Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.
Ruotsalainen lampunkupu, metallinen lieriö puuttuu.
https://www.nordicvintageshop.fi/product/1534/60-luvun-kattovalaisin
https://www.... Lue lisää →
Kiitos tiedosta.
Lue lisää →
Samanmallisia kirkkaita löytyy hakusanoilla Mikasa Belle Epoque. Valmistaja todennäköisesti saksalainen Walther Glas.
Lue lisää →
No, on ihan selvästi. Kiitos paljon. Yritin virolaistakin lasia tutkia, samalla kun kävin läpi kaikki Euroopan maat ja vähän muutkin😊
Lue lisää →
Mielestäni kori näyttää virolaisen Tarbklaasin esineeltä Korv (Kori), suunnittelija Mihhail Mišalagin 1980. Kuvastossa korkeudeksi... Lue lisää →
Jos on, niin nimellä Art Lasi. Art Lasi Finland Oy näyttäisi edelleen olevan toiminnassa.
Lue lisää →
Niinpä näyttää olevan, kiitos. Vielä pitää etsiä mistä tuollaisen saisi.
Onko tuo firma vielä olemassa?
Lue lisää →
Maljan on valmistanut Taidelasisepät.
Lue lisää →
- 1 / 3
- seuraava ›
https://www.designlasi.com/forum/hiotut-lasit
Tähän vanhaan kyselyyn saattaa löytyä joltain sivuston käyttäjältä kirjatietoakin.
https://www.laatutavara.com/tuote/28022/
Bukowskin sivulla samoilla linjoilla.
https://www.bukowskis.com/fi/lots/562185-juomalasit-6-kpl-art-deco-luult...
Kiitos tiedosta!
Lasin aika-kirjasta, joka käsittelee Kauklahden lasitehtaan tuotantoa löytyy kuva tuosta keskimmäisestä lasistasi. Ajoitukseksi mainittu n. 1930-1939. Kauklahden lasitehtaan omisti tuolloin jo Riihimäen lasi.
Kiitos paljon lisätiedosta. Ilmeisesti hiojaa ei siinä mainittu? Tässä on nyt ollut vaihtoehtoina Theodor ja Erkki Käppi.
Kuvatekstissä ei mainita hiojaa. Kerrotaan vain, että on muottiin puhallettu, kaiverruskoristelu, osittain hiekkapuhallettu. Voisi olettaa, että laseja on tehty sarjatyönä, jolloin työvaiheisiin on osallistunut useampi työntekijä.
Theodor Käpistä kirjassa kerrotaan, että hän aloitti työskentelyn Riihimäen lasitehtaassa 1925. Vuonna 1939 perusti Helsinkiin lasinkaivertamon Bulevardille. Vuonna 1946 siirtyi Iittalan lasitehtaalle ja vuonna 1949 Kauklahden lasitehtaalle. Vuonna 1952 Kauklahden tehtaan sulkemisen jälkeen palasi Riihimäen lasitehtaalle.
Suurkiitos tiedoista! Minulla on myös pieni malja, jossa on signeeraus " Th. Käppi Riihimäen Lasi Oy" sekä taskumatti, jonka myyjä ilmoitti Th Käpin kaivertamaksi. Voisiko noista naisfigureista tunnistaa, että lasitkin olisivat Th. Käpin?
Vaikea sanoa varmasti mitään. Theodor Käppi on ollut Riihimäen lasilla töissä 30-luvulla, joten voisi ajatella että kuviot ovat hänen suunnittelemiaan. Mutta jos ne on valmistettu tytäryhtiössä Espoossa Kauklahdella, kuten kirjan mukaan on, niin todennäköisesti itse hiontatyön on tehnyt joku muu. Lasit ovat kuitenkin talouslasia vaikka niissä hieno hiontakoriste onkin.
Ok, kiitos!