Kirjasta löytyy kuvien lisäksi tietoa Arabian kahvikuppien malleista, valmistusajasta, kuppien ja koristeiden suunnittelijoista sekä milloin koriste on ollut käytössä.
Suurenmoiset kiitokset! Nyt on linnulla nimi.
Lue lisää →
Siis helmikana
Lue lisää →
Lienee Helmiina 2002 vuosilintu
Lue lisää →
Kiitokset tiedoista ja linkistä. Varmistui tuo. Tuon ajan maljakon suunnittelijaa ei varmuudella kait voida sanoa ilman signeerausta.... Lue lisää →
http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2012/07/lisaa-kuvia-fiskarsista...
Lasinkeräilijäblogin sivulla kerrotaan maljakosta,... Lue lisää →
Kiitoksia. Ajattelin että on jotain turisti rihkamaa 😊
Lue lisää →
Kiitoksia paljon 😊
Lue lisää →
Hyvin tutulta/samalta näyttää. Kiitos :)
Lue lisää →
- 1 / 3
- seuraava ›
Kuuluukohan tämä Riihimäen lasin kulho (no 8332) ylipäätään ns. Ludvig-sarjaan (esim. no 8352)? Muodot ja koristelutavat näissä kahdessa ovat täysin erilaiset. Kummankin mallin esikuvat toki löytyvät Keski-Euroopasta, mutta eri maista.
Kuvan kulho ei luonnossakaan tavattuna ole mikään "kaunotar", joten ostohaluja se herättänee vain innokkaimpien puristelasikeräilijöiden keskuudessa.
Oikeassa taidat olla. Kirjassa "Riihimäen lasia" sivulla sivulla 82 on kuva ko. kulhosta ja Ludvig-sarjan laseista. Kuvatekstistä saa sellaisen kuvan että ovat kaikki samaa sarjaa. Paljon kiitoksia tiedosta.
Arvasin melkein, mistä kohdasta ajatuksesi oli peräisin. Molemmat esinetyypit esiintyvät kyllä v. 1939 luettelossakin. Mutta kun moniosaista Ludvig -sarjaa on valmistettu ainakin 1950-luvulle asti, kulhostasi en huomaa 30-lukua myöhempää mainintaa. Mahdollinen lyhyt tuotantoaika selittäisi myös harvinaisuuden vanhojen tavaroiden markkinoilla.
Vaikka tuossa edellä en oikein uskonut kulhon korkeaan myyntiarvoon, on kulho joka tapauksessa "museotavaraa". Muutama vuosi sitten näin sen Riihimäen Lasimuseon perusnäyttelyssä; sen jälkeen en ole kuitenkaan huomannut katsoa, onko se vielä näytillä vitriinissä.
Mistä voisin saada lisätietoa tämän kulhon arvosta?