyväkuntoinen. Osaako joku kertoa tästä jotain. Piippuleima pohjassa. Löysin nettiä selailemalla saman tyyppisillä kuvilla olevia mukeja, mutta kaikissa on punainen raita mukin yläosassa jota tässä mukissa ei ole. Mukin väri on kerman valkoinen eli vähän kellertävä, ei puhtaan valkoinen. Jonkinlainen hinta-arviokin olisi kiva.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Muki on M-malli,suunnittelu aika 1937 ja valmistusaika 1937-1953,noissa suunnittelu ja valmistus ajoissa jonkun verran eroja koriste aiheitten kesken.Materiaaleiksi mainitaan fajanssi ja kovafajanssi.Siinä oli perustietoa.Sinun mukista puuttuu raita,niin se kai on suunniteltu ja valmistettu,ei se ainakaan näytä siltä että olisi kulunut pesussa raita pois.Hinnoista,joku kertoi blogissaan pelastaneensa lastenmukin joutumasta roskiin,korkein hintapyyntö taisi olla 350euroa ja keskihinnat ainakin Disney aiheisille M-malli mukeille pyörii 150euron paikkeille.Muumi mukeissa ja muissakin Arabian lastenmukeissa näyttää pyörivän raha.Katsele kuitenkin toteuteneita kauppoja kun mietit hintaa mukillesi.

Käyttäjän hema kuva
hema

Arabialla on useita eri mallia olevia lastenmukeja, jotka muistuttavat hyvin läheisesti toisiaan. Esim. nuo punaraitaiset löytämäsi voivat olla muutakin kuin oman mukisi mallisia. Siksi tässäkin tarvittaisiin vetoisuuden (ja mieluusti myös ulkomittojen) ilmoittamista eri mallien erottamiseksi toisistaan. Lisäksi esim. samaa mallia on voitu eri vetoisuuksina valmistaa eri aikoihin.
M-mallisia mukeja on valmistettu ainakin kahta eri vetoisuutta ja kahta eri korvamallia jo ennen vuotta 1937 muilla kuvioilla kuin Mikki-Hiirellä taikka Lumikilla.

Käyttäjän Ertzi5 kuva
Ertzi5

Hei, kiitos tiedoista tähän asti. Lisää tietoa tässä: vetoisuus on 2 dl, korkeus 8,5 cm ja ympärysmitta 22,5 cm. Mukin korvamalli näkyykin ensimmäisessä viestissä olevasta valokuvasta.

Käyttäjän hema kuva
hema

Mukin korkeuden (8,5 CM) perusteella se on M-mallia, jossa listavetoisuus on 2,15 dl. Vaihtoehtoinen malli O 1 on vetoisuudeltaan tasan 2 dl. Mutta korvan muodon perusteella mukisi on varmemmin M-malli.
Sitä tietoa en kuitenkaan löydä, että milloin tuo mukin nimenomainen koristeaihe on M-mukeissa otettu käyttöön. Koristeaihetta näkyy käytetyn hieman eri siirtokuvavariaatioina eri mallisissa, 1930-luvun lastenmukeissa. Mikkihiiret ja Lumikit ja niiden lanseerausajat on eri juttu.
Mikäli oikein näen, mukissa näyttäisi olevan pieni kolhu, mikä alentaa vähän sen arvoa. Muta kuka nyt näitä nostalgiaesineitään myisi.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://www.laatutavara.com/index.php?page=kuvasto1&max=20&sivu=4&haku=na...
Laitan tähän tiedot mitkä löytyivät Laatutavaran Arabian koristekirjastosta.
Arabian koristeen nimi Laatutavaran sivulla: Åt en snäll gosse. Suunnittelija:Gunnar Wahlroos.Valmistettu 1931-1941.Siirtokuvakoriste mallin RA lastenastioihin.
Mitä mieltä nimimerkki hema on tuosta RA-lastenastiasta,mielestäni se M-malli mikä löytyy Arabian kuvastosta sopii malliltaan kysyjän mukiin.
No,museon sivuilta löytyi tällaista tietoa.
http://www.kysymuseolta.fi/designmuseo/#id=305

Käyttäjän Ertzi5 kuva
Ertzi5

Kiitos Wisitor02 ja hema tiedoista. Mukissa todellakin on pieni kolhu. Muuten se on hyvässä kunnossa, eikä kuvat ole kuluneita tms. Muki on 15 euron kirpparilöytö ja ihastuin siihen heti ensi näkemältä. Otan mielläni lisää tietoa vastaan jos jollain sitä on. Hinta-arviotkin kiinnostavat toki, vaikka tällä hetkellä en taida mukia myydä eteenpäin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Laatutavaran sivuilla on toteutuneissa lastenmuki kaupoissa hinnat välillä 20-46 euroa.

Käyttäjän hema kuva
hema

Tuosta mukista vielä Museon ja Laatutavaran osalta. Museon vastaus lastenmukien malleista on liian ylimalkainen. Vastauksesta saa nimittäin sen käsityksen, että 20-40-luvuilla oli vain kaksi lastenmukimallia, O ja RA - vaikka jo vastauksen yhteydessä oleva kuvakin kertoo toista. Muita lastenkuvioilla varustettuja malleja olivat esim. AE- ja M-malliset mukit.
Laatutavaran ilmoittamat lastenmukitiedot eivät pidä täysin paikkaansa. Tuosta koristeestaan no 83 se sanoo, että poika-tyttö-koristetta sitä on käytetty mallin O lastenastioihin. Itselläni sattuu kuitenkin olemaan mallia AE oleva lastenmuki, jossa on etupuolella täsmälleen sama siirtokuva, mutta toisella puolella on pyssyä kantava poika. Koristeesta 84 (koiraa taluttava tyttö) Laatutavara sanoo, että se on siirtokuvakoriste mallin RA-lastenastioihin ja valmistettu 1931-41. Mutta kun Kaj Franckin RA-mallin mukeja valmistettiin vasta 1947-1971.
Arabialla on melko tavallista, että samaa siirtokuva-aihetta on käytetty useammassa kuin yhdessä astiamallissa.
Tuo kysyjän muki on tuskin mallia RA, sillä RA-muki on matalampi kuin M-mallin muki. RA-mallin vetoisuus on 25 cl, korkeus noin noin 7,1 cm, suun halkaisija noin 7,3 cm ja pohjan halkaisija pohjarenkaan kohdalta mitattuna noin 5,7 cm.
No aiheuttipa paljon päänvaivaa tämä kysyjän muki, mutta niin taikka näin, hinta oli edullinen pikku viasta huolimatta.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
4 tuntia 19 min sitten Lumihiutale sanoi:
Tämmöinen löytyy meiltä ja en ole onnistunut löytämään tästä mitään tietoa. osaisiko joku kertoa tästä enemmän? tämä painaakin tosi... Lue lisää →
18 tuntia 57 min sitten Karuselli56 sanoi:
Mikähän lasi kyseessä? Minulla on näitä kahdessa koossa: 1) korkeus 13 cm, suuaukko 5,5 cm. 2) korkeus 9,5 cm, suuaukko 4 cm. Marski -... Lue lisää →
1 päivä 35 min sitten vilehmoon sanoi:
Etsitään kuvan mukaista opaalilasi valaisimen kupua jonka pohjassa tulisi olla reikä koristeelle. Lue lisää →
1 päivä 50 min sitten Anne2809 sanoi:
Mulla on tämmöinen keraaminen pöllö. Pohjassa Leena Rautio Handpainted. Arvo kiinnosta. Lue lisää →
1 päivä 51 min sitten Anne2809 sanoi:
Mulla on tämmöinen keraaminen pöllö. Pohjassa Leena Rautio Handpainted. Arvo kiinnosta. Lue lisää →
1 päivä 15 tuntia sitten petskug sanoi:
Tällainen ruskea Nuutajärven maljakko olisi vailla tunnistusta. korkeus n. 153mm. Pohjan signeerauksesta sain jo sen verran tietoa, että... Lue lisää →
1 päivä 15 tuntia sitten petskug sanoi:
Tunnistaisiko täällä kukaan tätä tuhkakuppia. Raken vanha mainostuhkis. Halkaisija n. 125mm. valmistaja/suunnittelija kiinnostaisi tietää... Lue lisää →
1 päivä 19 tuntia sitten IinesA sanoi:
Ihastuin tähän siniseen maljaan, mutta tunnistaminen osoittautui liian kinkkiseksi. Lieneekö edes suomalainen? Tunnistaako kukaan?... Lue lisää →
2 päivää 3 tuntia sitten hunttala sanoi:
Onko tämä todellakin satojen eurojen arvoinen? Korkeus 20 cm ja pohjassa Iittala-kaiverrus. Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
19 tuntia 23 min sitten hunttala sanoi:
Suurenmoiset kiitokset! Nyt on linnulla nimi. Lue lisää →
20 tuntia 51 min sitten mattio sanoi:
Siis helmikana Lue lisää →
20 tuntia 52 min sitten mattio sanoi:
Lienee Helmiina 2002 vuosilintu Lue lisää →
1 päivä 2 tuntia sitten petskug sanoi:
Kiitokset tiedoista ja linkistä. Varmistui tuo. Tuon ajan maljakon suunnittelijaa ei varmuudella kait voida sanoa ilman signeerausta.... Lue lisää →
1 päivä 3 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2012/07/lisaa-kuvia-fiskarsista... Lasinkeräilijäblogin sivulla kerrotaan maljakosta,... Lue lisää →
2 päivää 16 tuntia sitten Purtsi81 sanoi:
Kiitoksia. Ajattelin että on jotain turisti rihkamaa 😊 Lue lisää →
2 päivää 16 tuntia sitten Purtsi81 sanoi:
Kiitoksia paljon 😊 Lue lisää →
2 päivää 20 tuntia sitten Kiharainen sanoi:
Hyvin tutulta/samalta näyttää. Kiitos :) Lue lisää →

Kirjavinkki

Laakso, Timo, I.

Erkkitapio Siiroinen, Riihimäen lasin nuori lupaus

Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa