Käyttäjän Mom-55 kuva
Mom-55

Iittalan Inari-lasimalja 1950-luvulta

Hei!
Olisi mielenkiintoista saada tietää tämän vanhan Iittalan Inari-maljan arvo.Malja on siis 1950-luvulta.Taiteilijasta ei ole tietoa.Lasimaljan on tunnistanut tutkija Hannele Viilomaa Suomen lasimuseosta ja kuvakin löytyi vanhasta iittalan/Karhulan kuvastosta.

Pirjo

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän nape kuva
nape

Kyse on Tapio Wirkkalan Inari sarjan kulhosta. Hintaan en ota kantaa.

Käyttäjän hema kuva
hema

Kunnia Inari-sarjasta (v.1957-1958) kuuluu nykytiedon mukaan Erkki Vesannolle.

Käyttäjän nape kuva
nape

Mistä tuo tieto on peräisin?

Käyttäjän hema kuva
hema

Inari-sarjasta. Jo joku vuosi sitten olen todennut, että sarjaa ei löydy Tapio Wirkkalan tuotantoluettelosta.
http://www.designlasi.com/forum/karhulan-lasi
Mutta Erkki Vesannolta löytyy. Lähde S-L Löflundin artikkeli Vesannosta Suomalaisen Lasin vuosikirjassa 2017, s. 35.

Käyttäjän nape kuva
nape

Itse asiassa antiikkimyyra on julkaissut joskus kuvat tästä kirjasta, lainaan häntä tässä:
Kuva kirjasta Suomalaista lasia - lasitehtaiden esitteitä 1950-luvulta, Suomen lasimuseo, 2000.

http://www.designlasi.com/forum/karhulan-lasi#comment-form

Käyttäjän nape kuva
nape

Kun saan Wirkkalan Inarisarja käsittelevän kirjan lainasta laitan tarkempaa tietoa.

Käyttäjän hema kuva
hema

IInari-sarjasta II. Tuossa mainitsemassasi kirjasessa (...lasitehtaiden esitteitä 1950-luvulta) on kyllä kuvia Inari-sarjasta, mutta siinä ei mainita sarjan suunnittelijaa.
Mutta näet sitten itse.

Käyttäjän nape kuva
nape

Kyllä ne TW nimikirjaimet sieltä hinnasto osasto löytyy.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Nimimerkki ahtola77 kertoo omasta, signeeratusta maljastaan seur. linkissä. Harmi ettei signeerauksesta ole kuvaa:

http://www.designlasi.com/forum/tapio-wirkkala-3

Käyttäjän nape kuva
nape

Wirkkalan Inarisarjaa ei ole koskaan signeerattu tietojeni mukaan. Mikä ei estä jotain yksittäiskappaletta signeerattavan, esim. lahja tai muu tarkoitus.

Käyttäjän antiikkimyyra kuva
antiikkimyyra

Koska minun aiempiin kommentteihini on tässä keskustelussa viitattu, niin muutama sana: Nimim. napen lainaama kuva täydentää nimim. heman vastausta. Silloin ei ainakaan yleisesti tiedetty Vesannon osuutta, mutta kuten nimim. nape kirjoitti, ei Inaria ole Wirkkalan tuotantoonkaan yhdistetty. Kirjassa Suomalaista lasia - lasitehtaiden esitteitä 1950-luvulta (Suomen lasimuseo, 2000), josta aiempi kuvani on, ei mainita suunnittelijaksi Tapio Wirkkalaa (eikä ketään muutakaan). Ko. kirjassa on yksi hinnastoaukeama vuodelta 1957, jossa on Sarpanevan ja Wirkkalan esineitä, mutta ei siis Inaria.

Suomalaisen Lasin vuosikirjassa 2017 on oheinen kuva (ja teksti) Inari-sarjasta. Siinä sanotaan esineiden olevan signeerattuja, mutta ei kerrota miten. Tuo nimim. ahtola77 esineen signeeraus 'tapio wirkkala-iittala 55' ei vuosilukunsa puolesta sovi, joten olisi tosiaan hyvä nähdä kuva.

KORJAUS: Toisin kuin Suomalaisen Lasin vuosikirjassa 2017 kerrotaan, Inari esineet EIVÄT OLE signeerattuja. Tämä on varmistettu Suomen lasimuseolta.

Käyttäjän nape kuva
nape

Tässä ei nyt kuitenkaan ole kukaan kertonut mistä tiedot Vesannon osuusuudsta Inari sarjan suunitteluun tulevat, jotain faktaa tarvisi olla esittää.

Käyttäjän antiikkimyyra kuva
antiikkimyyra

No tästä nimim. heman mainitsemasta Kaisa Koiviston ja Sirkka-Liisa Löflundin artikkelista 'Erkki Vesanto - muotoilijan elämäntyö Iittalassa' ja siihen liittyvästä esineluettelosta Suomalaisen Lasin vuosikirjassa 2017 (SLMY, 2017), johon minäkin viittasin ja josta aiempi esinekuva ja teksti viitteineen ovat.

Käyttäjän nape kuva
nape

Täytyy myöntää "tappionsa" ei tosiaankaan löytynyt Inari sarjassa Wirkkalna nimeä mainittavan eikä Löytö sarjassakaan josta on puhuttu ettei olisi Wirkkalan, ainakaan loppuun asti suunnittelemia.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/2017/06/erkki-vesanto-muotoilija...

Lainaus Lasimuseon facebook sivulta.
Suomen lasimuseo, The Finnish Glass Museum
27. heinäkuuta ·

Erkki Vesanto -näyttely opastettuna 20.8.2017 klo 12-14

Erkki Vesanto - muotoilijan elämäntyö Iittalassa
Näyttely Suomen lasimuseossa Riihimäellä 18.5.-11.9.2017

Tarkoituksenmukaisuus oli Erkki Vesannon (1915-1990) monipuolisen muotoilijauran kantava periaate. Hän toimi muotoilijana Iittalan lasitehtaalla vuosina 1936 - 1971. Tämän jälkeen hän toimi Iittalan lasimuseon intendenttinä. Hän jäi eläkkeelle vuonna 1980. Vesannon pitkä uraa uurtava muotoilijan työ on jäänyt lähes unohduksiin.

Erkki Vesannon tyttäret Marsa Partanen ja Anne Vesanto kertovat yhdessä Vesannon entisen työtoverin Sirkka-Liisa Löflundin kanssa Erkki Vesannon korvaamattomasta merkityksestä Iittalan lasitehtaalle. Näyttelyssä on esillä monipuolisesti Vesannon muotoilua 1930-luvun lopulta 1960-luvulle.

Toinen esittelytilaisuus järjestetään sunnuntaina 10.9.2017.

Osana Suomen lasimuseon ystävien vuosikirjaa 2017 on ilmestynyt: Kaisa Koivisto – Sirkka-Liisa Löflund, ”Erkki Vesanto – muotoilijan elämäntyö Iittalassa” ja Sirkka-Liisa Löflund, ”Esineluettelo 1936-1971”.

Suomen lasimuseo on avoinna ti-su klo 10-18
Osoite: Tehtaankatu 23, 11910 Riihimäki
puh. 019 758 4108

TERVETULOA!

Käyttäjän nape kuva
nape

Hieno asiallinen vastaus, tälläisiä toivoisi enemmän. Yritän saada lisätietoa omaan kantaani koska tuntuu oudolta moksi tehdas olisi "salannut" suunittelijan tietoa tavallaan.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

On ihan järkeenkäypää, että joku muu kuin Wirkkala on suunnitellut keskustelussa mainitun Inari-sarjan jo pelkästään sen vuoksi, että Wirkkalan nimissä jo on Inari-niminen malja/maljakko.

Joku nero ei ilmeisesti ole voinut vastustaa kiusausta vaan on "ihan ite" signeerannut tuon nimimerkki ahtola77:n esineen.

Käyttäjän nape kuva
nape

Onhan Inari sarjaa pullojen/karahvien muodossa myös Markku Salolla, ei "esineen" nimi kerro suunnittelijaa välttämättä.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Ei kerro, ei. Mutta ei ole tavallista, että s a m a l l a suunnittelijalla olisi kaksi erilaista "inaria", siis kaksi samannimistä, mutta erilaista sarjaa. Eri suunnittelijoilla (Markku Salo, Tapio Wirkkala, Erkki Vesanto) on erilaisia m a l l e j a samalle nimelle.

Käyttäjän mjuvonen kuva
mjuvonen

Kuuluuko Vesannon Inari-sarjaan myös maljakko? Minulla on laakea Inari-malja ja sen kanssa kovin yhtenevän näköinen maljakko (kork. 15,5 cm, halk. 8 cm, painoa pari kiloa).

Käyttäjän antiikkimyyra kuva
antiikkimyyra

Kyllä kuuluu. Tuossa yläpuolella olevassa kommentissani on kuva Inari-sarjasta, jossa näkyvät maljakot 51 ja 52, korkeudet 165 ja 115 mm.

Käyttäjän mjuvonen kuva
mjuvonen

Maljakkoni suu näyttää pienemmältä kuin noissa piirroksissa, vain n. 3 cm halkaisija. Ja korkeus tosiaan on vain 155 mm.

Käyttäjän antiikkimyyra kuva
antiikkimyyra

Maljakkoa näkemättä (ja ehkä siltikin) lienee mahdotonta tehdä varmaa tunnistusta puoleen tai toiseen. Erilaisia kokeiluita ja muita "epäonnistuneita" on kautta aikojen päätynyt tehtaan ulkopuolelle tarkoituksella tai ei. Ehkä tässäkin on kyse sellaisesta? Kuvista päätellen kuitenkin varsin paljon näyttää Inarilta. Maljakon suu on ehkä "ahtaamman" oloinen, kuin kuvissa.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
3 tuntia 25 s sitten Unelias7 sanoi:
Minulle on kulkeutunut appo outo esine, josta on vaikea löytää tietoa. Onko kyseinen "vati" Nanny Stllin? Halkaisija on noin... Lue lisää →
8 tuntia 22 min sitten Kikka A sanoi:
Olen saanut lahjaksi kuvan maljakon ja tarjoiluvadin ja käsitykseni mukaan tuotteet ovat joko Arabian tai Iittalan valmistamat.... Lue lisää →
2 päivää 9 tuntia sitten Tomi Aalto sanoi:
Valmistajasta ei tietoa itsellä.mutta itselle ylimääräinen desing tuhkakuppi myydään tarjousten perusteella. Halk. 210mm korkeus 35mm.... Lue lisää →
6 päivää 1 tunti sitten Wisitor02 sanoi:
Onko teille muillekin tullut ilmoitus vaarallista tai haitallisista sivustoista, kun on halunnut siirtyä Designlasi.com sivuille,Käytän... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
1 päivä 3 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Timo Sarpaneva, Arkipelago kynttilänalunen. Lue lisää →
2 päivää 7 tuntia sitten Anne.K sanoi:
Hienoa. Sähköpostitse tulleissa ilmoituksissa on vielä varoitus: Suhtaudu tähän viestiin varauksella Gmail ei voinut vahvistaa, että... Lue lisää →
3 päivää 11 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Ilmoitin asiasta ylläpitoon adminille ja hän kertoi vastauksessaan, että sivustolla oli jokin mikä aiheutti ilmoituksen selaimella, mutta... Lue lisää →
3 päivää 12 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Suojaamaton yhteys -ilmoitus on tullut ja syynä jokin sellainen asia kuin että Designlasi-sivuston päivämäärä ja kellonaika eroaa Googlen... Lue lisää →
4 päivää 13 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/ei-enaa-myynnissa-sarjana Linkin kuvassa samanlainen sininen maljakko, eli taitaa se olla löytö sarjan... Lue lisää →
4 päivää 16 tuntia sitten Anne.K sanoi:
Juu, tuli ja minäkin otin riskin. Harmi jos tämä sivu loppuu, olen löytänyt paljon tietoa täältä. Lue lisää →
6 päivää 1 tunti sitten Wisitor02 sanoi:
Jos maljakkosi on noin 25,5 cm korkea, niin se saattaa olla saksalaisen Leonardon sisustusmaljakko 90- luvulta. https://www.etsy.com/ie/... Lue lisää →
6 päivää 5 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Hopeatäplä nimityksellä myydään torilla samanlaista lasilintua, ja ilmoituksessa on liite Bukowskin sivulle , jossa on ollut myynnissä... Lue lisää →

Kirjavinkki

Iittalan lasitehdas

Puhallettujen talouslasien hinnasto (näköispainos)

Iittalan tuotekuvasto vuodelta 1941 esittelee viini-, viiina-, shamppanja- ym. laseja. Lisäksi siinä esitellään karahveja, maljoja, tarjottimia, astiastoja sekä paljon muuta puhallettua talouslasia.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa