Tämä näköispainos on koottu Riihimäen Lasin myyntikuvastojen irtolehtikansioista ja se antaa kattavan kuvan Riihimäen lasitehtaan 60-70-lukujen tuotannosta.
ovatko tekstissä mainitut koot nimenomaa kuvien mallisen maljakon kokoja ja ne kolmikerroksiset mahdollisesti joitain muita? H. Tynelliä... Lue lisää →
Oi, kiitos vastauksesta! ja että heille löytyi nimi! Sopivat kivasti yhteen Kesäkukka-sarjan kanssa 😊
Lue lisää →
Tälle kukkakoristeelle löytyy nimi ja se on Marit. Sitä on käytetty näissä AS mallin lautasissa kuten pöytäastiastossakin. Osaa... Lue lisää →
Saattaa ollakkin,tätä omppukuvioo on muutamissa esineissä,mitä oon nähnyt kuvissa ja kerääjältä tulleissa.
Lue lisää →
https://p-upload.facebook.com/kirpputorikodinkakkonen/posts/228552576491...
Voisiko olla niin, että maljakon suunnittelija on Raili... Lue lisää →
https://fi.pinterest.com/pin/556898310170355778/
Löysitkö myös tämän nettiselailussasi.
Lue lisää →
En tuo R.K.K lukee vaan mulla ei R.S.
Kiitos linkistä
Lue lisää →
En tuo R.K.K lukee vaan mulla ei R.S.
Kiitos linkistä
Lue lisää →
- 1 / 2
- seuraava ›
Olikos tämä nyt liian harvinainen esine tunnistettavaksi?
Asiaa saattaisi auttaa, jos voisit tietää, minä vuosikymmenenä kyseinen kutsuvierastilaisuus on pidetty.
Muistaakseeni silloin, kun tuo nesteen uusi päämaja(espoossa?) avattiin... Google kertoi vuodeksi 1976
Ihan tuntematon näyttää maljakkosi olevan palstan lukijoille, koskapa ehdotuksia tekijästä ei ole tullut.
Siksi spekulaatio puoleltani sallittakoon. Netistä löysin vain tanskalais-ruotsalaisen keraamikon ja lasitaiteilijan Gunnar Nylundin "hain hampaan, shark's tooth", joka tietyiltä osin muistuttaa maljakkoasi. Sharks tooth -vaasia on useita eri kokoja, mutta sitä on tehty Ruotsissa Strömbergshyttan-lasitehtaassa jo 1950-luvun puolivälissä. Nylund oli vuonna 1976 jo vähän yli 70-vuotias, mutta olisi ehkä saattanut innostua tekemään tilaustyötä Suomeen suomalaisten vanhempiensa ja eräiden muiden Suomi-yhteyksiensä vuoksi. Hänen isänsähän oli Kolmen sepän patsaan suunnittelija, kuvanveistäjä Felix Nylund.
Toivokaamme kuitenkin, että joku signeeratun maljakon omistaja löytyy ja kertoo, mitä maljakon pohjassa lukee.
Moi
En tunnista esinettä mutta muutama sananen, vaikuttaa taidelasilta(muutama lisäkuva eri kulmista ei olisi pahitteeksi), tohon protojuttuun suhtaudun varauksella. Arvolasi/taidelasi on lähes aina signeerattua jos sitä ei löydy niin kannattaa katsoa esinettä kriittisesti, onko tuotteessa esim. ilmakupla, painauma tms. Ilmakupla väärässä paikassa tekee esineistä II-laatua jolloin signeerausta ei laiteta, eriasia on että jos tuotteen piti mennä sulatukseen ja työntekijä korjasi sen "talteen" mutta arvo on edelleen minimaalinen tai sitten kyse on vain tuotteesta johon ei tarkoitettu signeerausta, onko se sitten taidelasia, siitä voidaan olla eri mieltä?
Jäkikäteen signeerausta ei lasiesineeseen kannata tehdä, harjaantunut silmä erottaa signeeratun II-laadun priimasta. Onneksi vastuuntunteva lasikaivertaja ymmärtää kyllä että nyt ollaan tekemässä jonkun sortin väärennöstä.
Signeeraus on taidelasissa priimatuotteen tae.
Kyllä niitä protojakin laseista löytyy mutta ovat erittäinen usein perikunta/säätiö/museo-omistuksessa, kuten nimikin prototyyppi(ainoa kappale) sanoo ei niitä joka pojalle riitä, ja jos sellaisen nimitaiteilijan(wirkkala,sarpaneva jne.) tekeleen löytää niin sen hinnoittelu on erittäin vaikeaa.