Käyttäjän Jullehermanni kuva
Jullehermanni

Okkolinin maljakko

Onko tästä ko. lasimaljasta tietoa. Jossain olen nähnyt vastaavan keltaisena. Malja on noin 12 cm korkea ja 25 cm leveä. Pohjassa on Aimo Okkolinin singeeraus ja "riihimäen lasi oy" teksti.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Mallu kuva
Mallu

"Terälehdet" -kristallimalja. RL -lasi 1965 / Okkolin
Ilm. tuo on neodyymi lila väriltään.

Jonkun blogistin linkki:
http://antiikkia.blogit.fi/taidelasi-teralehdet/

EDIT! Onko blogistin malja sama kuitenkaan; halkaisija täsmää; mutta kuviointi
ei ehkä täsmää???

Tämä näyttäisi samalta, tosin halkaisija eri.
http://www.designlasi.com/content/malja-okkolin-aimo

Käyttäjän Jullehermanni kuva
Jullehermanni

Ei noihin yllä oleviin oikeen täsmää. Jälkimmäinen on tyyliltään jokseenkin sama, mutta muotoilultaan ei kuitenkaan natsaa.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Kumpikaan ei natsaa,jos joku saa käsiinsä lasikertomuksia kirjan mikä käsittelee Okkolinin tuotantoa,niin sieltä löytyy vastaus.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Kumpikaan ei natsaa,jos joku saa käsiinsä lasikertomuksia kirjan mikä käsittelee Okkolinin tuotantoa,niin sieltä löytyy vastaus.
Mallu katso esineitten pohjaa,eivät ole samasta muotista.

Käyttäjän hema kuva
hema

Okkolinin tuotantoa käsitellään laajalti Lasitutkimuksia-sarjan osassa XV - lasikertomuksista en tiedä.
Väriensä puolesta nuo maljat (kysyjän ja D-lasin) ovat aikaisintaan 1960-luvun alusta ja keskenään voivat hyvinkin olla samaa sarjaa. Mainitusta kirjasta en kuitenkaan löytänyt ihan saman mallisia maljoja erityisesti jalkaosansa osalta. Mutta maljojen koristeaihe (lehdet, tietynlaiset kukat) kuitenkin muistuttaa erittäin paljon Tellervo-maljan (halkaisija 25 cm, kuvasto 1975-1976) koristelutapaa. Mutta luulisi melkein taikka ainakin toivoisi, että Bukowskis /D-lasi olisi kaivanut esiin myös nimitiedon maljasta, jos varmaa tietoa olisi saatavilla.
Maljojen mitat tietenkin voivat vaihdella paljon, sillä eiväthän nämä ole mitään puristelasista tai edes puristekristallista tehtyä prässimuottitavaraa, vaan yksilöllisesti hiottuja taide-esineitä.

Käyttäjän Jullehermanni kuva
Jullehermanni

Tuossa on url, mikä vie suomen lasimuseon ystävien huutokauppaan vuodelta 2009, jossa samanlainen, mutta keltaisena myyty. Tuossakaan ei ole mainittu mitään muuta tietoa maljasta, kuin että Okkolinin tekemä. Mutta olettaisin kuitenkin olevan jokseenkin harvinainen malja. Edelleenkään ei ole itselle tullut maljaa samalla värityksellä vastaan, mitä itselläni nyt on. Malja on linkissä kohde numero 37, ja toteutunut huuto näyttää olleen tuolloin 1300 euroa.

http://www.suomenlasimuseonystavat.fi/tapahtumat/lasipaiva/menneet/2009_...

Käyttäjän Teme kuva
Teme

Moi!
Tuo 2009 myyty oli halkaisijaltaan 30cm ja kooltaan massiivinen. Ei se vähennä tuon sinunkaan maljasi arvoa. Komea se on ja varmasti kaupallisestikin arvokas. Itse veikkaisin messuhinnaksi siinä 1000-1200€ ja huutiksessa saisit varmaan 700-800€, jos oikeat ostajat. Näitä kuitenkin silloin tällöin eteen tulee. Minulla käsien läpi noita mennyt muistaakseni pari kolme.

Käyttäjän Jullehermanni kuva
Jullehermanni

Moi Teme.

Lähinnä kiinnostaa, että onko sinun kautta kulkenut nimenomaan tuota minulla olevaa väriä vai tuota keltaista. Lisäsin tuohon aloitusviestiin muutaman lisäkuvan tuosta kulhosta ja siinä näkee hyvin, kuinka tuo kulho muuttaa väriään riippuen siitä, millaisessa valossa se on . Aurinkonvalossa se on kauniin lila, kun taas sähkövalossa kylmän sininen yms. Itsekin katsoin tuon huutislistan uudemman kerran läpi ja kyllä nuo kulhot taitavat olla saman kokoiset, eli 120 mm korkea ja n. 255mm halkaisija. (samat mitat näyttävät tuossa huutisluettelossa olevan).

Käyttäjän Mallu kuva
Mallu
Käyttäjän Mallu kuva
Mallu

Katsoin noita lasipäivien huutokauppaluetteloita. Okkolinin esineet olivat
kaikki nimettyjä (sit.), paitsi sinun esine.

Kristallihiomohan toimii edelleen Riihimäellä ja voisi olettaa, että siellä on tarkat
tiedot/luettelot. Onko tuo sitten jäänyt vaille nimeä, ehkä.
Tässä yksi kuvio, (selleri), joka muistuttaa maljasi kuviota. Kaukaa haettu;)

Pikku neuvo: tuosta maljasta soisi olevan enemmän kuvia; varsinkin kristalliesineistä
on kuvio monasti vaikea hahmottaa.
Vrt omaasi 2. linkkiin, jossa Okkolinin "Selleri" vaasi.

http://www.designlasi.com/forum/ennen-kuin-lahetat-esineen-tunnistettava...

http://www.suomenlasimuseonystavat.fi/tapahtumat/lasipaiva/menneet/index...

Käyttäjän Jullehermanni kuva
Jullehermanni

Kiitos Mallu vaivannäöstä ja mielenkiinnosta. Itse kiinnitin tuohon samaan nimeämättömyyteen huomiota. Laitoin tuohon aloitusviestiin muutaman lisäkuvan.

Vaikka en hortonomi olekaan, niin jonkinlaisia pitkävartisia, neljällä terälehdellä varustettua, kukkaa tuota maljaa ympäröi- terälehtien sisään/väliin on muodostunut tuollainen risti. Kukkia on neljä, ja näyttää olevan kasvit tuollaista runsaslehtistä sorttia. Tulee ihan mieleen jokin vesikasvi. Tuo kristallihiomo on hyvä vinkki ja taidan ollakin sinne yhteyksissä.

Käyttäjän Mallu kuva
Mallu

Jäi tuo "Selleri" -linkki.
Eipä näytä samalta kuviolta; terälehdet kylläkin.

- kuvat on hyvät sulla.

http://www.laatutavara.com/index.php?page=tuote&id=19792&ryhma=1&aliryhma=3

Käyttäjän Teme kuva
Teme

Muistin tuon lasipäivän sitten väärin. Itse olen eteenpäin siirtänyt nimenomaan näitä isoja 30cm ja vissiin kaks neodymiä ja yks cerium-keltainen. Ei tolla nimellä mitään merkitystä ole. AO näitä juttuja teki kaikenlaisia ja kokoisia. Harvinainen se on niin kuin puhetta oli ja tuo hiontakuvio tyypillinen Riksun ja Aimon juttu.
Tuolla kristallihiomossa kannattaa Anitaa käydä jututtamassa ja saattaa tuosta pari luettelokuvaakin olla, Nii Mallulle vielä tiedoksi, että Riihimäellä toimiva kristallihiomo Okkolin on ihan eri juttu kuin Riihimäen lasi oy, missä tämäkin taidelasi on tehty.

Käyttäjän hema kuva
hema

Edit: tällä paikalla oli lisäjuttua aiheesta, mutta onnistuin hävittämään tekstini sen lähetysvaiheessa. Enpä taida viitsiä ottaa uusiksi.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Mallun ensimmäisessä kirjoituksessa on se Designlasin linkki,linkissä nimimerkki Leopold sanoo omistavansa kaksi kyseistä maljaa,kysykää mitä hän tietää maljasta.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
2 päivää 18 tuntia sitten Pirtta sanoi:
Haluaisin tietää mahdollisimman paljon näistä Arabian ja Kupittaan maljakoista. *Arabian maljakon mitat: korkeus 17cm, sivu 14,5cm *... Lue lisää →
2 päivää 18 tuntia sitten Pirtta sanoi:
Haluaisin saada mahdollisimman paljon tietoa kuvissa olevista maljakosta ja lasista. Nämä ovat 1913 syntyneen isoäitini jäämistöä: *... Lue lisää →
2 päivää 18 tuntia sitten Jussi2022 sanoi:
Ohessa kuva lasisarjasta, 50-60-luku?, jonka valmistajan haluaisin tietää. Lue lisää →
3 päivää 6 tuntia sitten piittsi sanoi:
Tunnistaako kukaan tätä? Korkeus 8 cm, halkaisija 21 cm Kumela Riihimäki lukee tarrassa Lue lisää →
3 päivää 8 tuntia sitten Santany sanoi:
Tunnistus apua haluaisin kuvassa oleville vanhoille lasilautasille. Vaaleansinisen lautasen halkaisija on 138 mm,pohjarengas kirkas/... Lue lisää →
3 päivää 9 tuntia sitten Pojala sanoi:
Tästä maljakosta / koristepullosta en ole löytänyt tietoja. Korkeus 25 cm, pohjan halkaisija 9 cm. Painoa n. 800 g. Liekö ihan Tiimari-... Lue lisää →
4 päivää 5 tuntia sitten Merkos sanoi:
Onkohan tämä maljakko korkeus 12.5cm, leveys 12cm Tiimaritavaraa vai jotakin nimeikkäämpää? Painoa varmaan yli kilon. Lue lisää →
4 päivää 9 tuntia sitten Nuutti126 sanoi:
Paljonko normaalin 95mm aaltomaljakon kuuluisi painaa? Kotoani löytyy kahta eri aalto maljakkoa molemmissa kone signeeraus vihertävä... Lue lisää →
4 päivää 10 tuntia sitten a.m.h sanoi:
... tähän Arabian maljakkoon. Eräässä kuvassa, 50-luvun alkupuolella otetussa, maljakko näkyy taustalla. Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
3 tuntia 10 min sitten Wisitor02 sanoi:
https://poshmark.com/listing/Green-Glass-Hexagon-Basket-Jar-with-Bamboo-... Lue lisää →
5 tuntia 46 min sitten Wisitor02 sanoi:
Tuskin maljakoille nimeä löytyy, ehkä joku mallinumero, ja se Arabian maljakko taitaa olla valmistettu Arabian Taideteollisessa.Kun... Lue lisää →
6 tuntia 41 min sitten eom sanoi:
R ympyrän sisällä vois olla esim. Rockware Glass, Limited, Greenford, Middlesex (London), England (c. 1919-2006). Lue lisää →
7 tuntia 29 min sitten Pirtta sanoi:
Kiitos! Tiedätkö maljakkojen nimiä? Missäköhän voisi arvioituttaa näiden hintaa? Lue lisää →
8 tuntia 14 min sitten Wisitor02 sanoi:
Arabian maljakon suunnittelia on Gunvor Olin-Grönqvist. Kupittaan Savi Oy maljakon suunnittelija on Orvokki Laine, koristemaalarin... Lue lisää →
19 tuntia 54 min sitten Maunoki sanoi:
Yleensä kakkoslaatua ei signeerattu . Virhe voi olla tosi mitätön jonka syystä putoaa kakkosluokan Lue lisää →
1 päivä 6 tuntia sitten Pirtta sanoi:
Kiitos tiedoista. Yritin tihrustaa maljakon pohjaa, mutta en löytänyt TW kirjaimia. Onko siis niin, että osa hänen maljakoistaan on... Lue lisää →
1 päivä 6 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Kyllä tuo maljakkosi vaikuttaa olevan Tapio Wirkkalan Löytö. Nuutajärven lasin Kaisla on saman oloinen, mutta tuo korkeus ei täsmää.... Lue lisää →

Kirjavinkki

Laakso, Timo, I.

Erkkitapio Siiroinen, Riihimäen lasin nuori lupaus

Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa