Käyttäjän Driim kuva
Driim

nuutajärvi saara hopea jälkiruokamalja feikki?

Eroaa aidosta korkeudessa, jalassa sekä värissä sekä tuntuu olevan hauraampi joten onkohan kyseessä joku halpa kopio?

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Ei se ole Saara Hopean suunnittelema,vertaa linkin jäätelömaljaan.
http://www.designlasi.com/content/jaatelomalja-1344-hopea-saara

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Astiataivaan sivuilla on kuvia jälkiruokakulhoista,parista jotka ovat kuin sinun jälkiruokakulhosi,ja sanotaan suomalaisiksi.Iittalan ja Riihimäen lasin vanhoista kuvastoista löytyy vastaavan näköisiä esineitä.

Käyttäjän hema kuva
hema

Voisitko vielä ystävällisesti kertoa meidän muiden vaivojen säästämiseksi, että missä Riihimäen ja Iittalan kuvastoissa tuollaisia pallojalkaisia jälkiruokamaljoja on?

Käyttäjän hema kuva
hema

Wisitor02, Löytyykö näitä maljoja Iittalan taikka Riihimäen luetteloista, vai puhuitko lämpimiksesi?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Kyllä niitä jäätelömaljoja löytyy,mutta muisti teki tepposet,ovat kaikki sileä jalkaisia,ei siis palluroita.Kuitenkin kysyisin,mistä tehtaasta linkin jäätelömalja mahdollisesti olisi kotoisin,kun mainitaan suomalaiseksi valmisteeksi?
http://www.astiataivas.fi/tuotteet.html?id=22/7234

Käyttäjän hema kuva
hema

Jäätelömaljan alkuperää pitää tietenkin kysyä ensisijaisesti ao. liikkeestä.
Kun määrätyt nettikaupat mainitsevat tuotteen kotimaiseksi, pitää hälytyskellojen soida ja ostajan olla varuillaan. Sillä kotimaiseksi mainitseminen ilman lisätietoja merkitsee usein sitä, että liikkeellä ei ole minkäänlaista käsitystä tuotteen alkuperästä. Eihän tehtaan mainitseminen vie tilaa monta riviä, jos tuote kerran kotimaiseksi tiedetään. Tällä "kotimainen"-tyylillä voidaan tosin joskus osua oikeaankin, sillä meillähän liikkuu eniten kotimaista tavaraa.
Olen tavannut ao. jäätelömaljoja sekä ruskeina että vihreinä. Omat arveluni minulla on, mutta haeskelen niille vielä vahvistusta.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Niinpä,olisi minunkin pitänyt pysyttäytyä alkuperäisessä ajatuksessani,että saattaa kysyjän esine olla ruotsalainen,tai Scandinaaviasta kuitenkin.Tuo väri sopii Scandinaavisiin lasitehtaisiin.Ruotsissa on valmistettu noita jäätelömaljoja monivärisinä,mutta en muista olisiko pallero jalkaisina.

Käyttäjän Driim kuva
Driim

Tuosta linkistä nyt ei ollut juuri mitään apua kun nuo maljat nyt on ihan eri näköisiä kuin tämä minun. Itselle on jo moneen otteeseen sanottu että vanhaa tuotantoa mutta kenen niin ei kukaan osaa sanoa.

Käyttäjän hema kuva
hema

Lisätietoja tarvitaan. Oletko tullut ajatelleeksi, että et ole yhtä kuvaa lukuun ottamatta vielä antanut perustietoja jäätelö-/jälkiruokamaljastasi. Ne ovat erittäin tärkeät erityisesti siksi, että löytyy niin paljon samankaltaisia tuotteita. Siis mittoja näkyviin. Samoin maljan säären kiinnityskohdasta sekä kuuppaan että "jalkamaljaan" olisi hyvä saada kuva paremmasta vinkkelistä. Ja mitä tarkoitat "hauraammalla" kuin Hopean malja?
Toivoa tunnistamisesta ei kuitenkaan kannata vielä menettää, sillä vaikka tunnistamkinen ei heti onnistuisikaan, niin kyllä se yleensä onnistuu jossakin vaiheessa myöhemmin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Ei nuo Reijmyren lasit kovin kaukana malliltaan ole sinun lasistasi,eli kyllä niitä pallura jalkaisia löytyy.Hema tuossa edellä jo kertoikin,miksi tunnistaminen on hankalaa vain yhden kuvan perusteella.
http://www.tradera.com/item/301942/218659252/8-coupeglas-puck-reijmyre-d...

Käyttäjän Pikosa kuva
Pikosa

Reijmyre jälkiruoka malja punaisena .no tietenkään ei kuva tartunut matkaan.
www.coco-varie.com/produet/9074

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Pikosa linkissäsi lukee produet,pitäisi lukea product niin silloin saa kuvan näkyviin.
http://www.coco-varie.com/product/9074

Käyttäjän Pikosa kuva
Pikosa

No, joskus on pienestä kiinni.Kiitos Wisitor02.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Pikaohje: klikkaa osoitekentässä hiiren oikeaa, osoiterivi muuttuu siniseksi
valitse Kopioi (Copy)
vie kursori paikkaan, jonne haluat linkin liittää (klikkaa siellä hiiren vasenta)
klikkaa hiiren oikeaa
valitse Liitä (Paste)

Sen jälkeen sitä voisi vaikkapa mennä youtube:n hakukenttään, ja kirjoittaa siihen "use the force Luke".
Hyvää päivän jatkoa!

Käyttäjän hema kuva
hema

Eipä näytä nimimerkki Driim vaivautuvan maljan mittojen kertomiseen. Mutta täytynee jatkaa ilman niitä tämän yhden kommentin verran. Minusta tuo Rejmyren malja näyttää silmämääräisesti liian isolta. Oma ehdokkaani on Riihimäen Lasi Oy:n 1930-luvun loppupuolen pallurajalkainen jäätelömalja numero 3140.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://www.astiataivas.fi/tuotteet.html?id=22/7235
Tuli nyt tämäkin asia esille,kun hema tiukkasi minulta mistä kuvastosta niitä pallurajalkaisia maljoja löytyy.Kun hain Designlasi.comin sivulta painikkesta Sisältö ja valikosta Lasisanasto sen jälkeen valitsen L kirjaimen,mikä avaa valikon ja sieltä valitsen Lasiesitteet mistä pääsen selaamaan Kansalliskirjaston digitoimat lasiaiheiset pienpainatteita.Linkistä löytyvistä Riihimäen Lasin kuvastoista ei löytynyt pallurajalkaisia maljoja,koska sieltä puuttuu vuoden 1938 kuvasto Kotelopakkauksista,mistä löytyy tuo kyseinen pallurajalkainen malja 3140,jota on myös valmistettu värillisenä.

Käyttäjän Pagoda kuva
Pagoda

Tuo Riihimäen lasin kuvastoissa vuosina 1938 ja 1949 esiintyvä jäätelömalja nro 3140 on valmistettu Kauklahden tehtaassa. Se oli kylläkin jo silloin Riihimäen lasin omistuksessa. Kuva kyseisestä jäätelömaljasta löytyy Lasin aika-kirjasta, jossa esitellään Kauklahden lasia.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
4 tuntia 27 min sitten Unelias7 sanoi:
Minulle on kulkeutunut appo outo esine, josta on vaikea löytää tietoa. Onko kyseinen "vati" Nanny Stllin? Halkaisija on noin... Lue lisää →
9 tuntia 49 min sitten Kikka A sanoi:
Olen saanut lahjaksi kuvan maljakon ja tarjoiluvadin ja käsitykseni mukaan tuotteet ovat joko Arabian tai Iittalan valmistamat.... Lue lisää →
2 päivää 11 tuntia sitten Tomi Aalto sanoi:
Valmistajasta ei tietoa itsellä.mutta itselle ylimääräinen desing tuhkakuppi myydään tarjousten perusteella. Halk. 210mm korkeus 35mm.... Lue lisää →
6 päivää 2 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Onko teille muillekin tullut ilmoitus vaarallista tai haitallisista sivustoista, kun on halunnut siirtyä Designlasi.com sivuille,Käytän... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
1 päivä 5 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Timo Sarpaneva, Arkipelago kynttilänalunen. Lue lisää →
2 päivää 8 tuntia sitten Anne.K sanoi:
Hienoa. Sähköpostitse tulleissa ilmoituksissa on vielä varoitus: Suhtaudu tähän viestiin varauksella Gmail ei voinut vahvistaa, että... Lue lisää →
3 päivää 13 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Ilmoitin asiasta ylläpitoon adminille ja hän kertoi vastauksessaan, että sivustolla oli jokin mikä aiheutti ilmoituksen selaimella, mutta... Lue lisää →
3 päivää 13 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Suojaamaton yhteys -ilmoitus on tullut ja syynä jokin sellainen asia kuin että Designlasi-sivuston päivämäärä ja kellonaika eroaa Googlen... Lue lisää →
4 päivää 14 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/ei-enaa-myynnissa-sarjana Linkin kuvassa samanlainen sininen maljakko, eli taitaa se olla löytö sarjan... Lue lisää →
4 päivää 17 tuntia sitten Anne.K sanoi:
Juu, tuli ja minäkin otin riskin. Harmi jos tämä sivu loppuu, olen löytänyt paljon tietoa täältä. Lue lisää →
6 päivää 2 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Jos maljakkosi on noin 25,5 cm korkea, niin se saattaa olla saksalaisen Leonardon sisustusmaljakko 90- luvulta. https://www.etsy.com/ie/... Lue lisää →
6 päivää 7 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Hopeatäplä nimityksellä myydään torilla samanlaista lasilintua, ja ilmoituksessa on liite Bukowskin sivulle , jossa on ollut myynnissä... Lue lisää →

Kirjavinkki

Riihimäen lasimuseo

Riihimäen lasi -kuvasto 1960-1970

Tämä näköispainos on koottu Riihimäen Lasin myyntikuvastojen irtolehtikansioista ja se antaa kattavan kuvan Riihimäen lasitehtaan 60-70-lukujen tuotannosta.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa