Käyttäjän hopea-k kuva
hopea-k

Maljakko...

Nyt en ole ihan varma. Maljakko, jonka korkeus 20 cm. Olen googletellut ja löytänyt melkein samanlaisen. Väri on kuitenkin ollut eri.
Siispä kysyn nyt mahdollista vahvistusta luulolleni.
Onko Björn Weckström????

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän pik kuva
pik

Olen ennenkin tällä foorumilla herättänyt kysymyksen tämän maljakkosarjan alkuperästä. Minulle ei ole selvinnyt mistä on lähde peräisin siihen "tietoon" joka huuto.neteissä on vallalla. "Nuutajärvi/Arabia, Fantasia-maljakko", minusta se vaikuttaa tyypilliseltä yhdestä väärästä lähteestä levinneeltä toiveajattelulta.

Virossa näitä myydään Elve Tauts -nimisen suunnittelijan "Alla" -nimisenä maljakkona, valmistaja Tarbeklaas.
Minulla on arkistossani lukuisia kuvia eri mallisista sarjaan kuuluvista, myös Tarbeklaasin tarralla. (en voisi tähän liittää niitä, koska minulla ei ole kuviin oikeuksia, mutta laitan nyt yhden eestiläiseltä sivustolta kopioidun hetkeksi)

Käyttäjän antiikkimyyra kuva
antiikkimyyra

Voin mielestäni vahvistaa tiedon, että kyseessä on Elve Tautsin maljakko. Oheisessa kuvassa, jonka olen viime vuonna ottanut Viron Käyttötaiteen- ja Designmuseossa (Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum) on kaksi hänen suunnitelemaansa ja Tarbeklaasin valmistamaa maljakkoa. Toinen kuva on kirjasta Eesti klaasikunst (1999). Siinä on toisenlaisia, mutta samn tyylisiä Elve Tautsin maljakoita.

Käyttäjän pik kuva
pik

Hieno homma, antiikkimyyra. Tuota voi pitää jo luotettavana lähteenä, toivokaamme nyt tämän tiedon leviämistä sinne missä pesii tuo väärä kuvitelma.

Käyttäjän hopea-k kuva
hopea-k

Kiitoksia.

Nyt sain varman tiedon. Ja todellakin, toivottavasti tämä tieto kulkeutuu myös väärän tiedon alkulähteelle.

Käyttäjän Ainikki kuva
Ainikki

Kaikkialle tieto ei ole vielä kulkeutunut, Huuto.netissä on taas viime aikoina yritetty myydä ko. maljakkoa Nuutajärven Fantasiana.

Käyttäjän pik kuva
pik

Jännä juttu, mutta olen nähnyt huutonetissä kuvan korkeammasta samanlaisesta sylinterimaljakosta, jossa oli Humppilan tarra. Ei minusta ihan poissuljettu vaihtoehto. Siinä oli nimenomaan yläosassa tuommoista raitaa.

Käyttäjän Ainikki kuva
Ainikki

-

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Kyllä tämä Ainikin maljakko Humppilaa on. Nimi on Sirocco ja tekijä Vesa Antikainen.

Mielestäni tieto oli aiemmin täälläkin, mutta lienee kadonnut pilviin. Tekijän nimellä googlen kuvahaku antaa muutaman osuman maljakosta.

Käyttäjän Ainikki kuva
Ainikki

-

Käyttäjän pik kuva
pik

Miten niin "missään tapauksessa ei ole"?
Ensin tutkitaan sitten vasta hutkitaan. Pieni googlailu Diletantan antamalla nimellä palauttaa vanhan huutonet kuvan jossa näkyy Humppilan alkuperäinen laatikko juuri tälle "Ainikin maljakolle", joka siis todellakin on Sirocco.

Ikävää, että tämä asia joka ei mitenkään liity alkuperäiseen kysymykseen nyt on tässä perässä "sotkemassa", mielenkiintoisena sen olisi suonut jäävän ihan omana ketjunaan muidenkin avuksi, mahtaisiko admin voida sen jakaa omaksi keskustelukseen?

Käyttäjän Ainikki kuva
Ainikki

Olen siirtänyt kuvan keskustelun kohteena olleesta Sirocco-maljakosta aiemmin käytyyn keskusteluun (http://www.designlasi.com/forum/humppilan-crystal) ja pyytänyt ylläpitoa poistamaan tyhjät kommenttini tästä ketjusta.

Käyttäjän pik kuva
pik

Diletantta, vastaisuuden varalle tiedoksi että olen saanut opettavaisen yksityisviestin, jossa sanotaan että "Koskaan ei pitäisi nimittää esineitä tuolla tavalla ["Ainikin maljakko"] vaan käyttää termiä "kyseessä oleva", "kyseinen" tai "puheena oleva"." Pahoittelenkin itseni ja Sinun puolestasi asiaa ja minun "sisälukutaitoni puutetta", kun viittasimme valkoiseen maljakkoon sillä lailla, vaikka kuvan laittaja oikeasti tarkoitti vain että hän ei OMISTA maljakkoa, kun ilmaisi kirjallisesti että "tämä ei missään tapauksessa ole minun maljakkoni" ja yksinkertaisuuttani "väärin ymmärsin" tuosta lauseesta siis että hän olisi eri mieltä tunnistuksesta. (minun mielestäni omistussuhteilla ei nyt ollut lainkaan merkitystä, vaan nimeämisellä yksilöitiin ko. maljakko eroksi ketjussa oleviin muihin kuviin)

Mutta ei kai tämä nyt niin vakavaa ole.

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Kiitoksia paljon tiedosta!

Tämäkö vakavaa? Ei toki, tuntuu olevan vielä vakavampaa. Arvelenpa kuitenkin, että jatkan valitsemallani tiellä...

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
5 tuntia 47 min sitten petskug sanoi:
Tietääkö joku varmuudella, onko em. lasisarjan lasit aina ohutta lasia yläosaltaan, voiko olla myös kuumakatkaistuna ja vähän... Lue lisää →
9 tuntia 25 min sitten Pirjoanneli sanoi:
Hei, löysin tällaiset 2 kuppiparia, jollaisia en ole ennen nähnyt. Ovat selvästi vanhat ja käsin maalatut. Mutta niiden värit on todella... Lue lisää →
9 tuntia 44 min sitten rahtolainen sanoi:
Myyn kuvan lasikulhon, halkaisija 16 cm, korkeus 9 cm, pohjassa merkintä ” isle of wight glass, hand made” , hinta 100€ Lue lisää →
1 päivä 4 tuntia sitten Jans_ sanoi:
Tunnistaako joku mikä karahvi kyseessä? Lue lisää →
1 päivä 4 tuntia sitten Kuusi sanoi:
Leimojen perusteella Hopeatehdas Oy;n valmistama, vuodelta 1961. Mitat: leveys 12cm, syvyys 9,5, korkeus 4cm. Onko tietoa minkä niminen... Lue lisää →
2 päivää 12 tuntia sitten LyySai sanoi:
Tunnistaako joku tämän maljakon? Maljakon korkeus noin 35 cm. Lue lisää →
2 päivää 19 tuntia sitten Saarikko1 sanoi:
Oisko tämä maljakko minkä valmistama. Lue lisää →
2 päivää 20 tuntia sitten Estrika sanoi:
Nr.1 Korkeus 13cm valea siniset Nr.2 Korkeus 19cm musta väriset Lue lisää →
2 päivää 20 tuntia sitten Estrika sanoi:
Kuka on tuottaja? Korkeus 10cm Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
1 päivä 4 tuntia sitten Jans_ sanoi:
Kiitos 😊👍 Lue lisää →
1 päivä 4 tuntia sitten hurula sanoi:
Ei oo kukaan kommentoinut.... Lue lisää →
1 päivä 4 tuntia sitten hurula sanoi:
Ei oo kukaan kommentoinut.... Lue lisää →
1 päivä 4 tuntia sitten hema sanoi:
Kaadinmalli voi olla tuo Lasilinnun bongaama, mutta kuka on suunnittelija. Laatutavaran kaatimesta pitäisi nimittäin nähdä pohja myös... Lue lisää →
1 päivä 5 tuntia sitten Tiihma sanoi:
Onko tietoa,mulla myös Lue lisää →
1 päivä 7 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Voisiko se olla tämä: https://www.laatutavara.com/tuote/19862/ eli Keran punasavinen kannu, 19,5 cm. Lue lisää →
2 päivää 1 tunti sitten isinauto sanoi:
Designmuseon mukaan ainakin pyöreäpohjainen versio on merkitty Kaarina Aholle. Lue lisää →
2 päivää 6 tuntia sitten Jonpa sanoi:
Muotokielen ja pohjan perusteella sanoisin, että on Kupittaan saven maljakko. Varmaa tietoa ei ole, joten saa korjata tai täydentää... Lue lisää →

Kirjavinkki

Uta Laurén

Oivan ihmemaassa

Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa