Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.
Suurkiitos tiedosta. Niinpä onkin. Nyt löytyi jo netistäkin, kun älysin käyttää tuoppi-sanaa!
Lue lisää →
Taitaa olla Nuutajärvi Hiiop, Oiva Toikka
Lue lisää →
Many thanks for your informative posting. I always uncover useful blog posts to pick up new abilities. My most recent blog reading was... Lue lisää →
Ei mitään varmaa ,mutta jotenkin tuli mieleen Keijo Kortesalo. Aivan samaa en löytänyt mutta tutkippas Asmo Uutelan tekeleitä myös.
Lue lisää →
Kuva hieman epäselvä kyseessä varmaan Kaj Franckin pyöreäpohjainen kirjava lasi 5023 (1954-71) ja kaadin (5601) ja settiin kuuluva... Lue lisää →
https://www.etsy.com/listing/1136332125/yellow-glass-creamer-and-sugar-bowl
Linkin kermakko ja sokerikko on myynnissä Ruotsissa.Linkistä... Lue lisää →
Lasinkeräykseen?
Lue lisää →
Näillä sivuilla on käyty keskustelua samanoloisten punaisten ja sinisten pullojen alkuperästä. Jos pullo on Suomessa valmistettu, se on todennäköisimmin Riihimäen lasin tuote, jonka suunnittelija ei ole tiedossa. Samanlaisia (EDIT: samantapaisia) pulloja on tosin tehty myös muualla Pohjoismaissa.
Seuraavassa keskustelu, johon viittaan ja jossa ei, viimeinenkin postaus huomioiden, selviä esineen suunnittelija:
http://www.designlasi.com/forum/kaksi-pulloa
Äkkiseltään katsottuna olisi Kaj Franckin pullo.
Ennen kuin levität uskomuksiasi perustelematta, voisitko lukea "lasilinnun" linkkaaman ketjun.
Ei tämä mikään uskomus ole, vaan halu auttaa niillä tiedoilla joita kymmenet nettisivut jakavat. Eikä olisi mikään ihme jos Franckilla olisi nimetön pullo tai tuote. Ja PS. ei tässä mitään levitellä vaan yritetään auttaa, sinbulla taitaa olla asenne vika.
Kun lukee tuon nimimerkki lasilinnun laittaman linkin ja tämän keskustelun tekstit ,tulee mieleen voi kumpa joku laittaisi kuvan signeeratusta pullosta niin olisi vertailu kohde.
Kannattaa katsoa myös tämä linkki.
http://lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/2013_09_01_archive.html
Hyvä linkki ja kuva, kiitos näistä.
Pullon suunnittelijatiedosta.
On hyvä tiedostaa se jo moneen kertaan todettu seikka, että nettikauppojen sivut eivät suinkaan aina ole kaikilta osin luotettavia tietolähteitä. Esimerkiksi käyköön se nettikauppa, jossa nyt on tarjolla useampikin puheena oleva "Franckin" pullo. Silmiin osui heti, että mainitun kaupan sivulla on esim. Stillin Apollo-lyhty merkitty Aladinin suunnittelemaksi.
Jos nyt puheena oleva pullo olisi Franckin suunnittelema, niin miksi se ei esiinny tunnetuimmissa Franckin tuotannosta tehdyissä luetteloissa? Ei siis laajimmassakaan "Universaaleja muotoja" -nimisessä teoksessa, joka perustuu usean museon ja muun lähteen arkisto- ja kokoelmatietoihin.
Ainahan on toki mahdollista, että jostakin harvinaisesta lähteestä tulee joskus löytymään ihan upouusi tieto, mutta sen varaan ei ole tapana tämän päivän tunnistusta ennakoida.
On erittäin hyvä, että innokkuutta muiden auttamiseen löytyy, mutta erityinen varovaisuus suunnittelijan nimeämissä olisi ollut tässä tapauksessa paikallaan, koska suunnittelijatietoa on aikaisemmin jo monipuolisesti pengottu.
http://www.designlasi.com/forum/mitahan-nama-ovat
ihan uteliaisuuttani kysyn onko sama pullo samalla sivustolla eri valmistajan, kuvat ovat kyllä huonot?
Tässä vähän "purtavaa",Nanny Stillin pulloja.
http://yle.fi/vintti/yle.fi/sininenlaulu/yle.fi/teema/sininenlaulu/artik...
Eräälle Riihimäen Lasin punaiselle pullolle löytyy valmistenumerokon 1751.Ei ole kuitenkaan samanlainen kuin kysyjän pullo.
Tämä käy mielenkiintoiseksi.
Ylen Sininen laulu -artikkelin kuvan maininnan pullojen väristä huomioi nimimerkki KK-Thun 27.5.2013, linkki ei vaan enää toimi. Seuraavaksi voisikin keskustella siitä, mitä kuvan tekstissä sanotaan (Juuri näiden pullojen väriaine, Joidenkin pullojen väriaine, Nanny Stillin suunnittelemien pullojen väriaine...)
Tässä tapauksessa merkille pantavaa on adminin linkittämän kuvan http://www.designlasi.com/sites/www.designlasi.com/files/IMG_5776.jpg ja Ylen Sininen laulu -artikkelin kuvan sisältö siinä mielessä, että juuri nuo pullot ja kaatimet esiintyvät keskenään samassa yhteydessä. Toisin sanoen esineet ovat keskenään aikalaisia. Tämä perustuu oletukseen, että Sinisen laulun kuva on lasitehtaan kuvituskuvaa.