Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Lasilautanen (Humppilan lasi?) sekä lasinen jälkiruokamalja tms.

Elikkäs tämmöisiä astioita löytyi muuton yhteydessä, onko kenelläkään tietoa että kenen valmistamia nämä ovat, onko jotain arvoa tms? Noista jälkiruokakulhoista ei ole mitään tietoa, mutta voisiko tuo lautanen olla Humppilan lasin valmistama? Yhden kuvan löysin jossa luki että olisi Kaija Aarikan Heiniä kainalossa -sarjaa, onko näin? :)

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Kulho on ranskalainen 70-luvulta.

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Osaisko kukaan sanoa tuosta lasilautasesta mitään? Olen myymässä sitä ja olisi mukava tietää arvoa tai edes valmistajaa varmaksi.. :)

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Tällainen Humppilan Lasin lautanen löytyi,halkaisija 15,5 cm.Voi olla Aarikan suunnittelema,sitä ei linkissä kerrota sekä valmistusaika puuttuu.Lautasten koristelut eroavat toisistaan,kuitenkin sinivuokkoja molemmissa.Onko sinun lautanen isompi,kenties tarjotin?
Merilasilla on myös koristelautanen/ikkunakoriste jossa sinivuokko koriste.
http://www.ebay.com.au/itm/Humppila-scandinavian-glass-Finland-plate-/27...

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Lautaseni on halkaisijaltaan 25cm. Tosiaan yhden kuvan löysin samanlaisesta lautasesta mikä tuo omani on ja siinä oli maininta että olisi Heiniä kainalossa -sarjaa. Mistäköhän asiasta saisi varmimman vastauksen? Onko tuolla mitään arvoa?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://www.asadonaarteet.net/tuotteet.html?id=30/2930
Laittamani ulkomaalaisen linkin lautanen oli K.Aarikan suunnittelua,mainitaan myös kuuluvan "Heiniä Kainalossa "sarjaan.Asadonaarteet sivulla lautanen joka on 25 cm halkaisijalla ja kuten näet koriste on erilainen.Sinun lautanen voi kuitenkin kuulua Humppilan vuosilautasten sarjaan.

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Löytyyköhän näistä vuosilautasista tietoa mistään? Onko mitään sähköpostiosoitetta tms johon vois laittaa viestiä suoraan tuonne Humppilan lasiin tai jonnekkin joka noista niiden valmistamista jotain tietäis?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Vuosilautanen tai joku muu Humppilan lasilautanen.Ei kaikki Humppilan lautaset joissa on kasviaiheinen koriste kuulu Heiniä Kainalossa sarjaan.Luin juuri Designlasi sivuilta,että kyseinen tekniikkaa,jota on käytetty Heiniä Kainalossa sarjan valmistuksessa,on levinnyt myös muualle euroopan lasitehtaille.Humppilan Lasi tehdas on lopettanut toimintansa.Linkissä nykyistä toimintaa ja liikkeitä.
http://www.humppilanlasi.fi/
Mutta onhan tämä mielenkiintoista,seuraavassa linkissä on lautasia joissa sama koristekuvio kuin sinun lautasessa.Nyt on vertailu kohteita hinnoitteluun.
http://www.tori.fi/uusimaa/Humppilan_lasi__Heinia_kainalossa__lautasia_9...

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Tuo on juuri sama kuva josta puhuin aiemmin, muuten en ole löytänyt mitään kuvaa kyseisestä lautasesta ja tuon kuvan perusteella lähinnä kyselin että onko se tuota sarjaa. Olisihan se kiva tietää että onko tuo Humppilan lasin valmistama yms. :)

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Kun katsot omaa lautastasi samasta kulmasta kuin ne lautaset siinä tori fi kuvassa,niin alkaako näyttää samalta,voithan laittaa tänne myös kuvan lautasestasi samasta kulmasta siinä asennossa erottuu lautasen reunan muoto paremmin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Löytyihän se vanha keskustelu jossa oli linkki missä on samanlainen lautanen tunnistettu,on tekijät ja aika suurinpiirtein.
http://www.antikviteter.net/antikprat/messages/188/270947.html
Kaija Aarikka suunnittelema Heiniä Kainalossa sarjan lautanen Humppilan Lasin valmistama 1970-luvulla.

Onko kenelläkään tietoa mitä eroavaisuutta niillä rosopintaisemmilla Humppilan lasin lautasilla on näihin kirkkaampiin,muutakin kuin se että sinivuokko koriste on erilainen?

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Onkohan tuolla sitten minkäänlaista arvoa..? Tuo on ollut käytössä, eli kun tarkkaan katsoo valoa vasten niin näkyy pintanaarmuja.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Jos laitat myyntiin Huutonettiin/Tori fi tai viet kirpparille,niin kyllä sinun pitää itse lautaselle joku lähtöhinta laittaa.Vertaile netistä huutonetissä olevia Humppilan lasilausten ilmoituksia,kyllä sieltä hinta taso alkaa löytyä.

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Sehän siinä onkin, kun juuri tuolla kuviolla olevia lautasia ei ole löytynyt; onko joku harvinaisempi vai joku "halppis-malli". Huuto.netissä näytti olevan muutama Humppilan vuosilautanen hintaan 20e, hankala päätellä tuon oman lautasen arvoa kun ei tiedä siitä juuri mitään.. :/ Pitänee siirtyä kuvan kanssa tuonne hinta-arvio puolelle..

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
12 tuntia 46 min sitten Maire80 sanoi:
Myydään tarpeettomana ehjä, numeroitu arabian Pekka kannu. Arabia maitokannu, Pekka. Vuosi, 1932-49, piippuleima. Korkeus 17,5 cm,... Lue lisää →
12 tuntia 50 min sitten Maire80 sanoi:
Myydään virheetön liekki maljakko. Maljakko, Liekki. Design, Eino Wänni, Kumela Vuosi, 1970-luku. Signeerattu, E Wänni Kumela Finland... Lue lisää →
1 päivä 5 tuntia sitten laivonsaari sanoi:
Tunnistaako joku näitä koirafiguureja ja jotain suuntaa hinnasta? Kiitos etukäteen😊 Lue lisää →
1 päivä 11 tuntia sitten Syksy22 sanoi:
Mahtaakohan kukaan tunnistaa, onko kyseessä aito malja? Ei tarroja, mutta pohjassa teksti iittala. Korkeus noin 12 cm ja leveys suuaukon... Lue lisää →
2 päivää 10 tuntia sitten Laasia sanoi:
Kenenköhän suunnittelema ? Itse en ole löytänyt tietoa. Korkeus 16cm. Suurin leveys 8cm. Lue lisää →
3 päivää 11 tuntia sitten Aleksandra sanoi:
En löydä netistä nimeä tälle astialle. Voiko joku auttaa? Lue lisää →
3 päivää 15 tuntia sitten etuovi sanoi:
Tunnistaako kukaan kuvan mukaista maljakkoa? Lue lisää →
4 päivää 4 tuntia sitten Petrajulia@ sanoi:
Mikähän pullo mahtaa olla kysessä ja onkohan mitään arvoa Mitat Korkeus noin 23cm ja halkaisija n7cm Lue lisää →
4 päivää 6 tuntia sitten NinaE sanoi:
Tunnistaako kukaan tämä kattolampun? Kuka on suunnittelija ja valmistaja? Minkä arvoinen se voisi olla? Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
1 tunti 3 min sitten Wisitor02 sanoi:
Eikös tuo ole Alvar Aallon 3031 mallin mukainen maljakko, mitä mieltä olette. Lue lisää →
1 päivä 21 min sitten Wisitor02 sanoi:
https://vatican.com/Figurines-Antique-Staffordshire-Dogs/ STAFFORDSHIREN SPANIELI ja koko nimi juttu englanniksi: Staffordshire Russet... Lue lisää →
2 päivää 10 tuntia sitten FiiFii sanoi:
Pikkasen myöhään , mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Lue lisää →
2 päivää 10 tuntia sitten FiiFii sanoi:
Aivan, pahoittelut! Tuota kokoa on tehnyt Riihimäen lasi! Riihimäen mitat k25,5 ja pohja 7cm Lue lisää →
2 päivää 14 tuntia sitten lasilintu sanoi:
FiiFii: Viimeisestä kommentistasi rohkaistuneena liityn seuraasi ja aion jatkossa välittömästi korjata, kun puhuja nimittää niin... Lue lisää →
2 päivää 16 tuntia sitten SusaMatti sanoi:
Maljakko on vuodelta 1940-1950. Ei tainnut olla Studiolasi silloin olemassa Lue lisää →
3 päivää 1 tunti sitten NinaE sanoi:
👍☺️ Lue lisää →
3 päivää 1 tunti sitten NinaE sanoi:
😅 Paljon kiitoksia!! 😃 Lue lisää →

Kirjavinkki

Laakso, Timo, I.

Erkkitapio Siiroinen, Riihimäen lasin nuori lupaus

Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa