Käyttäjän Maalaismummu kuva
Maalaismummu

Mikä on tämä lasiesine?

Noin 20 vuotta sitten tädin irtaimistosta löytynyt lasiesine. Tietääkö kukaan mikä tämä on ja mistä se on lähtöisin? Väri kirkkaan punainen, hakaisija 18 cm, ulokkeiden kanssa n.30 cm, korkeus 7cm ja ulokkeiden kanssa 13cm.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän sammysilmu kuva
sammysilmu

60-70-luvun muranoa.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Tai sitten puolalaisen Krosnon tai Tsekkiläisen Sklo Unionin tai ihan minkä tahansa lasitehtaan tuotantoa. Jotta esineen voisi varmasti sanoa olevan Muranon lasitehtaiden valmiste, sen pitäisi olla todella ainutlaatuinen tai esineessä pitäisi olla luotettavaksi todettu tarra tai signeeraus.
http://www.hs.fi/kulttuuri/a1429323050307

Käyttäjän Maalaismummu kuva
Maalaismummu

Kiitos kommenteista. Tätini kyllä matkusteli paljon ja on varmaan tuonut maljan matkamuistona. Jos haluaisin myydä mikähän vois olla hinta tälle esineelle.

Käyttäjän sammysilmu kuva
sammysilmu

Muutamia pieniä yksityiskohtia, joiden perusteella sanoisin olevan muranoa, mm. tähtijalka. Havaittavissa mm. http://www.antiques.com/classified/Antique-Glass-/Antique-Glass-Bowls/An... linkistä. Muranon vanhoissa 50- ja 60-lukujen paperitarroissa oli se ongelma, että hävisivät aikojen saatossa. Kyseessähän oli lähes hintalappuun verrattava tarra. Muranon alueella oli tuolloin vain pari lasipajaa jotka signeerasivat tuotteensa ja käyttivät laadukkaita painettuja "murano glass" tarroja.

Hintaa tuollaisella kulholla on sen verran, mitä siitä näinä päivinä joku maksaa.
Yleinen hintataso on muutamasta kympistä, pariin sataan.

Käyttäjän Maalaismummu kuva
Maalaismummu

Tämä malja saa nyt arvoisensa paikan hyllyssäni, pidän sitä nyt aitona Murano esineenä. Kiitos mielenkiinnosta!

Käyttäjän Mallu kuva
Mallu

En olisi kovinkaan varma, että malja on Muranon tuote 1950-60 luvulta.
https://goo.gl/RqPAox Enemmänkin tsekkiläisestä valikoimasta Sklo Union ja hieman myöhemmän aikakauden esine 1970 -luvulta.

Käyttäjän sammysilmu kuva
sammysilmu

Sklo:n maljojen jalat ovat erilaiset. Huokuvat halpatuotantoa. Terälehtien päät on lytistetty muranolaiseen tapaan.
En tosin ala väittelemään asiasta, kun en ole ko. maljaa fyysisesti nähnyt, parikymmentä vuotta tosin olen noita kippoja pyöritellyt ja jokusen tarrallisen noita omistan.
Tuossa vielä havainne kuvat Fuenne Murano yllä ja Sklo alla. Muistettavaa on, ettei 50-70-luvulla ollut tarvetta tuottaa massatuotantona murano kopiota vaan "look like" tuotteita. Noita pienehköjä yksityiskohtia tutkimalla havaitsee kyllä käsityön ja tehtaassa valmistetun eron.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Mainitsit aikaisemmin, että tähtijalka on yksi tunnistustekijä. Mielestäni se on yhtä huono tunniste, kuin "Riihimäen lasin" tähtikoriste puristelasimaljakossa eli malli on kansainvälinen. Tsekkilasissa on usein tuo aloitus tehty siten, että esineen pohja viettää sisäänpäin, siis myös käsintehdyssä lasissa. Chribska glass bowl -haulla löytyy myös noita tähden muotoisia jalkoja, joissa pohja ei vietä sisäänpäin.

Lasiesineen tunnistaminen Muranon lasitehtaan tuotteeksi on - ihan oikeesti - vakavaa puuhaa. Siitä huolimatta tsekkilasi ja vastaava muranolaistuote voivat olla täysin yhtä arvokkaita ja hintavia.

Käyttäjän Mallu kuva
Mallu

- tämä myös väärä :)

Käyttäjän Mallu kuva
Mallu

# poisto väärä paikka.

Käyttäjän Mallu kuva
Mallu

Tuo vasen kuvakaappaus on ilm. tältä Wunderkammershopilta:
http://www.wunderkammershop.de/en/index.html
http://www.wunderkammershop.de/en/en-Vintage-Murano-glass-bowl-Italy-195...
Mitään mainintaa esineen valmistajasta ei ole?

- En saa tätä vastauksena-hyppii minne sattuu.

Käyttäjän Maalaismummu kuva
Maalaismummu

Katsoin noita Sklo:n maljojen kuvia. Olen edelleen vielä varmempi, että maljani on aito Murano ja varmaan hankittu -60 luvulla. Alla kuva vielä maljani jalan muodosta. Eikö tämä ole tähden muotoinen.

Käyttäjän Maalaismummu kuva
Maalaismummu

Onko sellaista henkilöä Suomessa, joka voisi sanoa nähdessään kädessään tämän esineen, onko Muranoa vai halpatuotantoa?

Käyttäjän Pikosa kuva
Pikosa

Aasiasta ruvettiin tuomaan kaikennäköistä lasia vuosia sitten. Vaikea sanoa mitään jos ei ole sign, tai tarraa. Aikaisemmin kaikki lasi oli "onko Riihimäkeä",nyt sama taitaa olla muranoa.

Käyttäjän Maalaismummu kuva
Maalaismummu

En oikein usko, että vielä -50 ja -60 luvulla oikein paljon oli halpatuotantoa ja jäljennöksiä. Tämä esine on silloin hankittu. Kiitokset mielenkiitoisista kommenteista.

Käyttäjän sammysilmu kuva
sammysilmu

Kuten sanoin, ettei varmuudella voi kuvien perusteella sanoa. Muistelen kyllä nähneeni aikoinaan ulkomailla messuilla kyseisen mallin. Olikohan jenkki nimi joku coral seastar..? Voin toki olla väärässäkin, kun täällä on eriäviä mielipiteitä esitetty runsaasti. Pysyn edelleen omassa kannassani, parinkymmenen vuoden ja tuhansien lasiesineiden kokemuksella. Onnea metsästykseen ja toivottavasti saat vastauksen. Bukowskis on ehkä ainoita suomessa, joka voi auttaa tunnistuksessa luotettavasti.

Käyttäjän Mallu kuva
Mallu

Sammysilmu:
Mainitset aikaisemmin: "jokusen tarrallisen noita omistan."
Olisi upeata nähdä sellainen omista kokoelmistasi, nythän olet laittanut jonkin saksalaisen krääsäkaupan kuvan esille.
Olisi täysin erilainen vertailupohja; muranolainen laatu tarroineen päivineen.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Muranon esineissä signeeraukset ovat harvinaisia,tarrallisia löytyy kyllä.Muranon esineet eivät aina ole massatuotantoa,vaan saattavat olla uniikkeja,eli ei välttämättä nettiselailuilla löydä samanlaista.Seuraavassa linkissä esineen sanotaan olevan Muranon tuotantoa,ja luetellaan tehtaita joiden valmistama se ei ole.Kysyjän esine on lähellä tätä linkin esinettä.Kyllä noita Muranon mestareitten töitä on kovasti jäljitelty ainakin kaukoidän suunnalla.Löytyisikö tästä linkistä muutama haku vinkki.Esine on mitoiltaa eri kuin kysyjän.
http://www.bidorbuy.co.za/item/182156752/_BEAUTIFUL_RED_CLEAR_ART_GLASS_...

http://www.hamptonvintage.co.uk/large-murano-art-glass-freeform-decorati...

Käyttäjän pik kuva
pik

Olen Lasilinnun (ja Wisitorin) kanssa samoilla linjoilla sikäli että vaihtoehtoja on maailmalla lukuisia Muranolle vaikka se olisikin mahdollinen esineen historian perusteella.

Sklo Union valmisti pelkästään puristelasia. Tsekin alueella tehtiin tämän tyyppisiäkin venytettyjä ja liekitettyjä esineitä, mutta esim Chribskan tyypilliset värit eivät ehkä ihan tähän sovi.

En ymmärrä kuinka paljon tietää tsekkilasista jos yleistää niiden "huokuvan halpatuotantoa" tai kuinka tällä tekniikalla voitaisiin valmistaa "tehtaassa" eikä se olisi "käsityötä"

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
40 min 12 s sitten Tomi Aalto sanoi:
Valmistajasta ei tietoa itsellä.mutta itselle ylimääräinen desing tuhkakuppi myydään tarjousten perusteella. Halk. 210mm korkeus 35mm.... Lue lisää →
3 päivää 16 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Onko teille muillekin tullut ilmoitus vaarallista tai haitallisista sivustoista, kun on halunnut siirtyä Designlasi.com sivuille,Käytän... Lue lisää →
1 viikko 2 päivää sitten SannaA sanoi:
Tietäisikö joku, mikä tämän linnun nimi ja valmistusvuosi on? Pohjassa lukee Oiva Toikka Nuutajärvi Notsjö 274/1500 ja kyljessä on... Lue lisää →
1 viikko 2 päivää sitten Hessukka sanoi:
Osaisiko joku kertoa näistä mitään? Koitin etsiä sivuistolta ja googlesta, sekä kuvahaulla. Mutta ei löytynyt tietoa... etukäteen kiitos... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
1 päivä 2 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Ilmoitin asiasta ylläpitoon adminille ja hän kertoi vastauksessaan, että sivustolla oli jokin mikä aiheutti ilmoituksen selaimella, mutta... Lue lisää →
1 päivä 2 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Suojaamaton yhteys -ilmoitus on tullut ja syynä jokin sellainen asia kuin että Designlasi-sivuston päivämäärä ja kellonaika eroaa Googlen... Lue lisää →
2 päivää 4 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/ei-enaa-myynnissa-sarjana Linkin kuvassa samanlainen sininen maljakko, eli taitaa se olla löytö sarjan... Lue lisää →
2 päivää 7 tuntia sitten Anne.K sanoi:
Juu, tuli ja minäkin otin riskin. Harmi jos tämä sivu loppuu, olen löytänyt paljon tietoa täältä. Lue lisää →
3 päivää 16 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Jos maljakkosi on noin 25,5 cm korkea, niin se saattaa olla saksalaisen Leonardon sisustusmaljakko 90- luvulta. https://www.etsy.com/ie/... Lue lisää →
3 päivää 20 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Hopeatäplä nimityksellä myydään torilla samanlaista lasilintua, ja ilmoituksessa on liite Bukowskin sivulle , jossa on ollut myynnissä... Lue lisää →
4 päivää 3 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/tunteeko-kukaan-esinetta#comment-27821 Böömiläinen maljakko 60-luvulta. Lue lisää →
4 päivää 22 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.osta.ee/en/haruldus-suur-ookulli-vaas-tarbeklaas-64837112.html Kyllä pöllösi on mahdollisesti valmistettu Italiassa.... Lue lisää →

Kirjavinkki

Uta Laurén

Oivan ihmemaassa

Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa