Käyttäjän Santa Ana kuva
Santa Ana

Nuutajärvi maljakko

Kuka on tekijä? Eikö ole Vesannon, vaikka myyjä sanoi Wirkkalan maljakoksi. Kaiverrus nuutajärvi Notsjö. Arvoa ei kai tällä sivulla voi kysellä, vai voiko? Olen nähnyt samaisen Laatutavaran nettisivuilla vain 95€. Olettaisin hinnan olevan paljon enemmän..vai onko näitä vielä paljon.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://www.laatutavara.com/index.php?page=tuote&id=1198
Wirkkala on tehnyt tällaisen,hiukan on eroa.

Käyttäjän Santa Ana kuva
Santa Ana

Kiitos. On eri kuin Jaako Niemen. Sen kuvan olinkin jo löytänyt aikaisemmin. Siksi kuvasin ylhäältä. Hienoa saada vastaukset kiitos! Onkohan harvinainen jo...?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://www.apollo.fi/sumuCMS/sivu/hk_yleis.php?koko_kategoria=1&hk=A107&...
Samanlainen ruskeana löytyi kun laitoin hauksi Heikki Orvolan.Suunnittelija vieläkin tuntematon.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Pik olisiko sinulla tietoa,kenen suunnittelema maljakko.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Palaan tähän koska Wirkkala kirjassa on kuva maljakosta.
http://www.botterweg.com/Auction/Bid/tabid/59/auctionid/21/lotid/10567/l...
Linkissä se on keraaminen Rosenthalille Wirkkalan suunnittelema 1972, poistui tuotannosta 1975.
Mitat 100x121x102, 151x121x102, 200x121x102.(vertaa mittoja maljakkoosi)
Taisi se myyjä olla oikeassa.Mielenkiintoista olisi tietää valmistettiinko keraamista Rosenthalilla ja lasimaljakkoa Nuutajärvellä samaan aikaan.
PS.Tällä Rosenthalin numerolla 3538 löytyy Iittalalta Wirkkalan maljakko,kuitenkin aivan erinäköinen.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Joo, Nape sama maljakko ja korkeus mitta täsmää.Hienosti kuvattu pohja,ei näy enenpää kuin se Nuutajärvi signeeraus.Wirkkalaa se on.

Käyttäjän nape kuva
nape

Joo, hintakin on sopiva :) eikös se ollut 200 euroa lähtö ?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Joo,huutokaupan lähtöhinnaksi mainittu 200 euroa,itse huutokaupassa voi käydä niin että huutaja saa sen alle 200 euroa.Harmi kun maljakolle ei löytynyt tuotenumeroa.

Käyttäjän Santa Ana kuva
Santa Ana

Kiitos paljon tiedoista

Käyttäjän pik kuva
pik

Anteeksi kriittisyyteni, jälleen kerran; minusta se, että maljakon halkaisija on samankaltainen kuin Wirkkalan Rosenthalille suunnittelemassa keraamisessa maljakossa, ei millään lailla suorastaan "todista" sitäkin Wirkkalan Nuutajärvelle suunnittelemaksi. Maailma on täynnä toisintoja hyvistä ideoista.
Lisäksi Bukowskin kuvassa 20cm korkeaksi väitetty on minun mielestäni kuvan perusteella lähes yhtä leveä - siis mitat eivät kai suorastaan mätsää siihen keraamiseen?
Kolmanneksi: 200 lähtöhinnalla ei sivun mukaan ole mennyt kaupaksi. (mikä onkin ymmärrettävää, jos oikein ei ole tietoa siitä kuka sen oikein suunnitellut)

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Olet oikeassa pik mittasuhteiltaan Bukowskin maljakko on keskikokoa(151x121x102).Joulukuisessa linkissä jonka laitoin oli maljakon hintapyyntö 80 euroa ja vasarahinta 30 euroa.Wirkkala on suunnitellut maljakon Rosenthalilla ollessaan ja totetuttu keraamisena,kuitenkin samalla mallilla tehty lasisena Nuutajärvellä.Tuskin sitä Nuutajärvellä on kenenkään muun nimissä tehty,paitsi jos suunnittelija jätetty tuntemattomaksi.

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Hei!

Kysynpä vaan, onko tiedossanne, mitä tämä mainittu Wirkkala on Nuutajärvelle suunnitellut?!?

Käyttäjän nape kuva
nape

Ei ole tiedossa.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Tapio Wirkkala palkattiin 1947 Iittalan Lasille suunnittelijaksi.Iittalan Lasitehdas omisti Nuutajärven lasitehtaan(vuosilukua en muista mistä lähtien kuului Iittala Groupiin) eli olivat samaa konsernia.Sitä en tiedä miten jakoivat lasin valmistuksen ja suunnittelijat.Monet suunnittelijat ovat suunnitelleet Nuutajärvelle sekä myöhemmin Iittalalle.

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Nuutajärvi ja Iittala yhdistettiin vasta joskus 80-luvun lopulla.

Tuo aloittajan maljakon valmistus ajoittuu 60-luvun puolivälistä 70-luvun puoliväliin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://www.huuto.net/kohteet/romantica-juomalasit-nuutajarvi-design-tapi...
Löytyy muitakin Nuutajärvellä valmistettuja Tapio Wirkkalan suunnittelemia lasiesineitä.

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Kuvakulma laseihin linkissä ei ole paras mahdollinen, mutta mielestäni nuo lasit eivät ole Wirkkalan Romanticaa, vaan H Orvolan Regattaa.

Käyttäjän hema kuva
hema

Et tainnut Wisitor02 lainkaan ymmärtää, mitä Diletantta kirjoitti ja mihin perustuen.
Tuo, mitä kirjoitat Nuutajärven ja Iittalan myöhemmistä yhteisistä vaiheista ei lainkaan liity tähän asiaan tuon kysyjän maljakon osalta.
Mutta tässä hommassa tulee varovaiseksi. Ehkä joku harvinainen poikkeus yksittäisten esineiden kohdalla on saatettu aikoinaan tehdä suunnittelijoiden mallien "kierrätyksessä". Kuitenkaan argumenttina ei silloin ole voinut olla tehtaiden yhteinen omistustausta.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Samaa Diletantta tarkoitti kuin siinä suunitteliko Tapio Wirkkala Riihimäen Lasille.
Tapio Wirkkala suunnitteli Iittalan lasille ja tuotteet valmistettiin Iittalassa,kuitenkin on mahdollisesti joitakin tuotteita saatettu tuotantoteknisistä syistä valmistaa Nuutajärven tehtaalla.Kyseessä olevan maljakon mallin on Tapio Wirkkala suunnitellut ollessaan Rosenthalilla ja toteutettu siellä keraamisena valkoisena ja ruskeana,ehkä muitakin värejä.Nuutajärvellä valmistettu saman mallin mukaista maljakkoa lasisena,mutta ilmeisesti suunnittelijan kohdalla anonyymisti.Millaisella sopimuksella jää vain arvailujen varaan.Mutta onko muitakin Wirkkalan Rosenthalille suunnittelemia keraamisia esineitä valmistettu suomessa lasisena?

Käyttäjän Pikosa kuva
Pikosa

Olen huomannut,myyntiilmoitukset eivät aina ole ihan kohdallaan.
www.soil-kyoto.com/info?p=12525

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Eikös (tuo) linkin ilmoitus ole ihan kohdallaan!

Käyttäjän pik kuva
pik

Minäkin luin kahteen kertaan, ja hieroin silmiäkin välissä.. ja ihmettelin mikä siinä on vikana.
Postaajan olisi hyvä aina lyhyestikin mainita perustelunsa.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Korjaus: sivuston lukijoille tiedoksi,Lasikammarin nettisivulta käy aivan selväksi se että esimerkiksi laittamani linkin lasit ovat todellakin Heikki Orvolan Regatta laseja.

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Katsoin vasta nyt tarkemmin tuossa linkissä (#7) ollutta Wirkkalan Rosenthalille suunnittelemaa keraamista maljakkoa. Ihan silmin nähdenkin huomaa, että se eroaa niin muodoltaan kuin etenkin mittasuhteiltaan selvästi tästä nyt puhutusta maljakosta, kuten pik mainitsikin.

Nuutajärven maljakon tarkkoja mittoja ei ole täällä mainittu 20 cm:n korkeutta lukuunottamatta ja Bukowskin linkin kuvasta voi päätellä, että tämän maljakon max. halkaisija lienee noin 18 cm. Vastaava mitta Rosenthalin maljakolle ilmoitetaan olevan 121 mm. Ero on merkittävä.

Wisitor02:n kirjoittaa ikäänkuin faktana, että tätä Rosenthalin maljakkoa olisi tehty Nuutajärvellä ja jopa että Bukowskilla myynnissä ollut maljakko on keskikokoa. Mihin nämä tiedot perustuvat?

Jäitä hattuun; ei näissä johtopäätöksissä kannata kovin paljon oikaista.

Uskon, että Nuutajärven maljakollekin löytyy vielä tekijä, mutta ainakaan minä en tältä istumalta usko, että se olisi Wirkkala, kunnes toisin todistetaan. Pari arvelua minullakin tekijästä on, mutta en niitä uskalla lausua ääneen.

Toistan myös kysymykseni: onko tiedossanne, ettäTapio Wirkkala olisi suunnitellut Nuutajärvelle jotakin?

Käyttäjän Pikosa kuva
Pikosa

Tarkoitin kyllä HUUTO net ilmoitusta jossa myydään Wirkkalan laseja.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Arvostan Diletantta nimimerkin asiantuntemusta,mutta Santa Ana fakta on Wirkkala on suunnitellut sinun maljakkosi aihion Rosenthalin tehtaalle,se millaisella sopimuksella se toteutettiin Nuutajärvellä lasisena ja anonyyminä jää meille arvoitukseksi.Jos myyt maljakkoasi Tapio Wirkkalan suunnittelema niin kukaan ei voi väittää vastaan etteikö Wirkkala olisi suunnitellut maljakon mallia,ja tämä ei ole ikään kuin fakta,tämä on fakta.Eiköhän tämä ollut tässä,ei ole tarvetta enenpiin kommenteihin,

Käyttäjän pik kuva
pik

Emme varmaankaan jätä Wisitor tätä "viimeiseksi sanaksi" koska uskon että kaikki eivät hyväksy sitä, että anonyymiä maljakkoa voi tästä lähtien vain Sinun päätökselläsi myydä Wirkkalana.

Kerro myös kuka on suunnitellut vaikkapa suorakaiteen ja sylinterinmuotoisen maljakon mallin alunperin, ja voiko niitä kaikkia myydä tuon yhden henkilön suunnittelemana? Tai pohdi sitä voiko kaikkia rengaskuviollisia myydä Tamara Aladinina?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Pik nyt pyydät samaa kuin Apple Samsumgilta,kuka keksi käyttää suora kulmaa kännykässä.
Ei kommentissani ollut mitään väärää tai harhaan johtavaa.Tämä perustuu fakta tietoon,ei minun "päätökseen".Tämän kyseessä olevan Nuutajärven maljakon malli on Tapio Wirkkalan suunnittelema.

Sivut

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
13 tuntia 24 min sitten Johanna.t.s sanoi:
Nyt menee raivot! Olen käynyt tuhansia lasikuvia läpi, ja enkä mistään löydä vastaavaa esinettä!? Kork 27 cm, suuaukon halk.5,5, pohjan... Lue lisää →
18 tuntia 35 min sitten Mannucat sanoi:
Ostan kuvassa näkyviä maljakoita..värillä ei välia.. saa tarjoa myös kaikrnlaista paksua lasia kuplilla olevia maljakoita. Lue lisää →
1 päivä 3 tuntia sitten Hannex sanoi:
Olen ollut siinä uskossa, että tämä maljakko on Riihimäen lasin tuotantoa. Nyt etsin vahvistusta, onko näin. Maljakon korkeus 25 cm ja... Lue lisää →
1 päivä 14 tuntia sitten Male21 sanoi:
Vihreä maljakko ,korkeus 18cm Valmistajaa ja ikää? Lue lisää →
1 päivä 15 tuntia sitten Male21 sanoi:
Tunnistusapua ,arvo? Lue lisää →
1 päivä 15 tuntia sitten Male21 sanoi:
Tunnistusapua tälle painavalle kristallilasi esineelle,valmistaja,sekä arvo? Kiitos etukäteen Lue lisää →
1 päivä 17 tuntia sitten Lusikka sanoi:
Iittalan sininen maljakko, mutta en löydä vastaavaa mistään. Vihreä maljakko kanssa vailla tunnistusta, tästä ei ole mitään alustavia... Lue lisää →
1 päivä 17 tuntia sitten Lusikka sanoi:
Osaako kukaan kertoa tästä valtavasta maljakosta mirään? Näyttää aivan Muranon tuotannolta, mutta en löydä samanlaista mistään. Korkeus... Lue lisää →
1 päivä 18 tuntia sitten tomstone sanoi:
Priima kuntoinen tanskandoggi kaupan,punaisella leimalla vissiinkin vientimalli ja tehty ennen vuotta 2002. Mielellään nouto Lahti/... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
7 tuntia 29 min sitten Hannex sanoi:
Kiitoksia paljon varmistuksesta. Lue lisää →
7 tuntia 47 min sitten Male21 sanoi:
Kiitos,no näin arvelinkin~ Lue lisää →
7 tuntia 57 min sitten uoleviuolevi sanoi:
Suunnittelija kenties Sulo Grönberg, Kumelan tuotantoa. Netistä löytyy tuolla haulla samanlaisia ja hintahaarukkaa Lue lisää →
13 tuntia 52 min sitten Mannucat sanoi:
Hei pistä lisää kuvia. Lue lisää →
14 tuntia 5 min sitten hema sanoi:
Maljakko näyttää Riihimäen anonyymiltä vientimaljakolta nro 1527, korkeus siis 250 mm ja väri ilmeisesti 'olive', Tämän kertoo... Lue lisää →
4 päivää 6 tuntia sitten Kysymyksiälaseista sanoi:
Onko Ravenhead siesta? Lue lisää →
4 päivää 11 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://holvi.com/shop/Revised/section/nuutajarven-lasi/ Tuolla nettimyyntisivulla samanlainen maljakko ja Nuutajärven Lasitehtaan... Lue lisää →
4 päivää 13 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Italialainen, valmistaja Mandruzzato ja ilmeisesti 60-luvulta. Lue lisää →

Kirjavinkki

Pirkko Sillanpää, Ilkka Kuhanen, Kaisa Koivisto

Lasin aika

Tämä kauniisti kuvitettu kirja Kauklahden lasitehtaasta ja sen tuotannosta on upea katsaus suomalaisen lasiteollisuuden historiaan. Aikalaiskuvitus tehdasmiljööstä ja tehtaan arjesta houkuttaa lukijan uppoutumaan lasinpuhalluksen saloihin ja eläytymään tehdaslaisten arkeen.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa