Käyttäjän vaakku79 kuva
vaakku79

Nanny Still nokkapullo rubiininpunainen

Nanny Stillin nokkapullo rubiininpunainen.
Mikähän mahtaa olla pullon arvo tänä päivänä?
Onko rubiininpunainen väreistä harvinaisin?
Pullossa on muutama ilmakupla ja pari naarmua, muuten täysin ehjä.
Pohjasta löytyy signeeraukset.
kiitos vastauksista jo etukäteen!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Scanditech kuva
Scanditech

Hei, olen Nanny Still keräilijä. Virheettömän rubiininpunainen nokkapullo on liikkunut toteutuneista kaupoissa 300€-400€ välillä. Valitettavasti tämän pullon signeeraus näyttää jälkeenpäin tehdyltä, todennäköisesti Dremel-poralla. Sen huomaa siitä, että signeeraus on epäselvä ja kirjaimet koostuvat pienistä pisteistä, poranjäljistä. Lisäksi signeeraus on yleensä pohjan ulkokehällä. Näiden jälkeen luulen, että arvo olisi n. 150€-200€.

Käyttäjän vaakku79 kuva
vaakku79

Kiitos vastauksesta! Pullon sisällä on aivan ministi ehkä lasihometta? Eli hieman samea..alentaako tämä pullon arvoa merkittävästi tuosta 200€ jos oletetaan että teksti kaiverrettu?

Käyttäjän Scanditech kuva
Scanditech

Hei,
Varsinainen lasihome alentaa arvoa melko paljon, mutta kaikki ei ole lasihometta. Yksi mikä on joskus toiminut hyvin niin on laittaa kannuun lämmintä ( ei liian kuumaa) vettä ja sekoittaa Corega tabs ( käytetään tekohampaiden puhdistamiseen) tabletti veteen ja kaataa se pulloon. Tuki toisen käden sormella pullon suu ja hölskytä hieman ( varo ettei pursua yli). Laita sitten likoamaan mielellään jopa pariksi päiväksi, voit hölskyttää välillä. Sitten huuhtele pullo huolellisesti ja kuivaa ulkoapäin ja laita turvallisesti kuivamaan ylösalaisin. Vasta sitten kun pullo on kuivunut, tiedät onko harmaus lähtenyt tai ainakin vähentynyt. Kun pullo on märkä se näyttää aina kirkkaalta.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Maanantaina 12. marraskuuta Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin ”Aito vai väärennös”. Kyse on artikkelista, jonka pääsevät lukemaan vain tilaajat. Laitain oheen joitakin jutun havaintoja.

Kyse on Aalto-vaasista.

Miten 55 euron hintaan Iittalan alesta ostettu Aaltomaljakko muuttuu nollanarvoiseksi? Kuudentoista sentin maljakosta sahataan pari senttiä pois. Matalampi korkeus on yksi merkki, jonka perusteella voisi arvella maljakon olevan vanhempaa tuotantoa.

”Tori.fi:ssä ja Huuto.netissä on tälläkin hetkellä myynnissä useita maljakoita, joiden pohjassa on signeeraus A. Aalto 3030 tai Alvar Aalto 3030.

Signeeraukset ovat TODENNÄKÖISESTI väärennöksiä.

Muunneltuja ja väärennettyjä Aalto-maljoja HS havaitsi heinäkuun ja marraskuun välillä internetin eri kauppapakoilla ja Facebookin kirpputoreilla yli kymmenellä eri myyjällä. Hintapyynnöt vaihtelivat 60 euron ja 450 euron välillä.”

”Väärennetyn signeerauksen tarkoituksena on tietysti todistaa esineen aitoudesta. Mutta jos Aalto-maljakosta löytyy käsin tehty signeeraus, on todennäköisempää, että kyseessä on väärennös, kuin että kyseessä olisi aito signeerattu Aalto-maljakko”, Thiel kertoo.

Näitä maljakkoja valmistettiin pieniä eriä ja signeerattiin systemaattisemmin vasta 1950-luvulta lähtien. Signeerauksia on tehty eri tekniikoilla timanttiterästä pyörivän terään ja hiekkapuhallukseen, nykyisin maljakot signeerataan laserilla.”

Jutussa kerrotaan myös vanhemmasta tapauksesta, Sarpanevan suunnitteleman Kajakki-lasiveistoksen väärentämisestä.

Ajan kuluessa silmä harjaantuu erottamaan aidon signeerauksen väärennöksestä. Aina ei harjaantunutkaan silmä tunnista kaikkia tapauksia.

Jos et tiedä varmasti, että tuote on aito, jätä ostamatta! Maailma (lue: huutokaupat) on pullollaan taidelasia, jonka alkuperä on aidoksi todettu. Väärennetyn Aaltovaasin hinnalla voit ostaa aitoa designlasia, Aalto-vaaseja tai muita teoksia.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu
Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
19 tuntia 4 min sitten höyryeelis sanoi:
Ostan kuvan mukaisia pieniä keramiikkamaljakoita ruuskuvioinnilla. Tarjoa kuvan ja hinnan kera. Lue lisää →
19 tuntia 56 min sitten icinnwv sanoi:
HEI! Minulla olisi jonkun verran myytävänä Kastehelmi -asitoita, kirkkaita. Lue lisää →
1 päivä 16 tuntia sitten osku4u sanoi:
Korkeus 16,5 cm. 7.5 dl vetoisuus. Näyttää Franckin 5605, mutta pyöreä suuaukko. Onko kellään tietoa? Lue lisää →
1 päivä 16 tuntia sitten osku4u sanoi:
Mikähän tämän kaatimen tarina on? Korkeus 22 cm. Lue lisää →
1 päivä 18 tuntia sitten petskug sanoi:
Kaipaisin tunnistusapua tälle lasille. Korkeus 97mm, suuaukko 63mm. Suuaukon reuna on hiottu. Lue lisää →
1 päivä 19 tuntia sitten petskug sanoi:
Mikähän on tämä signeeraamaton malja? Korkeutta 8,2cm, suuaukon ulkohalkaisija 11,3cm . Sileäksi hiotun pohjan halk. 4,5cm. 5-60 -luvulta... Lue lisää →
1 päivä 21 tuntia sitten Amv70 sanoi:
Kyseessä todella painava harmaasävyinen maljakko. Kork. 21cm ja leveys 12 cm. Tunnistatko tekijää ja/tai mallia. Lue lisää →
1 päivä 21 tuntia sitten katsuxi sanoi:
Hei! Mummini on saanut tämmöisen ruskean lasikulhon aikanaan 50-vuotislahjaksi. Olisin kiinnostunut siitä, mikä tämä malli on ja onko se... Lue lisää →
2 päivää 11 tuntia sitten Hesche sanoi:
No niin! Myytävänä siis kaksi kappaletta Pentti Sarpanevan maljakkoa; molemmat ruskeita, toinen vaaleampi, toinen tummempi. Korkeus NOIN... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
1 tunti 52 min sitten Wisitor02 sanoi:
Arvokas lautanen, mutta miten arvokas.Linkin lautanen ei aivan samanlainen kuin kysyjän lautanen. https://www.ebay.it/itm/VASO-PIATTO-... Lue lisää →
14 tuntia 15 min sitten Maarita sanoi:
Kiitos! Lue lisää →
14 tuntia 15 min sitten Maarita sanoi:
Kiitos! Lue lisää →
16 tuntia 37 min sitten torni sanoi:
Minkä valmistajan ja suunnittelijan nuo maljakot ovat ? Jossakin näin ihan lähipäivinä. Lue lisää →
20 tuntia 8 min sitten Amv70 sanoi:
Kiitos avusta! Lue lisää →
23 tuntia 24 min sitten Wisitor02 sanoi:
Signeerauksessa lukee ilmeisesti Veart Venezia ja lautanen on Venini tuotantoa. Lue lisää →
1 päivä 2 tuntia sitten petskug sanoi:
tällaisesta linkistä löytyy varmaankin apua https://www.designlasi.com/content/maljakko-savukepikari-3578-3315-wirkk... Lue lisää →
1 päivä 3 tuntia sitten petskug sanoi:
Kiitokset jo näistäkin tiedoista. Lundgrenin laseiksi vähän epäilinkin, mutta minuakin tuo hionta hämää. On jollain tapaa vähän naiivin... Lue lisää →

Kirjavinkki

Helena Leppänen

Arabian kahvikupit 1916-2016

Tämä upea kirja esittelee ennennäkemättömän laajasti suomalaisten rakastamat Arabian kahvikupit, yli 700 mallia ja kuviota vuosilta 1916-2016.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa