Tämä näköispainos on koottu Riihimäen Lasin myyntikuvastojen irtolehtikansioista ja se antaa kattavan kuvan Riihimäen lasitehtaan 60-70-lukujen tuotannosta.
ovatko tekstissä mainitut koot nimenomaa kuvien mallisen maljakon kokoja ja ne kolmikerroksiset mahdollisesti joitain muita? H. Tynelliä... Lue lisää →
Oi, kiitos vastauksesta! ja että heille löytyi nimi! Sopivat kivasti yhteen Kesäkukka-sarjan kanssa 😊
Lue lisää →
Tälle kukkakoristeelle löytyy nimi ja se on Marit. Sitä on käytetty näissä AS mallin lautasissa kuten pöytäastiastossakin. Osaa... Lue lisää →
Saattaa ollakkin,tätä omppukuvioo on muutamissa esineissä,mitä oon nähnyt kuvissa ja kerääjältä tulleissa.
Lue lisää →
https://p-upload.facebook.com/kirpputorikodinkakkonen/posts/228552576491...
Voisiko olla niin, että maljakon suunnittelija on Raili... Lue lisää →
https://fi.pinterest.com/pin/556898310170355778/
Löysitkö myös tämän nettiselailussasi.
Lue lisää →
En tuo R.K.K lukee vaan mulla ei R.S.
Kiitos linkistä
Lue lisää →
En tuo R.K.K lukee vaan mulla ei R.S.
Kiitos linkistä
Lue lisää →
- 1 / 2
- seuraava ›
Aina pitää ottaa huomioon, että liimattavat tarrat voidaan helposti siirtää esineestä toiseen, joten tarraan ei kannata luottaa yksinomaisena tuotantotehtaan tuntomerkkinä. Mutta jos i-merkki punaisen pallon sisällä on alkuperäinen, merkitsee se sitä, että tarjoilulautanen on valmistettu joskus 1960-luvun jälkeen, jolloin merkki otettiin käyttöön (varsinainen Sarpanevan ns. i-lsi tuli vähän aikaisemmin markkinoille, mutta sarjaan ei liene kuulunut vihreitä tarjoilulautasia). Karhula-Iittalan lasitehdas sulautui Nuutajärven lasitehtaaseen vuonna 1987 (88), joten selitys saattaa piillä näissä fuusioasioissa. Toisin sanoen Nuutajärven tehdas olisi fuusion jälkeen kyllä valmistanut tarjoilulautasen, mutta se olisi merkitty Iittalan i-tarralla. Mutta minä vuonna tämän väristä "apiloiden" uustuotantoa olisi uudessa Iittala-Nuutajärvi Oy:ssä mahdollisesti tapahtunut tällä merkintätavalla, sitä en tiedä.Ja onkohan tämä ylipäätänsä oikea selitys... Vuonna 1990 Iittala-Nuutajärvi siirtyi Hackmanin omistukseen ja vuodesta 2003 on nimenä käytetty Iittala Oy:tä. Ja tarina jatkuu...Fiskars Oyj/Abp osti Iittala Groupin vuonna 2007. Yhtiön brändejä ovat mm. Iittala, Arabia, Hackman, BodaNova, Rörstrand...
Kiitos vastauksestasi. Itsekin ostaessani jo epäilin tuota tarraa mutta ostin kumminkin. Kysyin myyjältä siitä ja oli kuulemma ollut siinä ostettaessa, tiedä häntä. Itsekin jonkun verran noita Apiloita nähnyt ja kaikki ovat olleet Nuutajärven tarralla varustettuja joten . . .
Mutta tuo selityksesikin voi olla mahdollinen ja kiitos siitä.
Lisätietoa otetaan vastaan jos jollaista sellaista on.
Anita
Hei!
Ei ole tarkemmin tiedossani, että Iittalassa olisi tuota Apilaa tehty. Veikkaukseni kyllä kääntyy siihen, että lautaseesi on lätkäisty Iittalan tarra ja tätähän tapahtuu.
Joskus oikein huvittaa, kun vanhoissa esineissä näkee uudenmallisia tarroja. Petostahan se on, kun myyjän tietoihin pitäisi voida luottaa eikä ostajan voi olettaa tietävän kaikkea. Minkä muotoinen se i-tarra muuten on ja millä tekstillä, kolmio vai suorakaide (vaaka vai pysty)?
Ainakin Nuutajärven vanhoja Apila-juomalaseja on tehty vihreänä. Ja fuusioista huolimatta Nuutajärven kalatarra on ollut käytössä vielä 1993-94 paikkeilla, luulisin.
Tarra on sellainen vaaka, suorakaiteen muotoinen jossa on punaisessa pallossa se I-kirjain ja alla teksti Made in Finland.
Kyllä, valitettavasti noihin vääriin tarroihin törmää silloin tällöin. Kerran löysin kirppikselta Humppilan Tutti Frutti viinilaseja johon oli kaikkiin lätkäisty erittäin huonosti ITSE TEHTY "Iittalan" samanlainen tarra kuin tuossa Apilassakin. Mutta minkäs teet.
Niin se tarjoilulautanen on kyllä sitä Apilaa ja sellainen vaalean vihreä. Samanvärinen kuin mitä olen nähnyt niitä juomalasejakin.
Sain edesmenneeltä isomummultani syksyn alussa perinnöksi kaksi Apila-sokerikkoa. Molemmissa on Iittala-tarra. Eli siis sokerikot eivät ole Iittalaa, vaan tarrat on lätkäisty niihin huijaukseksi?