Kirjasta löytyy kuvien lisäksi tietoa Arabian kahvikuppien malleista, valmistusajasta, kuppien ja koristeiden suunnittelijoista sekä milloin koriste on ollut käytössä.
Tietääkö kukaan?
Lue lisää →
Juuri itse päädyin samaan ja juuri tuo ensimmäinen kirjain on yksi yhteen kun vertaa Maarosen muiden töiden signeerauksia. Laitoin... Lue lisää →
Ei sitä signeerausta tuosta kuvasta pysty lukemaan, mutta veikataan Tarmo Maaronen.
Lue lisää →
Minulla samanlainen lautanen. Olen etsiskellyt netistä. Ei vielä tullut vastaan.
Nyt tuli vastaan huutokauppasivulla. Eli näitä ainakin... Lue lisää →
Kiitos näistä
Lue lisää →
Tää on tällaista, Viron Lorup on linkin mukaan 30-luvulla valmistanut kuvassa olevat kermakon ja sokerikon.Jos linkin kermakko ja... Lue lisää →
Moi
Long time no see. Eli laitan muutaman kuvan tähän vanhaan ketjuun. Kyseessä on ns. "Esko" sokerikko ja kermakko. Esineen... Lue lisää →
Sokerikko kuva 2/7 on muistaakseni englantilainen.
Kermakko kuva 3/7 ja sokerikko 4/7 ovat Riihimäen lasitehtaan malleja 1930-luvun... Lue lisää →
- 1 / 3
- seuraava ›
Tuskin on Löytö-maljakko,vähän löytyi tietoa,ehkä Designlasi.com hintakirjasta voisi löytyä enemmän tai Tapio Wirkkalasta kertovasta kirjasta "Ajattelevat kädet".
http://www.auerbachmaffia.com/items/1195784/item1195784store.html
Kiitos nopeasta tiedosta! On taalaporukalla myynnissä samanlainen. Pitää katsoa mainitsemastasi kirjasta. Muoto vaan on hyvin samanlainen, kuin Löytö vitosessa.
Hintakirjassa mainitaa samanmallinen vaasi k:15,5cm.
www.designlasi.com/forum/loyto-sarjan-maljakosta
Enemmän aiheesta.
Näinhän se taitaa olla,Löytö maljakoita ei ole signeerattu.
Hei!
Löytö sarjan maljakot ovat päältä sileitä, tässä kierteet ovat ulkopuolella ja hiotut. Itselläni on muunmuassa tämä numero viitonen ja parikymmentä muuta. Mielestäni Wisitor02 löysi aivan samanlaisen amerikkalaissivuilta, pitää tutkia lisää.
Hintakirjan mukaan on löytöja myös signerattuna.Jos "gooklaa"Tapio Wirkkala löytömaljakko,löytyy monta sign,vaasia. Tikkukirjaimilla kaiken"tasoisia töherröksiä", hiotulle pohjalle mm.Samoin myös kuoppapohjaisia.
Hei!
Vastaus löytyi kirjasta "Ajattelevat Kädet". Siellä sanotaan: Taide-esine/maljakko 3216 K 160 mm Muottiin puhallettu kristalli, spiraalihiottu. Kuvasto 1947-1949. Wirkkala lienee "kopioinut" itseltään Löytö vitoseen!! Sen verran löysin kirjastoreissulla löydöistä yleensä, että "Wirkkalan nimikirjaimet kulkevat mukana vuoden 1954 lopulle,sen jälkeen Löytö- kokeiluja ei ole pantu kenenkään nimiin" (Erkki Vesannon kertomaa kirjassa Lasitutkimuksia XII v. 2001). Joissakin alkupään Löydöissä siis saattaa olla Tapio Wirkkalan nimikirjaimet.
Kiitos paljon avusta ja mielenkiinosta!
Eikö olekin upea kirja tuo Ajattelevat Kädet.
Ei ole ole yhtään signeerattua vastaan tullut,jos löydät yhdenkin niin laita kuvat.
Olen kirjasta samaa mieltä, valitettavasti en omista sellaista! Parisen viikkoa sitten oli nettihuutokaupassa Löytö kolmonen signeerattuna, pidin feikkinä, en huutanut. Nyt voisin jo huutaakin! Yritän lisätä kuvat.
Heh heh, jonkun Niilo Nokkelan Dremelillään työstämä sinkleeraus. Niitähän tapaa kirppareilla ja joskus huutokaupoissakin, Joskus sarjatuotannon lasiesineseen on laitettu tietämättä väärän suunnittelijan nimmari.
Poisto
Saa poistaa