Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Lasilautanen (Humppilan lasi?) sekä lasinen jälkiruokamalja tms.

Elikkäs tämmöisiä astioita löytyi muuton yhteydessä, onko kenelläkään tietoa että kenen valmistamia nämä ovat, onko jotain arvoa tms? Noista jälkiruokakulhoista ei ole mitään tietoa, mutta voisiko tuo lautanen olla Humppilan lasin valmistama? Yhden kuvan löysin jossa luki että olisi Kaija Aarikan Heiniä kainalossa -sarjaa, onko näin? :)

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Kulho on ranskalainen 70-luvulta.

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Osaisko kukaan sanoa tuosta lasilautasesta mitään? Olen myymässä sitä ja olisi mukava tietää arvoa tai edes valmistajaa varmaksi.. :)

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Tällainen Humppilan Lasin lautanen löytyi,halkaisija 15,5 cm.Voi olla Aarikan suunnittelema,sitä ei linkissä kerrota sekä valmistusaika puuttuu.Lautasten koristelut eroavat toisistaan,kuitenkin sinivuokkoja molemmissa.Onko sinun lautanen isompi,kenties tarjotin?
Merilasilla on myös koristelautanen/ikkunakoriste jossa sinivuokko koriste.
http://www.ebay.com.au/itm/Humppila-scandinavian-glass-Finland-plate-/27...

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Lautaseni on halkaisijaltaan 25cm. Tosiaan yhden kuvan löysin samanlaisesta lautasesta mikä tuo omani on ja siinä oli maininta että olisi Heiniä kainalossa -sarjaa. Mistäköhän asiasta saisi varmimman vastauksen? Onko tuolla mitään arvoa?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://www.asadonaarteet.net/tuotteet.html?id=30/2930
Laittamani ulkomaalaisen linkin lautanen oli K.Aarikan suunnittelua,mainitaan myös kuuluvan "Heiniä Kainalossa "sarjaan.Asadonaarteet sivulla lautanen joka on 25 cm halkaisijalla ja kuten näet koriste on erilainen.Sinun lautanen voi kuitenkin kuulua Humppilan vuosilautasten sarjaan.

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Löytyyköhän näistä vuosilautasista tietoa mistään? Onko mitään sähköpostiosoitetta tms johon vois laittaa viestiä suoraan tuonne Humppilan lasiin tai jonnekkin joka noista niiden valmistamista jotain tietäis?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Vuosilautanen tai joku muu Humppilan lasilautanen.Ei kaikki Humppilan lautaset joissa on kasviaiheinen koriste kuulu Heiniä Kainalossa sarjaan.Luin juuri Designlasi sivuilta,että kyseinen tekniikkaa,jota on käytetty Heiniä Kainalossa sarjan valmistuksessa,on levinnyt myös muualle euroopan lasitehtaille.Humppilan Lasi tehdas on lopettanut toimintansa.Linkissä nykyistä toimintaa ja liikkeitä.
http://www.humppilanlasi.fi/
Mutta onhan tämä mielenkiintoista,seuraavassa linkissä on lautasia joissa sama koristekuvio kuin sinun lautasessa.Nyt on vertailu kohteita hinnoitteluun.
http://www.tori.fi/uusimaa/Humppilan_lasi__Heinia_kainalossa__lautasia_9...

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Tuo on juuri sama kuva josta puhuin aiemmin, muuten en ole löytänyt mitään kuvaa kyseisestä lautasesta ja tuon kuvan perusteella lähinnä kyselin että onko se tuota sarjaa. Olisihan se kiva tietää että onko tuo Humppilan lasin valmistama yms. :)

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Kun katsot omaa lautastasi samasta kulmasta kuin ne lautaset siinä tori fi kuvassa,niin alkaako näyttää samalta,voithan laittaa tänne myös kuvan lautasestasi samasta kulmasta siinä asennossa erottuu lautasen reunan muoto paremmin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Löytyihän se vanha keskustelu jossa oli linkki missä on samanlainen lautanen tunnistettu,on tekijät ja aika suurinpiirtein.
http://www.antikviteter.net/antikprat/messages/188/270947.html
Kaija Aarikka suunnittelema Heiniä Kainalossa sarjan lautanen Humppilan Lasin valmistama 1970-luvulla.

Onko kenelläkään tietoa mitä eroavaisuutta niillä rosopintaisemmilla Humppilan lasin lautasilla on näihin kirkkaampiin,muutakin kuin se että sinivuokko koriste on erilainen?

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Onkohan tuolla sitten minkäänlaista arvoa..? Tuo on ollut käytössä, eli kun tarkkaan katsoo valoa vasten niin näkyy pintanaarmuja.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Jos laitat myyntiin Huutonettiin/Tori fi tai viet kirpparille,niin kyllä sinun pitää itse lautaselle joku lähtöhinta laittaa.Vertaile netistä huutonetissä olevia Humppilan lasilausten ilmoituksia,kyllä sieltä hinta taso alkaa löytyä.

Käyttäjän Kadew kuva
Kadew

Sehän siinä onkin, kun juuri tuolla kuviolla olevia lautasia ei ole löytynyt; onko joku harvinaisempi vai joku "halppis-malli". Huuto.netissä näytti olevan muutama Humppilan vuosilautanen hintaan 20e, hankala päätellä tuon oman lautasen arvoa kun ei tiedä siitä juuri mitään.. :/ Pitänee siirtyä kuvan kanssa tuonne hinta-arvio puolelle..

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
7 tuntia 32 min sitten Santi sanoi:
Myyjäisistä ostettu tuntematon maljakko. Tietääkö kukaan tämän valmistajaa ja valmistusajankohtaa? Kaunis hiottu kukkakuvio.... Lue lisää →
1 päivä 9 tuntia sitten sarsia sanoi:
Tälläinen pieni sininen lintu , tarra pohjassa Art glass ja Suomen lippu. Signeerausta en löytänyt jos ei lipun alla. N 6 cm pituus. Lue lisää →
1 päivä 20 tuntia sitten Murkku sanoi:
Myyn 20 kpl Juhana kristallia konjakkil-, viini-, grogilaseja. Yhteishinta 450 Eur Lue lisää →
1 päivä 22 tuntia sitten jarimatti sanoi:
ONko kenelläkään tietoa tästä lasiesineestä olisi mielenkiitoinen saada tietää jotain korkeus on jotakuinkin 30Cm Lue lisää →
2 päivää 1 tunti sitten piparit sanoi:
Omistan ko.veitsiä useamman kappaleen. Auttaisiko joku tunnistamaan näiden nimen ja onko näillä minkäänlaista arvoa,vai laitanko... Lue lisää →
2 päivää 5 tuntia sitten lasinorsu sanoi:
Mikä maljakko kyseessä, missä tehty, koska, suunnittelija? Maljakossa kulkee lasissa pystylinjoja tai - juovia, muodostaa kauniin... Lue lisää →
2 päivää 9 tuntia sitten AKokko sanoi:
Hei! Olisin kysellyt hinta-arviota kyseiselle pienelle 95mm korkealle Aalto maljakolle. Pohjassa teksti ALVAR AALTO IITTALA. Väriä on... Lue lisää →
2 päivää 17 tuntia sitten Soma sanoi:
Kolme maljakkoa odottaa tunnistusta. 1, Näyttää Okkolinin nimipäivämaljakolta, mutta eipä taida olla. Korkeutta on 33,5. Läpimitta... Lue lisää →
2 päivää 21 tuntia sitten AKokko sanoi:
Hei! Tunnistaako joku kuvan snapsi?likööri?avec?-lasit? Korkeus 13,5cm ja kuppiosan halkaisija n.4,7cm. Lasit muuten kirkkaita paitsi tuo... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
4 tuntia 53 min sitten Tellu66 sanoi:
Hei, Kiitos kovasti. Oma pulloni on selkeästi korkeampi mutta pullonsuu aivan identtinen. Ehkä näitä on valmistettu eri korkuisia? Eli... Lue lisää →
5 tuntia 34 min sitten Pagoda sanoi:
Mielestäni Kumelan maljakko on kyseessä. Opaalilasisia erilaisia maljakoita on valmistettu ainakin väreissä turkoosi, vihreä, useampi... Lue lisää →
6 tuntia 55 s sitten Pagoda sanoi:
Kumelan lasitehtaan maljakko, tuotenro I.I 2 H=714. Löytyy kuvastosta 40-luvulta ja 1955-60. Lue lisää →
1 päivä 4 tuntia sitten jääkarhu sanoi:
Kiitos paljon tiedoista 😄 Lue lisää →
1 päivä 4 tuntia sitten antiikkimyyra sanoi:
Maljakko on Kumelan valmistama ja Henrik Koivulan suunnittelema. Kuvastossa 1977-1978, vain Koivula-nimellä ja tuotenumerolla. Kuvat (... Lue lisää →
1 päivä 21 tuntia sitten Fillari sanoi:
Kiitos. Ei mitään kiirettä. Lue lisää →
1 päivä 21 tuntia sitten jstaus sanoi:
Menee hetki, että saan hommattua pakkaustarpeet ja postituksen. Ilmoittelen kun paketti lähtee. Lue lisää →
1 päivä 21 tuntia sitten Fillari sanoi:
Kiva :) Osoite on Susanna Filla, Rantakatu 9 b 18, 65100 Vaasa. Puh. 040-7792898. Lue lisää →

Kirjavinkki

Koivisto, Kaisa - Lauren, Uta

Suomalaisen taidelasin kultakausi

Suomalaisen taidelasin kultakausi kertoo lasitaiteemme noususta maailmanmaineeseen 1950-luvulla - ja tämän kultakauden taustoista. Upeaa kuvapainotteista teosta täydentää kirjoittajien asiantunteva teksti tarkkoine tietoineen niin taiteilijoista kuin esineitä valmistavista tehtaistakin.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa