Käyttäjän Pita kuva
Pita

Kirkkaat sokerikko ja kermakko

Vanhat, todella hentoa ja ohutta lasia. Mielestäni tosi kauniit, nyt vain suunnittelija hukassa... löysin joskus kirppikseltä ja on sellainen mielikuva että saattaisivat olla jopa -40-luvulta(?)

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Mona-Lisa kuva
Mona-Lisa

Mun silmiini nuo näyttää aikalailla uusilta jo pelkän lasin "värin" suhteen.
Toki voin olla väärässä, mutta en usko niiden olevan edes kotimaan tehtaiden tuotoksia. Eikä kaikkiin lasiesineisiin löydä suunnittelijaa, vaikka kuinka olisi tunnettujen tehtaiden valmistamia...

Käyttäjän lasimestarinsilli kuva
lasimestarinsilli

Nanny Still

Käyttäjän pik kuva
pik

Olisi kohteliasta kirjoittaa taiteilijan nimi oikein, ja myös mainita mahdollinen tuotteen nimi, numero, valmistusvuosi yms. tietoja. Tai ainakin viite, linkki, kirja tms. mistä tieto on peräisin.
Jatkuvat yksittäiset heitot ilman todenperää eivät sovi tälle palstalle.

Käyttäjän lasimestarinsilli kuva
lasimestarinsilli

Onkos "lasiasiantuntija" pik antanut koskaan mitään paikkaansapitävää tietoa laseista vai
kommentoiko vain toisten kirjoituksia?
Jos joku kysyy jotain suomalaisesta lasista niin eikö tämä foorumi ole sitä varten, että vastaus tulee?
Miksi viisastellaan ja kierrellään ja kaarrellaan?

Käyttäjän pik kuva
pik

En ole lasiasiantuntija, mutta jos vastaan lyhyesti antamatta yksityiskohtia, minulla on valmius koska vaan antaa ne. Nyt odotamme Sinulta lisätietoja Nanny Still - määritykseesi.

Mukavaa että korjasit kirjoitusasun. Ihmisen anatomiaan viittaava sana ei ollut kovin asiallinen.

Käyttäjän admin kuva
admin

Kyllä pik on oikeassa, jos heität ilmaan jonkin nimen, kannattaa aina yrittää perustella miksi on päätynyt juuri tuohon ehdotukseen.

Lisäksi voin sanoa, että pikillä on laaja tuntemus alalta ja hän on osannut auttaa useita tällä palstalla kävijöitä.

Käyttäjän lasimestarinsilli kuva
lasimestarinsilli

Kyllä osaan kirjoittaa ihan asiallisesti ja odotan asiallisia vastauksia ja en odota pohtimista
onko oikein, että kysyn usesta eri kohteesta vaan odotan myös asiallisempia vastauksia.
Miksi uusia jäsen pitää painaa heti alas?

Toivon myös perusteluja toteamuksille että jokin lasi ei ole kotimainen. Jos on väritys ja tekotapa aivan samanlaista luokkaa kuin Iittalan ja Riihimäen tuotannoissa niin toivon perusteluja miksi lasin sanotaan olevan ulkolainen. Jos ei perustu tietoon niin ei kannata vastata.

Uskon, että ei kaikista kotimaisista lasituotannoista ole kirjoissa ja kansissa vaan puhallusta on voinut tapahtua myös tavarataloissa kampanjoissa ja muualla markkinatapahtumissa kautta aikojen. Joku puhaltaja on voinut tehdä myös uniikkeja kappaleita ja ne ei ole välttämättä kirjoissa ja kansissa.

Asiallista keskustelua toivoisin.

Käyttäjän Pita kuva
Pita

Kiitos vastauksistanne. Siitä on tosiaankin jo useampi vuosi kun ostin nämä, ja ostin kirpputorilta sellaisesta vitriinistä missä oli suomalaista lasia. Siinä luki suunnittelijakin, mutta kun en muista sitä enää... Toki siis nämä voivat olla ulkomaistakin lasia, kun en itse tunne niin hyvin näitä, mutta haluaisin uskoa että ovat kotimaista :D Salama muuttaa ehkä hieman tuouta väriä, ovat luonnossa hieman "kellertävämmät" ... Mutta kiitos vielä kaikille kommenteista ja saattaa olla nämä jäävät ikuiseksi arvoitukseksi :)

Käyttäjän pik kuva
pik

Minua kiinnittää huomion tuo kermakon kahvan suoruus, siksi olisin myöskin tuon ensin mainitun modernimman ehdotuksen linjoilla.
Laittaisitko pohjasta kuvan, ja ehkä myös kahvan juuresta - näkyykö siellä mitään jälkeä valmistusmenetelmästä?

Vielä tuosta kotimaisuustoiveesta : se on ymmärrettävää ja varsin yleistäkin. :)
On vaan parempi koittaa olla kriittinen, jottei väärät uskomukset muodostu "faktoiksi".

Käyttäjän Pita kuva
Pita

Tässä vielä kuva kermakosta. Eli kahva tuntuu sormella kokeiltaessa hieman läpi toisella puolella... Onko kotimaista lasia tehty näin? Ja jos ei ole niin missä käytetään tällaista menetelmää....? Olisi niin mukavaa saada joku tekijä näille :)

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Jenaer Glas Schott Mainz:
http://www.etsy.com/listing/121783125/jenaer-glas-schott-mainz-sugar-and

Suomessa Jena tunnetaan ainakin laboratoriolasin valmistajana (mulle tuttuja ammattikouluajoista, yli 20 vuoden takaa).

Käyttäjän nape kuva
nape

Kyllä tuo lasin kirkkaus tuo mieleen juuri laboratorio lasin. Eiköhän ne ole myös tuon linkin kuvan mukaiset.

Käyttäjän Generic Random kuva
Generic Random

Minulla on samanlainen setti, myöskin kirpputorilöytö, ja niissä on Iittalan tarrat (leveät ja Made in Finland-tekstillä). Muistuttavat kyllä noita Jenalaisia mutta kaatimen nokka on selvästi erilainen ja kahvakin näyttää eri muotoiselta. Valmistusajankohdaksi veikkaisin 70- tai 80-lukua. Minkäänlaista lisätietoa en näistä ole löytänyt, mutta etsintä jatkuu.

Käyttäjän Pita kuva
Pita

Kiitos kommentistasi :) juu ja siis olen myös samaa mieltä että mm. tuo kaatimen nokka on erilainen. Vaikka samantapaisilta näyttävätkin niin ei kuitenkaan ihan täsmää. Olisi hienoa saada kuva noista sinun kirppislöydöistäsi :)

Käyttäjän AIJALEE kuva
AIJALEE

Katsokaas tarkkaan alkuperäisen kuvan ja linkin kuvan kermakoiden kahvoja: ne ovat erilaiset. Alkuperäisessä kuvassa kahva on vaakasuorassa kannuun nähden, mutta linkin kannun kahva nousee ylöspäin. Eli herää kysymys, onko alkuperäiskuvassa Jenan lasia, vai mitä?
Muuten: 50-luvulla Jenan lasi tunnettiin varmaan jo laboratorioissa, mutta tavan ihmiset tunsivat sen tuttipulloista, jotka olivat lasisia. Veljeni syntyi 1957 ja muisten pohtineeni usein, mitä pullon kyljen teksti Jenaer Glas mahtaa tarkoittaa.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Tarkkaan on katsottu ja olen samaa mieltä: kysyjän kuvan kermakon kahva ja nokka ovat erilaiset kuin Jenassa.

Käyttäjän Generic Random kuva
Generic Random

Tässäpä kuvia. Sellainenkin yksityiskohta erottaa nämä noista saksalaisista että astiat ovat samankorkuiset, Jenalaisissa kermakko on matalampi. Yhdennäköisyys on kyllä niin huomattava että vaikutteita on varmaan otettu suuntaan tai toiseen.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Pita lisää kermakostasi kuvia samoissa kulmissa kuin lasilinnun jenaer linkissä.Pita laita korkeus,halkaisija ja vetoisuus mitat.Lasilintu ja muut,löytyykö Jeanar/Jena Glassin kermakon ja sokerikon mittoja.Generic Random laita sinäkin mitat ja vetoisuus.Eiköhän ala asia selkiytymään.

Käyttäjän Generic Random kuva
Generic Random

Mielestäni on jo ihan selvää että kyseessä on eri astiat, minua kiinnostaa vain se millä nimellä Iittala on näitä valmistanut ja kuka on suunnittelija.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
3 päivää 15 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Onko teille muillekin tullut ilmoitus vaarallista tai haitallisista sivustoista, kun on halunnut siirtyä Designlasi.com sivuille,Käytän... Lue lisää →
1 viikko 2 päivää sitten SannaA sanoi:
Tietäisikö joku, mikä tämän linnun nimi ja valmistusvuosi on? Pohjassa lukee Oiva Toikka Nuutajärvi Notsjö 274/1500 ja kyljessä on... Lue lisää →
1 viikko 2 päivää sitten Hessukka sanoi:
Osaisiko joku kertoa näistä mitään? Koitin etsiä sivuistolta ja googlesta, sekä kuvahaulla. Mutta ei löytynyt tietoa... etukäteen kiitos... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
1 päivä 1 tunti sitten Wisitor02 sanoi:
Ilmoitin asiasta ylläpitoon adminille ja hän kertoi vastauksessaan, että sivustolla oli jokin mikä aiheutti ilmoituksen selaimella, mutta... Lue lisää →
1 päivä 2 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Suojaamaton yhteys -ilmoitus on tullut ja syynä jokin sellainen asia kuin että Designlasi-sivuston päivämäärä ja kellonaika eroaa Googlen... Lue lisää →
2 päivää 3 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/ei-enaa-myynnissa-sarjana Linkin kuvassa samanlainen sininen maljakko, eli taitaa se olla löytö sarjan... Lue lisää →
2 päivää 6 tuntia sitten Anne.K sanoi:
Juu, tuli ja minäkin otin riskin. Harmi jos tämä sivu loppuu, olen löytänyt paljon tietoa täältä. Lue lisää →
3 päivää 15 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Jos maljakkosi on noin 25,5 cm korkea, niin se saattaa olla saksalaisen Leonardon sisustusmaljakko 90- luvulta. https://www.etsy.com/ie/... Lue lisää →
3 päivää 19 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Hopeatäplä nimityksellä myydään torilla samanlaista lasilintua, ja ilmoituksessa on liite Bukowskin sivulle , jossa on ollut myynnissä... Lue lisää →
4 päivää 2 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/tunteeko-kukaan-esinetta#comment-27821 Böömiläinen maljakko 60-luvulta. Lue lisää →
4 päivää 22 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.osta.ee/en/haruldus-suur-ookulli-vaas-tarbeklaas-64837112.html Kyllä pöllösi on mahdollisesti valmistettu Italiassa.... Lue lisää →

Kirjavinkki

Harri Koski

Tuhat ja yksi Arabian kahvikuppia 2

Kirjasta löytyy kuvien lisäksi tietoa Arabian kahvikuppien malleista, valmistusajasta, kuppien ja koristeiden suunnittelijoista sekä milloin koriste on ollut käytössä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa