Käyttäjän MikMak kuva
MikMak

Oheiselle tuotteelle hinta/valmistaja

Tumman sininen aaltoileva maljakko leveimmältä kohtaa 16cm ja korkeimmaltaan 8,5cm
tälle jos sais hinta/valmistaja tietoja Kiitos!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Olisiko kyse tästä esineestä, jonka perään on kyselty joulukuussa 2009? Ikävä kyllä, viestiketjun linkit ovat vanhentuneet, mutta kannattaa lukea ainakin nimimerkki raijaf:in kommentti #22 (tällä hetkellä toiseksi viimeinen kommentti).
http://www.designlasi.com/forum/turkoosi-liehureunainen-malja

Käyttäjän MikMak kuva
MikMak

Raijaf:lta todellakin löytyi vastaus arvoitukseen! Maljakkomalliani on 1972 jälkeen valmistanut tehdas nimeltä Nazeing Glass,Ennen vuotta 72 alkuperäinen turkoosi liehureunainen maljakko oli Iso-Britannian Davidson,malli 204SS halkaisijaltaan 17,5cm.Tämä myöhäisempi malli on 16,5cm eli valmistettu Nazeing Glass tehtaassa Hertfordshiressä Britanniassa.Oli mahtavaa huomata että jalkalieriöön kuuluva kukkia pystyssä pitävä lasinen ns:"reikäsammakkokin"löysi paikkansa,Olin aiemmin ihmetellyt kyseisen lasiesineen käyttötarkoitusta luulin sitä aluksi jopa pikkukynttilöiden pidikkeeksi.Mutta raijaf:n kirjoitus paljasti Maljakon sekä "Reikäsammakon" arvoituksen.Kiitos paljon Lasilinnulle raijaf:in linkistä ja kiitos raijaf:ille perusteellisesta maljakon luonnehdinnasta 9.2.2010.Ps:Nythän tästä ei raski enää luopua.

Käyttäjän pik kuva
pik

Minua häiritsee tämä suomalaisen suorasukainen käännös tuosta kukkapidikkeestä "flower frog". Toki frog on sammakko, mutta onhan suomen kielessäkin sanoja joilla on monta merkitystä, ja joiden merkityksillä ei ole toistensa kanssa mitään tekemistä.

Tuntuvat kutsuvan Flower frogiksi ihan kaiken muotoisia, metallisia, lasisia, keraamisia esineitä joiden on tarkoitus auttaa kukkakimppujen järjestelyssä vaasiin. Siis ne eivät suinkaan ole kaikki sammakon muotoisia.

ja kopioidaan nyt vaikka tähän sekin tieto, etteivät harrastajat itsekään tunnu tietävän miksi niitä sanotaan "frogeiksi"

"The etymology of the term "frog" has proved more difficult to research than the actual items themselves. The term "frog" as it relates to a holder for flower stems does appear in 1968 in the Random House Dictionary of the English Language, but it is not listed in the Oxford and Chamber's etymological dictionaries. How it came into general use remains a mystery. Over the years flower frogs have been referred to by many different names; such as, flower blocks, flower bricks, flower holders, and floral arrangers. "

Siis voisiko niitä kutsua vaikkapa "kukkapidikkeiksi" tai....?

Käyttäjän MikMak kuva
MikMak

Kiitos kommentista pik asiahan on varmaan juuri niin kuin sinä sen sanoit,itsehän en ole varsinaisesti mikään lasiesineiden harrastaja "vielä".Hiljattain poisnukkuneen 91-vuotiaan mummini laseja ja posliineja tässä vain kyselen,mitä laitetaan myyntiin ja mitä sitten säilytetään muistona.Nimitys "reikäsammakosta" eli kukkapidikkeestä oli mielestäni hauska eikä se minua häirinnyt luulin sen olevan lasiharrastajien piireissä yleinen nimitys mitä se jossainmäärin varmaan onkin,enhän tiennyt edes esineen todellista käyttötarkoitusta mutta ymmärrän pointtisi että asiantuntevamman henkilön korvaan se varmaan särähtää.Aina sitä oppii jotain uutta.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Suomalaiset valmistajat ovat kaiketi käyttäneet esineestä kukkapidike nimitystä.Kun tuosta Davidson lasista ja kukkapidikkeistä on keskustelua niin vielä yksi linkki Davidson lasin kukkapidikkeisiin.
http://www.cloudglass.com/Frogs.htm

Käyttäjän hema kuva
hema

Kukkatelineestä/-pidikkeestä vielä. Kuten tiedetään, Kupittaan Savi valmisti myös kukkapidikkeitä, joista museot käyttävät nimitystä kukkateline. Eräässä Kupittaan Saven näyttelyssä huomioni kiinnittyi tällaisen kukkapidikkeen erikoiseen nimeen. Nimitys oli kukkamotti. Merkitystä piti oikein katsoa sanakirjasta ja sen mukaan motti-sanan yksi merkitys on (pyöreä) pahkura, paksunnos, patti, muhkura. Myöhemmin huomasin, että - muistaakseni Kupittaa-kirjassa - vastaavasta kukkapidikkeestä käytettiin nimitystä kukkamuotti. Luulen kuitenkin, että siinä nimitykessä on kirjoitusvirhe, koska kirjoittaja ei tuntenut erikoista motti-sanaa. Motti-sana vastaa hyvin myös kukkatelineen perinteistä englanninkielistä nimitystä flower block. Omissa Kupittaan kukkamoteissani pidän jouluna ja pääsiäisenä pitkiä kapeita kynttilöitä...

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Vielä kerran,Keräilijän Aarteet kirjassa:Suomalaisia lasimaljakoita,kerrotaan lasisesta kukkapidikkeestä joita kirjassa sanotaan kukkapohjuksiksi.Lainaus kirjasta:"Lasisia kukkapohjuksia kuului suomalaistenkin lasitehtaiden tuotantoon 1930-luvulla ja uudelleen 1950-luvulla.Riihimäen Lasi valmisti tällaista kukkapohjusta kahden kokoisena 1950-luvulla".

Käyttäjän MikMak kuva
MikMak

Liekkö Riihimäen Lasin "kukkapohjus" löytyy nimittäin L 7,8cm K 2,7cm 9reikäinen suora päällinen"maljakko kylläkin puuttuu"Tuossa Davidson maljakossa kukkapohjus L 6,5cm kapenee L 5,0cm K 3,0cm 7reikäinen kupera päällinen,Lasinen kukkapohjus on hieman pienempi Davidson maljakkoon nähden,näin ollen se tahtoo olla hieman kiikkerä pitkän ruusun kanssa.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Linkin kuvassa on Riihimäen malli,ainakin tuollaisia siellä on valmistettu.Malli on sama kuin Keräilijän Aarteet kirjan kuvassa.Kuitenkin on muitakin suomalaisia tehtaita,jotka valmistivat omia mallejaan.
http://www.tori.fi/uusimaa/Riihimaen_Lasin_Kukkapidike_vihrea_13426952.htm

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

MikMakin kuvassa 7 vasemmalla oleva kynttilänjalka on Nuutajärven lasin vanha malli.

http://www.designlasi.com/forum/tummansininen-kynttilanjalka-nuutajarvi

Tulipahan nyt vastattua, vaikka ei kysytä :-D Olen saanut oman, petroolin värisen jalkani perintönä ja hankin sille viime vuonna parin. Tuo jalka maksoi osto- ja myyntiliikkeessä 40 €.

Käyttäjän MikMak kuva
MikMak

Kiitos Wisitor02 ja lasilintu vastauksista,omanikin vaaleansininen jalka tuli perintönä huomasin kyseisen jalan Astiataivaan 2sivulta tuote nro:04537 Hinta 75€,Sieltä selvisi minulle tekijä.Ihan hyvältä hankinnalta tuo sinun(lasilintu)ostos vaikutti jos maksoit siitä 40€.

Käyttäjän lasilintu kuva
lasilintu

Mulla menee vielä toi vasen ja oikea solmuun, hyvä että tiesit mitä tarkoitin!

Tosiaan se 40 € tuntui vielä viime vuonna ihan huippu hinnalta, etenkin kun ei ole kyse mistään taidelasista. Saattaa olla, ettei kynttiläparin arvoa aikanaan perilliset ymmärrä. Olen tosin yrittänyt sanoa heille, että joka ikinen lasinpala tästä kopperosta kannattaa viedä huutokauppaan, ei osto- ja myyntiliikkeeseen, josta saisi "kätevästi" myös maksullisen kuolinpesän siivouksen. Rehellistä työtähän nämä liikkeet tekevät, minä niitä kuitenkin kutsun "haudanryöstäjiksi".

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
1 päivä 1 tunti sitten Tomi Aalto sanoi:
Valmistajasta ei tietoa itsellä.mutta itselle ylimääräinen desing tuhkakuppi myydään tarjousten perusteella. Halk. 210mm korkeus 35mm.... Lue lisää →
4 päivää 17 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Onko teille muillekin tullut ilmoitus vaarallista tai haitallisista sivustoista, kun on halunnut siirtyä Designlasi.com sivuille,Käytän... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
23 tuntia 37 min sitten Anne.K sanoi:
Hienoa. Sähköpostitse tulleissa ilmoituksissa on vielä varoitus: Suhtaudu tähän viestiin varauksella Gmail ei voinut vahvistaa, että... Lue lisää →
2 päivää 4 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Ilmoitin asiasta ylläpitoon adminille ja hän kertoi vastauksessaan, että sivustolla oli jokin mikä aiheutti ilmoituksen selaimella, mutta... Lue lisää →
2 päivää 4 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Suojaamaton yhteys -ilmoitus on tullut ja syynä jokin sellainen asia kuin että Designlasi-sivuston päivämäärä ja kellonaika eroaa Googlen... Lue lisää →
3 päivää 5 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/ei-enaa-myynnissa-sarjana Linkin kuvassa samanlainen sininen maljakko, eli taitaa se olla löytö sarjan... Lue lisää →
3 päivää 8 tuntia sitten Anne.K sanoi:
Juu, tuli ja minäkin otin riskin. Harmi jos tämä sivu loppuu, olen löytänyt paljon tietoa täältä. Lue lisää →
4 päivää 17 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Jos maljakkosi on noin 25,5 cm korkea, niin se saattaa olla saksalaisen Leonardon sisustusmaljakko 90- luvulta. https://www.etsy.com/ie/... Lue lisää →
4 päivää 22 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Hopeatäplä nimityksellä myydään torilla samanlaista lasilintua, ja ilmoituksessa on liite Bukowskin sivulle , jossa on ollut myynnissä... Lue lisää →
5 päivää 4 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
https://www.designlasi.com/forum/tunteeko-kukaan-esinetta#comment-27821 Böömiläinen maljakko 60-luvulta. Lue lisää →

Kirjavinkki

Uta Laurén

Oivan ihmemaassa

Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa