Käyttäjän pirpana kirppu kuva
pirpana kirppu

Festivo kynttilänjalkako?

Festivo kynttilänjalkako?

Luulin ostavani kirpputorilta Sarpanevan Festivo kynttilänjalan missä on kolme solmua. Mutta tarkemmin tutkittua huomasin ”reiän” olevan syvempi kuin muissa minulla olevissa Festivo kynttilänjaloissa. Kuvassa vaaleanpunainen tikku osoittaa kuinka syvä ”reikä” on.

”Kynttilänjalan” korkeus on n. 14,5 cm, halkaisija ylhäältä mitattuna n. 7 cm ja pohjasta mitattuna n. 7,5 cm. Reiän halkaisija n. 2 cm. Ei nimikirjaimia pohjassa.

Mikähän tämä ”kynttilänjalka” on?

Lisätty 27.8.2009

Ostin ”kynttilänjalan” nyt elokuussa Somerniemen kesätorin kirpputorilta, ja siihen oli laitettu tarralaput, joissa luki Iittala, T. Sarpaneva.

Myyjällä oli useita Festivo -kynttilänjalkoja myynnissä, jotka olivat laitettu myyntitiskille jonoon pienemästä isompaan. Tämä ”kynttilänjalka” oli jonossa muiden joukossa, mutta ainoana kolmisolmuisena kynttilänjalkana.

Myyjän kanssa puhuimme koko ajan kolme solmuisesta Festivo kynttilänjalasta, eikä hän missään vaiheessa oikaissut sitä, että tämä kyseinen yksilö ei ole kynttilänjalka eikä Festivo, vaan joku muu. Kolo missä vaaleanpunainen tikku on noin 10 cm syvä. Hän katsoi myös sen, että pohjasta ei löydy nimikirjaimia. Hän myös vakuutti kynttilänjalan olevan Iittalan Festivo -sarjan kynttilänjalan.

Taisin tulla jymäytetyksi. Tästä lähin täytyy alkaa tutkimaan kirpputoriostot huolella, eikä luottaa myyjän puheisiin.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Aallotar kuva
Aallotar

Otin oikein oman Festivoni tähän viereen, ja mielestäni on kyllä muutakin poikkeavuutta tähän kuvassa olevaan. Tämä kuvassa oleva on jotenkin pyöreämpi linjoiltaan kuin minun signeerattuni. Tämä aitohan on sellainen aika rosoisen näköinen. Vai johtuuko sitten kuvakulmasta?

Lisäksi matka yläosasta ensimmäiseen solmuun on sinun mallissasi aika pitkä!?

Käyttäjän rinfab kuva
rinfab

Olen nähnyt jossain kirppiksellä samanlaisen. Liian paksu ja tasainen aidoksi Festivoksi. Todennäköisesti kopio!?

Käyttäjän pirpana kirppu kuva
pirpana kirppu

Lisätty 27.8.2009: Ostin ”kynttilänjalan” nyt elokuussa Somerniemen kesätorin kirpputorilta, ja siihen oli laitettu tarralaput, joissa luki Iittala, T. Sarpaneva.

Myyjällä oli useita Festivo -kynttilänjalkoja myynnissä, jotka olivat laitettu myyntitiskille jonoon pienemästä isompaan. Tämä ”kynttilänjalka” oli jonossa muiden joukossa, mutta ainoana kolmisolmuisena kynttilänjalkana.

Myyjän kanssa puhuimme koko ajan kolme solmuisesta Festivo kynttilänjalasta, eikä hän missään vaiheessa oikaissut sitä, että tämä kyseinen yksilö ei ole kynttilänjalka eikä Festivo, vaan joku muu.
Kolo missä vaaleanpunainen tikku on noin 10 cm syvä.
Hän katsoi myös sen, että pohjasta ei löydy nimikirjaimia. Hän myös vakuutti kynttilänjalan olevan Iittalan Festivo -sarjan kynttilänjalan.

Taisin tulla jymäytetyksi. Tästä lähin täytyy alkaa tutkimaan kirpputoriostot huolella, eikä luottaa myyjän puheisiin.

Käyttäjän tapsa kuva
tapsa

Olet varmaankin ostanut Festivo-jäljitelmän. Tuossa alempana olevassa linkissä kaupataan maapallon toisella puolella samaista jalkaa Festivona.
Kolmesolmuisen Festivon korkeudeksi virallisesti ilmoitetaan 6 tuumaa, joka senteissä on kai 15,24, eli mittaeroakin on. Aidon Festivon kynttiläsyvennyksessä ei ole näyttämääsi reikää.
Festivo on tehty kaksisivuisella muotilla, josta on jalassa näkyvissä muotinsauma kohdakkain esineen vastakkaisilla puolilla. Onko muotin jälkeä ja millainen ostoksessasi?
Tässä linkki: http://www.thejunkcompany.com.au/art_glass.html

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
17 tuntia 52 min sitten jääkarhu sanoi:
Kysyisin viisaammilta, että kuuluuko nämä Karhulan valmistamat snapsilasit Wirkkalan Finlandia Vodka pulloon. Korkeus 60 mm, halkaisija... Lue lisää →
18 tuntia 1 min sitten jääkarhu sanoi:
Tunnistusta haetaan tästä sinisestä maljakosta, muistuttaa Sarpanevan maljakkoa/pulloa Korkeus 138 mm, suuaukon halkaisija 57 mm, suurin... Lue lisää →
1 päivä 5 tuntia sitten VESA NEVALAINEN sanoi:
Morjens,onko kellään tietoa kyseisestä maljakosta.Kor.8,5cm ja halk.9cm.Suuaukko 62mm. Lue lisää →
1 päivä 10 tuntia sitten Oodi sanoi:
Moi, onko vanhaakin tuotantoa? Kumelaa? Minkäköhän arvoinen on? Kiitos! Lue lisää →
2 päivää 16 tuntia sitten petskug sanoi:
Tällaisen komistuksen omistajaksi onnistuin pääsemään. Olisiko kellään mitään tietoja suunnittelijasta/valmistajasta? Karhulalla/... Lue lisää →
3 päivää 16 tuntia sitten VESA NEVALAINEN sanoi:
Moro,onko kukaan tietoinen kyseisestä lasiesineestä.Mikähän mahtaa olla?.Painaa 2,8kg.Mitat ylä 21,5x21,5 ja ala 11x 11.Korkeus 13cm. Lue lisää →
3 päivää 17 tuntia sitten Anslemi sanoi:
Hei! Ostin taannoin kirpputorilta kuvissa olevan siniharmaan maljakon, vaikken sitä varmaksi tunnistanutkaan. Se ei taida olla Sakari... Lue lisää →
4 päivää 7 tuntia sitten Oodi sanoi:
Moi, onko kellään tietoa onko tuo mahdollisesti aimo okkolinin tuotantoa? Vai ihan jotain muuta.. halkaisija 9cm ja korkeus 6cm. Kiitos! Lue lisää →
4 päivää 9 tuntia sitten jewerly sanoi:
Hei, osaisiko joku kertoa lisätietoa tästä upeasta kristallijoutsenesta? Olisiko Muranon lasia? Korkeus 14 cm, lev.15 cm. Painaa hieman... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
13 tuntia 13 s sitten jääkarhu sanoi:
Ei näytä katkaistuilta kun on hiottu kiiltävä pinta Lue lisää →
13 tuntia 10 min sitten antiikkimyyra sanoi:
Lasit taitavat olla alla olevan linkin mukaisesta pienestä Finlandia-pullosta katkaistuja. Halkaisija täsmää ja muottinumerokin taitaa... Lue lisää →
1 päivä 4 tuntia sitten Oodi sanoi:
Ok, kiitos paljon. Lue lisää →
1 päivä 5 tuntia sitten VESA NEVALAINEN sanoi:
Taitaa olla Kumelan lasitehtaan karahvi.1930-luku-eteen päin.Wanhapuoti.com hinta kirkkaalla 65eur. Lue lisää →
1 päivä 6 tuntia sitten vidri sanoi:
Facebookissa saatu vastaus: Harrastelijamaalarin tekele ja saksalanen astia! Pitääkö "kutinsa"? Voi olla vanharouvan... Lue lisää →
1 päivä 17 tuntia sitten jewerly sanoi:
Eikö kukaan tunnista? Lue lisää →
3 päivää 10 tuntia sitten hegeman sanoi:
Stella Polarista on kai jäljitelty myös ulkomailla. Lue lisää →
3 päivää 10 tuntia sitten antiikkimyyra sanoi:
Esineesi lienee kynttilänjalka. Kirjassa Tapio Wirkkala - Lasin ja hopean runoilija on oheinen kuva esineestä. Tietona vain 1950-luku, ei... Lue lisää →

Kirjavinkki

Uta Laurén

Oivan ihmemaassa

Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa