Kirjasta löytyy kuvien lisäksi tietoa Arabian kahvikuppien malleista, valmistusajasta, kuppien ja koristeiden suunnittelijoista sekä milloin koriste on ollut käytössä.
Kiitos paljon ystävällisestä avusta!
Lue lisää →
Kumelan lasitehdas, Sirkku Kumela-Lehtonen, Sirkku-lasisto.
Lisää: https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2018/12/paremmat-lasit-... Lue lisää →
Kenties tuollainen? Riihimäen lasi, Helena Tynell, Pingviini.
https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2015/11/helena-tynellin-pingvi... Lue lisää →
Eikö kukaan osaa kertoa mitään tästä maljasta
Lue lisää →
Signeeraus tosiaan näyttää tehdyn dremelillä tai vastaavalla. Kulho kuitenkin vaikuttaa olevan Timo Sarpanevan suunnittelema.
Lue lisää →
Hei! Kiitos vastauksesta. Näitä on tullut jo kolme vastaan, tästä olen päätellyt mallin olleen aikoinaan jokseenkin yleinen.... Lue lisää →
Onko kulhosi saman muotoinen kuin oheisissa kuvissa? Mielestäni se ei näytä yhtä "kulmikkaalta", mutta kuvakulma voi kyllä... Lue lisää →
Ensiksi: Olisi ollut parempi, että olisit aloittanut oman kyselyn. Niin se löytysi myöhemminkin ja olisi hyödyksi muillekin.
Kuitenkin.... Lue lisää →
- 1 / 3
- seuraava ›
Jos ei lasille löydy tunnistetietoja, osaako kukaan auttaa tuon i-tarran suhteen. Löytyykö netistä mistään sivustoa, missä kerrottaisiin millaista tarraa milloinkin on käytetty? Etsinnöistä huolimatta en löytänyt itse.
Syvä hiljaisuus vallitsee paperitarran tai täpin ympärillä,en ole koskaan törmännyt vastaavaan.Löydätkö netistä tai kotoasi vastaavan lasin aidolla i logolla,olen hiukan skeptinen lasin suhteen onko se iittalan lasia?
Nämä ovat mummun vanhoja laseja ja noita tarroja oli kolmessa samanlaisessa lasissa, yhdessä vain jäänteet. Jotenkin en usko että mummu olisi noita tarroja itse liimaillut, eikä siihen aikaan kun hän eli, ollut vielä mitään kirppareita, mistä olisi voinut nuo lasit ostaa. Lasi kyllä vaikuttaa laadukkaalta ja tiedän näitten olevan vanhoja. Malli on kuitenkin niin neutraali, etten osaa oikein lähteä millään erityisellä tunnistetiedolla hakemaan näitä laseja. Ehkäpä yritän kääntyä Iittalan lasitehtaan puoleen.
Lisäyksenä vielä, että mummu on maannut haudassa jo pitkälti toistakymmentä vuotta ja sitä ennen kymmenen vuotta hoitolaitoksessa, että ihan uusista laseista ei ole kyse.
Olen koko ajan odotellut, että ilmoittaisit myös lasien vetoisuuden. Mittaa siis sekä pienellä "läikytysvaralla" että piripintaan senttilitroina. Tehtaiden vanhemmat luettelot nimittäin käyttävät vain vetoisuuksia ja Iittala on käyttänyt näitä molempia vetoisuuksien mittaustapoja hieman eri aikoihin. Tarrastakin mulla on ajatus, jos lasin vetoisuus sopii ajatukseen.
iittalan i logolle löytyy suunnittelija ja koska se on otettu käyttöön.Mutta en ole löytänyt vastaavaa lasia siksi epäilyttää,toivottavasti joku löytää kyseisen lasin Iittalan merkeissä. Voisi olla aperitive lasi.
Jos mummosi on käynyt Iittalan tehtaan myymälässä,silloin voi olla mahdollista,että siellä on ollut käytössä paperi täppi tietyille laaduille tai tarjouksille,mene ja tiedä.
Vetoisuus ihan piripintaan on aika tarkkaan 100 cl. Olisikohan se varsinainen "täyttömitta" sitten noin 75 cl. Tuo tehtaanmyymälä-ajatus voisi olla ihan varteen otettava vaihtoehto muuten!
Hei tarkoitatko todella, että lasin vetoisuus on piripintaan 1 litra? Jos, niin sitten en tiedä. Vai tarkoitatkohan 10 cl?
10 cl tarkoitan, sorry. Pitäisiköhän mennä nukkumaan ;)
Lasisi on vaikea tunnistettava, koska saman näköisiä, puolipallon muunnelmia on valmistettu kauan monissakin lasitehtaissa. Otaksun Iittala-tarrankin perusteella, että lasi on Iittalan lasi no 2023 (eli 1123), jota on valmistettu vuosina 1956-1961. Sen listavetoisuus on 8 cl (tuolloin Iittalassa oli vielä käytössä "läikytysvara" eli piripintaan on noin 10 cl). ja käyttötarkoitus cocktaillasi.
Tämän lasin valmistus ajoittuu samaan aikaan, jolloin Iittalassa otettiin i-merkki käyttöön ja vähitellen laajennettiin sen käyttöä muihinkin lasituotteisiin kuin T.Sarpanevan tuotteisiin. Joten voidaan kai olettaa, että nämä paperitarrat olivat ensimmäisiä merkin käyttötapoja Iittalassa.
Mainittakoon vielä, että tämä lasi 2023 on vanhaa perua eli se kuuluu alunperin Karhulan lasistomalliin no 8205. Tätä lasistomallia on hyödynnetty myös eräissä muissa Iittalan laseissa, mutta ne eivät ole sileät, vaan hiotut.
Koska joku kumminkin rupeaa etsimään netistä lasia numero 2023 kerron jo nyt, että jostakin syystä Iittala on antanut aivan saman numeron myös myöhemmälle Jorma Vennolan Panu-juomalasisarjalle, joka on kuitenkin aivan eri näköinen.
Hema, olen vaikuttunut tuosta tiedon määrästä mikä sinulla on, ja viitseliäisyydestäsi vastata ja selvitellä tällaisia hankalia tapauksia. Lasien historian tuntien tuo ajankohta 1956-61 tuntuu hyvin uskottavalta. Suurkiitokset asiantuntijalle!
Timo Sarpanevan suunnittelema i-logo tuli vuonna 1956