Käyttäjän vaakku79 kuva
vaakku79

Nanny Still nokkapullo rubiininpunainen

Nanny Stillin nokkapullo rubiininpunainen.
Mikähän mahtaa olla pullon arvo tänä päivänä?
Onko rubiininpunainen väreistä harvinaisin?
Pullossa on muutama ilmakupla ja pari naarmua, muuten täysin ehjä.
Pohjasta löytyy signeeraukset.
kiitos vastauksista jo etukäteen!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Scanditech kuva
Scanditech

Hei, olen Nanny Still keräilijä. Virheettömän rubiininpunainen nokkapullo on liikkunut toteutuneista kaupoissa 300€-400€ välillä. Valitettavasti tämän pullon signeeraus näyttää jälkeenpäin tehdyltä, todennäköisesti Dremel-poralla. Sen huomaa siitä, että signeeraus on epäselvä ja kirjaimet koostuvat pienistä pisteistä, poranjäljistä. Lisäksi signeeraus on yleensä pohjan ulkokehällä. Näiden jälkeen luulen, että arvo olisi n. 150€-200€.

Käyttäjän vaakku79 kuva
vaakku79

Kiitos vastauksesta! Pullon sisällä on aivan ministi ehkä lasihometta? Eli hieman samea..alentaako tämä pullon arvoa merkittävästi tuosta 200€ jos oletetaan että teksti kaiverrettu?

Käyttäjän Scanditech kuva
Scanditech

Hei,
Varsinainen lasihome alentaa arvoa melko paljon, mutta kaikki ei ole lasihometta. Yksi mikä on joskus toiminut hyvin niin on laittaa kannuun lämmintä ( ei liian kuumaa) vettä ja sekoittaa Corega tabs ( käytetään tekohampaiden puhdistamiseen) tabletti veteen ja kaataa se pulloon. Tuki toisen käden sormella pullon suu ja hölskytä hieman ( varo ettei pursua yli). Laita sitten likoamaan mielellään jopa pariksi päiväksi, voit hölskyttää välillä. Sitten huuhtele pullo huolellisesti ja kuivaa ulkoapäin ja laita turvallisesti kuivamaan ylösalaisin. Vasta sitten kun pullo on kuivunut, tiedät onko harmaus lähtenyt tai ainakin vähentynyt. Kun pullo on märkä se näyttää aina kirkkaalta.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Maanantaina 12. marraskuuta Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin ”Aito vai väärennös”. Kyse on artikkelista, jonka pääsevät lukemaan vain tilaajat. Laitain oheen joitakin jutun havaintoja.

Kyse on Aalto-vaasista.

Miten 55 euron hintaan Iittalan alesta ostettu Aaltomaljakko muuttuu nollanarvoiseksi? Kuudentoista sentin maljakosta sahataan pari senttiä pois. Matalampi korkeus on yksi merkki, jonka perusteella voisi arvella maljakon olevan vanhempaa tuotantoa.

”Tori.fi:ssä ja Huuto.netissä on tälläkin hetkellä myynnissä useita maljakoita, joiden pohjassa on signeeraus A. Aalto 3030 tai Alvar Aalto 3030.

Signeeraukset ovat TODENNÄKÖISESTI väärennöksiä.

Muunneltuja ja väärennettyjä Aalto-maljoja HS havaitsi heinäkuun ja marraskuun välillä internetin eri kauppapakoilla ja Facebookin kirpputoreilla yli kymmenellä eri myyjällä. Hintapyynnöt vaihtelivat 60 euron ja 450 euron välillä.”

”Väärennetyn signeerauksen tarkoituksena on tietysti todistaa esineen aitoudesta. Mutta jos Aalto-maljakosta löytyy käsin tehty signeeraus, on todennäköisempää, että kyseessä on väärennös, kuin että kyseessä olisi aito signeerattu Aalto-maljakko”, Thiel kertoo.

Näitä maljakkoja valmistettiin pieniä eriä ja signeerattiin systemaattisemmin vasta 1950-luvulta lähtien. Signeerauksia on tehty eri tekniikoilla timanttiterästä pyörivän terään ja hiekkapuhallukseen, nykyisin maljakot signeerataan laserilla.”

Jutussa kerrotaan myös vanhemmasta tapauksesta, Sarpanevan suunnitteleman Kajakki-lasiveistoksen väärentämisestä.

Ajan kuluessa silmä harjaantuu erottamaan aidon signeerauksen väärennöksestä. Aina ei harjaantunutkaan silmä tunnista kaikkia tapauksia.

Jos et tiedä varmasti, että tuote on aito, jätä ostamatta! Maailma (lue: huutokaupat) on pullollaan taidelasia, jonka alkuperä on aidoksi todettu. Väärennetyn Aaltovaasin hinnalla voit ostaa aitoa designlasia, Aalto-vaaseja tai muita teoksia.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu
Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
4 tuntia 30 min sitten Pasi65 sanoi:
Korkeus 32cm iso reikä keskellä eikä mitää tietoa kenen. Lue lisää →
1 päivä 13 tuntia sitten cmoilane sanoi:
Ostaisin yläosan Nanny stillin majakka lyhtyyn. Punainen tai kirkas. Tarjoa jos löytyy. Itseltä löytyy vain alaosa. Kiitos. Lue lisää →
1 päivä 14 tuntia sitten cmoilane sanoi:
Hei, kaksi maljakkoa kaipaisi tunnistusta. Vasemmalla oleva korkeus 25cm ja leveys 10,5cm. Luulen tämän olevan kotimaista, ehkä Kumelan... Lue lisää →
1 päivä 16 tuntia sitten Nilos sanoi:
Minulla on sukulaisen jäämistöstä palkintovaaseja, joissa on laatta tai panta kaiverruksineen. Kuinka paljon ne vaikuttavat hintaan? Lue lisää →
2 päivää 13 tuntia sitten Elisa.orjala@kpedu.fi sanoi:
Tunnistaako kukaan kenen suunnittelema maljakko - korkeus 20-21 cm. Yli 1,5 kg painava. Suora pohja. Lue lisää →
2 päivää 18 tuntia sitten mattio sanoi:
Hei.Olen yrittänyt,huonolla menestyksellä,löytää tietoja majakostani.Tunnistusapua siis tarvitaan.Aladin tulee itselläni mieleen,mutta... Lue lisää →
2 päivää 21 tuntia sitten uoleviuolevi sanoi:
Kun Google Lens ja kuvahaut eivät antaneet tulosta, kysytään täältä. Tämä komea, korkeudeltaan 37 cm, metsänvihreä koristepullo löytyi... Lue lisää →
3 päivää 1 tunti sitten laurakaura sanoi:
Hei! Sattuisiko kukaan tunnistamaan oheista sinertävän liilaa jälkiruokakulhoa jossa on ulkopuolella ns. rypytystä lasissa. Kulhon... Lue lisää →
3 päivää 1 tunti sitten Kosean sanoi:
Ken suunnittelema tämä majakko on. On annettu Sampo Yhtiön henkilökunnalle ja sidos ryhmille v. 1980 luvulla. Pohjassa S kirjaimen loko... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
10 tuntia 28 min sitten Matrix sanoi:
10 tuntia 29 min sitten Matrix sanoi:
1 päivä 13 tuntia sitten mattio sanoi:
Kiitokset tiedoista Lue lisää →
2 päivää 13 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Valmistaja saattaa olla Blenko. https://www.google.com/search?q=Blenko+Handblown+blue+Grecian+Handle+Vas... Lue lisää →
2 päivää 14 tuntia sitten hema sanoi:
Vaasi on ulkomainen. Oheisessa ensimmäisessä linkissä on samannäköinen uurna sinisenä, mutta valmistajaa ei mainita. https://www.etsy.com... Lue lisää →
3 päivää 1 tunti sitten laurakaura sanoi:
Tuosta on vaikea sanoa onko otin ontto vai ei kun se ei ole kovin leveä. Lue lisää →
3 päivää 1 tunti sitten laurakaura sanoi:
Tuosta on vaikea sanoa onko otin ontto vai ei kun se ei ole kovin leveä. Lue lisää →
3 päivää 1 tunti sitten laurakaura sanoi:
Kiitos paljon avusta :) Lue lisää →

Kirjavinkki

Uta Laurén

Oivan ihmemaassa

Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa