Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.
Suurkiitos tiedosta. Niinpä onkin. Nyt löytyi jo netistäkin, kun älysin käyttää tuoppi-sanaa!
Lue lisää →
Taitaa olla Nuutajärvi Hiiop, Oiva Toikka
Lue lisää →
Many thanks for your informative posting. I always uncover useful blog posts to pick up new abilities. My most recent blog reading was... Lue lisää →
Ei mitään varmaa ,mutta jotenkin tuli mieleen Keijo Kortesalo. Aivan samaa en löytänyt mutta tutkippas Asmo Uutelan tekeleitä myös.
Lue lisää →
Kuva hieman epäselvä kyseessä varmaan Kaj Franckin pyöreäpohjainen kirjava lasi 5023 (1954-71) ja kaadin (5601) ja settiin kuuluva... Lue lisää →
Reilu vuosi sitten törmäsin samaan maljakkoon ja silloin eniten kiinnosti tuo tarrassa oleva mystinen GC. Kovan googlettamisen jälkeen arvoitus selvisi. Tuosta firmastahan kyllä löytyy tietoja, se toimii edelleenkin ja on käyttänyt (ainakin alkuaikoinaan) tunnettujen skandinaavisten muotoilijoiden palveluja ja teettänyt työnsä alihankintana.
Arvoitus GC ratkesi myös. Kyseessä on tunnettu, tunnustettu ja monipuolinen ruotsalainen muotoilija Gunnar Cyren. Tai ainakin tuohon tulokseen silloin tulin.
Sitten itse maljakkoosi. Mitat täsmäävät, kyseessä ei ole itsenäinen maljakko, vaan kynttilälyhdyn alaosa. Ilmeisesti samantyyppistä maljakkoakin on tehty, mutta korkeampana. Kynttilälyhdyn yläosa oli eri värinen ja muistutti muodoltaan aika paljon näiltäkin sivuilta löytyvää Stillin Apolloa 1960. Muistelen jopa, että sen silloin löytämäni GC:n kynttilälyhtykin olisi kulkenut Apollon nimen alla, mutta varma tieto ei ole. Jos jaksaa etsiä, niin löytynee vieläkin.
Arvoa tuollaisenaan tuskin paljon, mutta kokonaisena kynttilälyhtynä tilanne voi olla ihan toinen.
Sinänsä mielenkiintoinen esine ja vielä tämä Made in Finland-kytkös. Tietäisiko joku enemmänkin. Jotenkin tulee mieleen, että kun kynttilälyhty on ilmeisesti valmistettu Suomessa, niin olisiko tehty Riihimäellä?
Kiitoksia mielenkiintoisesta informaatiosta