Käyttäjän Eleanor kuva
Eleanor

Lasinen vihertävän ruskea maljakko, kotkakuvio?

Mummuni jäämistöstä tuli tällainen maljakko (?) Kaiverrettu kotkakuvio, väri rusehtava. Onko tietoa kenen suunnittelema tai minkä maalainen?

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän pete70 kuva
pete70

Kumela, Riihimäki.

Käyttäjän Eleanor kuva
Eleanor

Ok, kiitoksia. En löytänyt itse vastaavaa mistään vaikka kuinka kaivelin. Yhden samanlaisen kaiverruksen näin nyt kun etsin Kumelan nimellä, mutta se oli yksinkertaisempi (?) ilman kahvoja. Myyntihintana oli 200€ mikä tuntuu aika korkealta pyynniltä. Onko tietoa tämän arvosta, voiko rinnastaa http://www.tolkontiikki.fi/sulo-tommola-p-186.html ?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Näin poistuneen huutonet ilmoituksen kuvan jossa muuten samanlainen maljakko kuitenkin ilman sivulla olevia koristeita,siinä oli kaiverrettuna hevonen ja ilmeisesti mänty ja jotain maisemaa.Kaivertajaksi kerrottiin Erkki Käppi,harvinaisia esineitä.

Käyttäjän pete70 kuva
pete70

Kotka kaiverruksena ei ole harvinainen Kumelan esineissä joita näkee myynnissä. Ehkä jopa yleisin, ainakin yleisimmästä päästä. Alustuksen esine muodoltaan ei ole myöskään harvinainen. Yleisin hionta johon törmää löytyy oheisesta kuvasta alustuksen ruskealla aihiolla ja Kumelasta tehty kirja sivu 41. Tämä yhdistelmä sen sijaan on keräilijän näkökulmasta mielenkiintoinen.
Hinta. Oma mielenkiintoni heräisi alle 150 euron kohdilla. Ja taas jos pussi on kunnossa sekä haluaa ko esineen taivas on rajana. Saa olla eri mieltä.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Täytyy myöntää,erittäin kaunis esine jota on vaikea rahassa mitata,kuitenkin huutokaupassa harvinaisetkin esineet saavat arvon.

Käyttäjän Eleanor kuva
Eleanor

On kaunis ja todella hyvässä kunnossa. Mummuni sitä kaapissa vain säilyttänyt. Mietiskelin vain, kun siitä 35€ tarjottiin, että taitaa tunnearvo mennä yli kyllä. Paljon muitakin lasiesineitä mummulta tuli, kaikki ei mahdu kaappeihin joten joistakin täytyisi luopua. Pitäisi vain päättää että mistä vai ostaako uuden kaapin :) Kiitos teille, nyt kun Kumela-nimen kuulin niin tunnistin sivuilta joitakin muitakin lasiesineitä mitä minulla on. Jotkin ovat epäselviä vielä, joten niistä pistelen kuvia. Kiitos vielä teille!

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Eleanor katseleppa netistä kuika paljon maksetaan Kumelan esineistä jotka ovat Erkki Käpin kaivertamia,ennen kun alat tuota perhekalleutta myymään.

Käyttäjän pete70 kuva
pete70

Varmaa on ainoastaan se että malja on tehty Kumelassa. Hioja on tuntematon kunnes toisin todistetaan. Käytännössä mahdoton tehtävä. Joten Erkki Käppiin vertaaminen suoraan on hiukan harhaan johtavaa mielestäni.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Theodor Käppin töitä voi ihastella Kauklahden ja Riihimäen Lasin esineissä,Kumela Lasilla Ekrkki Käppi on ollut monessa mukana.Kun on kyseessä signeeramaton esine,niin täsmälleen oikeata vastausta ei voida kysyjälle suunnittelijan ja kaivertajan osalta antaa.
Tarkoitus oli antaa kysyjälle suuntaa jos aikoo esineelle hahmottaa myyntihintaa.

Käyttäjän Eleanor kuva
Eleanor

Kiitos Wisitor02 ja Pete70 tiedoistanne! signeerausta ei tosiaan ole, katselin joka kulman kun en tiedä mihin yleensä kaivertavat. Luulen että pidän sen itselläni muistona. Kiitin kohteliaasti 35€:n tarjouksesta, ja perään tuli 80€. Olen ensi viikolla menossa Riihimäen ohitse, voisi olla mielenkiintoista vierailla lasimuseossa nyt kun tätä maailmaa minulle avasitte hieman :)

Käyttäjän hema kuva
hema

Siltä varalta, että joku luulee T. ja E. Käpin tehneen töitä vain kommentissa 10 mainituille lasitehtaille, pitää tehdä ainakin seuraavia lisäyksiä.T. Käppi työskenteli uransa aikana myös Iittalassa 1940-luvun lopulla.
E. Käpin sanotaan työskennelleen myös Riihimäen Lasitehtaassa. Lisäksi hän hioi kuvioita Göran Hongellinkin (Karhulan lasi) suunnittelemiin lasiesineisiin.
Kumpaankin taiteilijaan liitetään eri lähteissä myös työskentely omassa kaivertamossa/lasiverstaassa.
Vaihtuvista työsuhteista - ja ahkeruudesta - taitaa johtua se, että heidän koristelemiensa lasiesineiden mallikirjo on laaja.
Mainittuja taitelijoita koskeva tieto näyttää olevan hajallaan eri paikoissa. En löytänyt ainakaan äkkiseltään hyvää selvitystä heidän työuristaan.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
9 s sitten Neponen sanoi:
Tällainen hauska pieni lasinen mäyräkoira.Osaisiko kukaan antaa vinkkiä mistä kotoisin ja kuka tehnyt? Lue lisää →
3 päivää 19 tuntia sitten merjatee sanoi:
Näitä hyvin ohuesta lasista tehtyjä ja koristeltuja (en tiedä miksi tällaista koristelutekniikkaa nimitetään) oli juhlakäytössä... Lue lisää →
3 päivää 22 tuntia sitten Piukki5 sanoi:
Sain nämä perinnöksi, kun halusin mummon astioita. Nämä on kauniita, mutta onkohan molemmat puristelasia? Onko näistä mitään tietoa:... Lue lisää →
3 päivää 23 tuntia sitten merjatee sanoi:
En enää muista, milloin ja mistä olen kyseisen pullon ostanut, mutta nähdäkseni kyseessä on Oiva Toikan koristepullo Mansikkapaikka.... Lue lisää →
4 päivää 17 tuntia sitten merjatee sanoi:
Näitä 16 cm läpimitaltaan olevia lasisia leivoslautasia oli lapsuudenkodissani käytössä, niitä käytettiin yhdessä 30-luvun loppupuolella... Lue lisää →
4 päivää 21 tuntia sitten merjatee sanoi:
Ostin 6 kpl näitä lasisia olutkolpakkoja 70-luvun alussa. Ne olivat muistaakseni melko kalliita ja ostettu muistaakseni jotain design-... Lue lisää →
5 päivää 17 tuntia sitten Ankero sanoi:
Moi, törmäsin tällaiseen Toikalta näyttävään lintuun. Ei signeerausta, "Karelian glass made in Finland"-tarra pohjassa.... Lue lisää →
5 päivää 18 tuntia sitten HelMar2022 sanoi:
Minkä niminen kuvan kahvikuppi on? Lue lisää →
5 päivää 19 tuntia sitten Katjuska83 sanoi:
En ole löytänyt yrityksistä huolimatta kuvan mukaisista tuikuista mitään tietoa. Ovat olleet lapsuudenkodissani ainakin 1980-luvun... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
11 tuntia 2 min sitten nickherbert56 sanoi:
I love the positivity! I am thankful for so much right now in my life. The fact that it is finally cooling off puts a smile on my face. I... Lue lisää →
12 tuntia 13 min sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/kirkas-kulho Vanha keskustelu vasemmanpuoleisesta kulhosta. Lue lisää →
4 päivää 2 tuntia sitten merjatee sanoi:
Suurkiitos tiedosta. Niinpä onkin. Nyt löytyi jo netistäkin, kun älysin käyttää tuoppi-sanaa! Lue lisää →
4 päivää 2 tuntia sitten tohtori sanoi:
Taitaa olla Nuutajärvi Hiiop, Oiva Toikka Lue lisää →
4 päivää 10 tuntia sitten smithmarry46 sanoi:
Many thanks for your informative posting. I always uncover useful blog posts to pick up new abilities. My most recent blog reading was... Lue lisää →
4 päivää 12 tuntia sitten eom sanoi:
Ei mitään varmaa ,mutta jotenkin tuli mieleen Keijo Kortesalo. Aivan samaa en löytänyt mutta tutkippas Asmo Uutelan tekeleitä myös. Lue lisää →
5 päivää 20 tuntia sitten Cadel sanoi:
Kuva hieman epäselvä kyseessä varmaan Kaj Franckin pyöreäpohjainen kirjava lasi 5023 (1954-71) ja kaadin (5601) ja settiin kuuluva... Lue lisää →

Kirjavinkki

Riihimäen lasimuseo

Riihimäen lasi -kuvasto 1960-1970

Tämä näköispainos on koottu Riihimäen Lasin myyntikuvastojen irtolehtikansioista ja se antaa kattavan kuvan Riihimäen lasitehtaan 60-70-lukujen tuotannosta.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa