Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Lasilautanen (Humppilan lasi?) sekä lasinen jälkiruokamalja tms.

Elikkäs tämmöisiä astioita löytyi muuton yhteydessä, onko kenelläkään tietoa että kenen valmistamia nämä ovat, onko jotain arvoa tms? Noista jälkiruokakulhoista ei ole mitään tietoa, mutta voisiko tuo lautanen olla Humppilan lasin valmistama? Yhden kuvan löysin jossa luki että olisi Kaija Aarikan Heiniä kainalossa -sarjaa, onko näin? :)

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Kulho on ranskalainen 70-luvulta.

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Osaisko kukaan sanoa tuosta lasilautasesta mitään? Olen myymässä sitä ja olisi mukava tietää arvoa tai edes valmistajaa varmaksi.. :)

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Tällainen Humppilan Lasin lautanen löytyi,halkaisija 15,5 cm.Voi olla Aarikan suunnittelema,sitä ei linkissä kerrota sekä valmistusaika puuttuu.Lautasten koristelut eroavat toisistaan,kuitenkin sinivuokkoja molemmissa.Onko sinun lautanen isompi,kenties tarjotin?
Merilasilla on myös koristelautanen/ikkunakoriste jossa sinivuokko koriste.
http://www.ebay.com.au/itm/Humppila-scandinavian-glass-Finland-plate-/27...

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Lautaseni on halkaisijaltaan 25cm. Tosiaan yhden kuvan löysin samanlaisesta lautasesta mikä tuo omani on ja siinä oli maininta että olisi Heiniä kainalossa -sarjaa. Mistäköhän asiasta saisi varmimman vastauksen? Onko tuolla mitään arvoa?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://www.asadonaarteet.net/tuotteet.html?id=30/2930
Laittamani ulkomaalaisen linkin lautanen oli K.Aarikan suunnittelua,mainitaan myös kuuluvan "Heiniä Kainalossa "sarjaan.Asadonaarteet sivulla lautanen joka on 25 cm halkaisijalla ja kuten näet koriste on erilainen.Sinun lautanen voi kuitenkin kuulua Humppilan vuosilautasten sarjaan.

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Löytyyköhän näistä vuosilautasista tietoa mistään? Onko mitään sähköpostiosoitetta tms johon vois laittaa viestiä suoraan tuonne Humppilan lasiin tai jonnekkin joka noista niiden valmistamista jotain tietäis?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Vuosilautanen tai joku muu Humppilan lasilautanen.Ei kaikki Humppilan lautaset joissa on kasviaiheinen koriste kuulu Heiniä Kainalossa sarjaan.Luin juuri Designlasi sivuilta,että kyseinen tekniikkaa,jota on käytetty Heiniä Kainalossa sarjan valmistuksessa,on levinnyt myös muualle euroopan lasitehtaille.Humppilan Lasi tehdas on lopettanut toimintansa.Linkissä nykyistä toimintaa ja liikkeitä.
http://www.humppilanlasi.fi/
Mutta onhan tämä mielenkiintoista,seuraavassa linkissä on lautasia joissa sama koristekuvio kuin sinun lautasessa.Nyt on vertailu kohteita hinnoitteluun.
http://www.tori.fi/uusimaa/Humppilan_lasi__Heinia_kainalossa__lautasia_9...

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Tuo on juuri sama kuva josta puhuin aiemmin, muuten en ole löytänyt mitään kuvaa kyseisestä lautasesta ja tuon kuvan perusteella lähinnä kyselin että onko se tuota sarjaa. Olisihan se kiva tietää että onko tuo Humppilan lasin valmistama yms. :)

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Kun katsot omaa lautastasi samasta kulmasta kuin ne lautaset siinä tori fi kuvassa,niin alkaako näyttää samalta,voithan laittaa tänne myös kuvan lautasestasi samasta kulmasta siinä asennossa erottuu lautasen reunan muoto paremmin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Löytyihän se vanha keskustelu jossa oli linkki missä on samanlainen lautanen tunnistettu,on tekijät ja aika suurinpiirtein.
http://www.antikviteter.net/antikprat/messages/188/270947.html
Kaija Aarikka suunnittelema Heiniä Kainalossa sarjan lautanen Humppilan Lasin valmistama 1970-luvulla.

Onko kenelläkään tietoa mitä eroavaisuutta niillä rosopintaisemmilla Humppilan lasin lautasilla on näihin kirkkaampiin,muutakin kuin se että sinivuokko koriste on erilainen?

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Onkohan tuolla sitten minkäänlaista arvoa..? Tuo on ollut käytössä, eli kun tarkkaan katsoo valoa vasten niin näkyy pintanaarmuja.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Jos laitat myyntiin Huutonettiin/Tori fi tai viet kirpparille,niin kyllä sinun pitää itse lautaselle joku lähtöhinta laittaa.Vertaile netistä huutonetissä olevia Humppilan lasilausten ilmoituksia,kyllä sieltä hinta taso alkaa löytyä.

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Sehän siinä onkin, kun juuri tuolla kuviolla olevia lautasia ei ole löytynyt; onko joku harvinaisempi vai joku "halppis-malli". Huuto.netissä näytti olevan muutama Humppilan vuosilautanen hintaan 20e, hankala päätellä tuon oman lautasen arvoa kun ei tiedä siitä juuri mitään.. :/ Pitänee siirtyä kuvan kanssa tuonne hinta-arvio puolelle..

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
24 min 41 s sitten lasilintu sanoi:
Hei kaikki designlasin nimimerkit! Laitan tähän hyvin yleisiä ohjeita lasiesineiden tunnistamista varten. Etenkin silloin, kun palstalle... Lue lisää →
3 tuntia 13 min sitten Saarikko1 sanoi:
Oisko tämä kulho minkä valmistajan. Lue lisää →
13 tuntia 36 s sitten vilehmooni sanoi:
Tunnistasiko joku tämän kauniin lasivalaisimen? Lue lisää →
1 päivä 20 tuntia sitten Vonkale_66 sanoi:
Kaipaan apua kuvan maljakon nimeämiseen ja valmistusajankohdan selvittämiseen. Maljakon korkeus on 20,5 cm ja halkaisija 13,5 cm. Lue lisää →
1 päivä 23 tuntia sitten Hekuli62 sanoi:
Saisinko tunnistusapua vaalearaitaiseen maljakkoon. Korkeus 38cm, halkaisija 17cm, paino 2.4kg. Singneerauksia tai muita merkkejä ei näy. Lue lisää →
1 päivä 23 tuntia sitten Hekuli62 sanoi:
Saisinko tunnistusapua olisiko Chamotte laatua. Paino 2.8 kg, halkaisija 32cm, korkeus 12 cm. Punttelin jälki pohjassa. Pohja pullottaa... Lue lisää →
1 päivä 23 tuntia sitten Hekuli62 sanoi:
Saisinko tunnistus apua, vihreä lasimaljakko, paino 4.5kg korkeus28cm, leveys 18×8cm. Jos ei kotimainen niin missä maassa valmistettu. Lue lisää →
2 päivää 15 tuntia sitten Kisupikkukuu sanoi:
Äidin jäämistöstä jäi kolme pientä lasiastiaa ja yksi kynttilänjalka, mahtaako kukaan tietää ovatko jotain muuta kuin "roskaa... Lue lisää →
2 päivää 16 tuntia sitten Kisupikkukuu sanoi:
Kumelan viinirypäle boolimalja Kaunis, täysin ehjä Kumelan viinirypäle boolimalja, tuotanto 1970-luvulta, viininrypäleaiheella... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
44 min 40 s sitten Aiwan sanoi:
Huutonetissä meni 90+postikulut hetki sitten huudolla kaupaksi yksi mutta otan toki tarjouksia vastaan. 🙂 Lue lisää →
1 tunti 57 min sitten Hanne-Riikka sanoi:
Paljollako myyt nuo kaksi ylioppilas pöllöä? Lue lisää →
9 tuntia 10 min sitten Teimo sanoi:
Joko oot saanut pullon myytyä? Lue lisää →
17 tuntia 23 min sitten lasilintu sanoi:
Tässä samanoloinen, pienempi: https://www.designlasi.com/en/forum/tuntematon-pieni-signeerattu-kaadinm... Lue lisää →
1 päivä 15 tuntia sitten weelho sanoi:
Osaakohan joku arvioida tällaiselle lasiesineelle hintaa? Lue lisää →
1 päivä 18 tuntia sitten Kisupikkukuu sanoi:
Pukebergiahan se oli, kiitos paljon! Lue lisää →
1 päivä 18 tuntia sitten RstR sanoi:
Tuo yksinäinen kynttilänjalka voi olla ruotsalainen, kokeile googlata Pukeberg ljusstake. Kovin samantapaista ainakin löytyy, varmasti... Lue lisää →
1 päivä 23 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Hauella ei enää ole ala-mittaa :-D Lue lisää →

Kirjavinkki

Harri Koski

Tuhat ja yksi Arabian kahvikuppia 2

Kirjasta löytyy kuvien lisäksi tietoa Arabian kahvikuppien malleista, valmistusajasta, kuppien ja koristeiden suunnittelijoista sekä milloin koriste on ollut käytössä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa