Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.
Hienoa. Sähköpostitse tulleissa ilmoituksissa on vielä varoitus:
Suhtaudu tähän viestiin varauksella
Gmail ei voinut vahvistaa, että... Lue lisää →
Ilmoitin asiasta ylläpitoon adminille ja hän kertoi vastauksessaan, että sivustolla oli jokin mikä aiheutti ilmoituksen selaimella, mutta... Lue lisää →
Suojaamaton yhteys -ilmoitus on tullut ja syynä jokin sellainen asia kuin että Designlasi-sivuston päivämäärä ja kellonaika eroaa Googlen... Lue lisää →
https://www.designlasi.com/forum/ei-enaa-myynnissa-sarjana
Linkin kuvassa samanlainen sininen maljakko, eli taitaa se olla löytö sarjan... Lue lisää →
Juu, tuli ja minäkin otin riskin. Harmi jos tämä sivu loppuu, olen löytänyt paljon tietoa täältä.
Lue lisää →
Jos maljakkosi on noin 25,5 cm korkea, niin se saattaa olla saksalaisen Leonardon sisustusmaljakko 90- luvulta.
https://www.etsy.com/ie/... Lue lisää →
Hopeatäplä nimityksellä myydään torilla samanlaista lasilintua, ja ilmoituksessa on liite Bukowskin sivulle , jossa on ollut myynnissä... Lue lisää →
https://www.designlasi.com/forum/tunteeko-kukaan-esinetta#comment-27821
Böömiläinen maljakko 60-luvulta.
Lue lisää →
- 1 / 2
- seuraava ›
Hagelstamin sivuilla on keskimmäisen vihreä lasin kuviointia muistuttava Göran Hongellin maljakko, jonka muoto on eri lainen. Sivun kuva on niin pieni, että kuviointia ei tarkistaa siitä.
Kuva ei ole riittävän hyvä tunnistamiseen ja mittoja puuttuu (vrt sivuston ohjeet), joten vastaukset voivat jäädä vähiin.
Sininen kannellinen esine saattaa olle Kumelan valmistama Sirkku Kumela-Lehtosen työ.
Joo,se äärimmäisenä vasemmalla oleva maljakko tarvitsee lisäkuvia ja mittoja,jotta tunnistaminen olisi mitenkään mahdollista.Maljakko kapenee ylöspäin,kuitenkin se jää epäselväksi onko maljakko soikean muotoinen.Nimimerkki pik uumoili sen kannellisen esineen aivan oikein.
http://www.lasikonaarteet.com/albumi/sirkkukumela-lehtonen/
Decantereita löytyi.
https://www.google.fi/search?q=ANTIQUE+GEORGIAN+CLEAR+GLASS+DECANTER+3+H...
Pikku juttu, mutta jostakin syystä meillä käytetään kyseisestä lasiesineestä karahvi-ninitystä. Ei muuta väliä, mutta karahvin nimellä löytyy kyseisistä esineistä paremmin tietoa kotomaamme osalta. Meillä dekantteri-taikka decanter- nimitykset liitetään jostakin syystä pikemminkin eräisiin kemistien käyttämiin lasiastioihin taikka sitten viinin ilmaajiin. En tiedä, mistä eri maiden käytännöt tässä suhteessa johtuvat.
Harmi, ettei karahvin mittoja ole saatu, joten ei siitä sen enempää.
Lasinkeräilijä Blogin sivulla on kuvia Markku Annilan antiikkilasi kokoelmasta.Noin puolessa väliä sivua kuva jossa on karahvi joka on saman näköinen kuin kysyjän karahvi,ilman korkkia ja vihreän värisenä.
kerailijanblogi.blogspot.fi/2013/05/vanhaa-suomalaista-lasia-markku-annilan.html