Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.
Luhtahuitti, koko 145 mm x 65 mm, valmistettu vuodesta 2001 eteenpäin.
Lue lisää →
Voisi ehkä olla sininen villihanhi. Valmistettu kahdessa värissä sinisenä ja ruskeana 1988-1990 kumpaakin väriä 1000 kpl:n numeroitu... Lue lisää →
en nää missää kohtaa mitää merkintääkään.
Ihan on myysteri tämä.
Lue lisää →
ei ole iällä mitään tietoa. katson näkyykö metalliosassa mitään merkintää esim pienellä missään.
Lue lisää →
Tuosta ensimmäisestä sen verran, ei ole tietoa missä ja milloin tai kuka on kyseisen lasilinnun mallin ensimmäisenä valmistanut,... Lue lisää →
On hienon näköinen tarjoiluastia, osaatko sanoa miten vanhasta esineestä on kysymys, avittaisi kovasti tietojen hakemisessa.Onko niin,... Lue lisää →
Suurenmoiset kiitokset! Nyt on linnulla nimi.
Lue lisää →
Siis helmikana
Lue lisää →
- 1 / 3
- seuraava ›
ehken kertoo lisää: Kirkkaiden lautasten pohjarengas tasaiseksi hiottu.
http://www.designlasi.com/myydaan/lasi/humppilan-ruskeat-lasilautaset
Voisko se ruskea olla samaa sarjaa kuin linkin lautaset?
Palstalla vaan rohkeasti otetaan kantaa esineisiin, joiden tärkeimpiä mittoja ei ole annettu. Jokainen tekee tietysti niin kuin tykkää, mutta eikös se ole harvinaisempien esineiden kohdalla melkoista hakuammuntaa ja onnenpeliä, että osuu oikeaan.
Itse odottelen turhan pallottelun välttämiseksi, että mitat annetaan tämän - ja monen muunkin - ketjun esineille.
Tässä tapauksessa "pullavadin kokoinen" ei minusta ole riittävän tarkka mitta.
HALKAISIJA 15 CM - TÄHTIPOHJAINEN LAUTANEN 16 CM
Kyllä nuo kaikki lautaset ovat todennäköisesti kotimaisia ja ennen 1950-lukua valmistettuja, koskapa niiden koko pohja taikka pohjarenkaat ovat tasaiseksi hiotut. Olen tunnistavinani tuon kolmannen kuvan lautasen Iittalan lautaseksi 1930-luvun lopulta. Se tuotenumero on 3151 ja kyseessä on sen lautasmallin pienin koko.
Noiden kahden muun lautasen (luumunvärinen ja sakaratähtinen) osalta pitää sitten esittää vain arveluja, jolloin mahdollisia tehtaita ovat esim. Karhula-Iittala ja Riihimäki.
Taas joku tyhmä vastaaja kertoi, ettämitat pitää aina olla. Huutonetissä yleisin kysymys on "mitat" tai "mikä on hintavaraus", kun tyhmät ei osaa muuta kysyä. Jotain pitää aina kysyä avonaisen pullon vieressä istuen ja hikottaen. Aika tyhmää "tietäjää" tuntu tällä foorumilla olevan.
No nyt on vihellettävä peli poikki. Tällä palstalla ei suvaita toisten nimittelyä. Onkstietoo-nimimerkin tili on hyllyllä seuraavan kuukauden.
Hyvin toimittu, administrator! Kerrankin valvoja, joka on hereillä ja toimii heti! Sääli että tollaisia häiriköitä tulee tällekin palstalle. Ihme, että joku viitsii oikein rekisteröityä jos ainoa tarkoitus, on vaan häiriköidä.
Karhulan kuvasto A1932/P1934 sivulla 26 lautanen 8591 H 73 voisi olla tämä sakaratähtinen.
"Onkstietoon" kommentti oli niin typerä, ettei ansaitsisi edes vastausta mutta PAKKO todeta, että jos ei ole muuta sanottavaa, kuin että täällä on tyhmää väkeä, niin pysyisit poissa!
Eiks tyhmien pitäis pysyä poissa ja meidän viisaiden pysyä täällä?
Minulta löytyy kuvaa 3 kovasti muistuttava lasilautanen. Sen halkaisija 24 cm. Erona kuvan lautaseen on lautasen keskustan tähtikuvio. Huusin Huutonetista laatikollisen lasiastioita sen takia että huomasin erässä olevan useampia Hongellin Säde sarjan kulhoja, kermakoita ja lautasia. Olisi mukavaa tietää lasilautasen valmistaja ja vuodet, jolloin sitä on tehty.
Kuvan 3 lautasta numero 3151 on tehty myös sellaisena versiona, jossa keskellä on 8-sakarainen? tähtikuvio.
Muutoin lautasessa voidaan erottaa 21 "lohkoa". Kuvat näistä molemmista lautasista on Iittalan painetun talouslasin kuvastossa vuodelta 1938. Tuo lautasesi koko hieman arveluttaa, sillä halkaisijan pitäisi kuvaston mukaan olla 25 cm eikä 24 cm, mutta heitto voinee johtua monestakin syystä. Koko tuotantokautta en tiedä.
Kiitos hema. Antamasi tiedot pitävät paikkansa. Tähtikuvio on 8 -sakarainen ja lohkoja oli 21 kpl. Halkaisijan mittaustulos hieman vaihtelee riippuen mistä kohtaa mittaa. Suurimmillaan se on 25 cm.
Kuvan 4 lautasia minulla on jäljellä muutama isovanhempieni peruja. Niitä käytettiin hedelmiä syötäessä. Ovat varmastikin suomalaisia, peräisin luultavasti 1940- tao 1950-luvulta.
Kuvan 4 lautasia minulla on jäljellä muutama isovanhempieni peruja. Niitä käytettiin hedelmiä syötäessä. Ovat varmastikin suomalaisia, peräisin luultavasti 1940- tao 1950-luvulta.
Kuvan 4 lautasia minulla on jäljellä muutama isovanhempieni peruja. Niitä käytettiin hedelmiä syötäessä. Ovat varmastikin suomalaisia, peräisin luultavasti 1940- tao 1950-luvulta.