Käyttäjän maamoHki kuva
maamoHki

Pinkki maljakko, turkoosi malja ja vihreät lasikupit + mustaValk malja(kko) ?

*Pinkki lasimaljakko - korkeus 24,6 cm, suuaukon halkaisija noin 6,5 cm ja pohjan 8 cm. Muodokas vaalean punainen vaasi, nätti kierteinen väritön jalkaosa.
*Malja - turkoosia (hyvin sama sävy kuin Nanny Stillin Harlekiini-sarjassa) lasia kulho-osa ja väritön jalka. Korkeus noin 16 cm ja maljan suuaukon halkaisija 15,5 cm, pohjan vajaa 11 cm. Malja turkoosi osa on jännä, ihan kuin lasi olisi eripaksuista eri kohdista ja siten vääriistyy prismat läpikatsoessa. Sisällä maljassa isohko 'nuppi'. Maljan reuna ei ole suora vaan aaltoileva. Väritön jalka osa on kierteistä, muttei niin voimakkaasti kuin pinkissä maljakossa.
*Kupit, korkeus 7,5cm ja suuaukon halkaisija n. 6,5 cm. Kuppiosa on vihreää lasia ja jalka ja kahva väritöntä lasia. Suuaukko on suurempi kuin kuppiosan alaosa eli kuppi laajenee reunalle päin.Nämä kuppit ovat aika ohutta lasia ja 12 kpl sarjasta kahdessa on suuaukossa pienet kolhut. En oikein keksi näiden kuppien käyttötarkoitusta: kylmää vai kuumaa juotavaa.
*Korkea malja tai maljakko, korkeus 25,5 cm, valkoisen yläosan, maljan suuaukon halkaisija 11 cm, suuaukon reuna käsinpuhalletun näköinen. Mustan jalan korkeus noin 17 cm ja loppu 25,5 cm:stä valkoista maljaa (muistuttaa vanhaa sähkötopan osaa).
Olen selaillut nettikuvia ja myös joukon kirjoja ja en vaan löydä näitä. Jotenkin niin tutun oloisia, mutta ... Kiitokset etukäteen tunnistusvinkeistä.

Edit: otsikko, lisätty kuva turkoosista maljasta ja lisätty uusi osa = musta valkoinen korkea malja(kko)

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Siitä turkoosin maljan jalan liitoksesta saa vaikutelman että olisi jalka liitetty uudelleen malja osaan.Turkoosi malja vaikuttaa heti ensi katsomalta Italialaisen Empolin tekemältä.Googleta: optical glass compote

Käyttäjän maamoHki kuva
maamoHki

Kiitokset vinkistä koskien turkoosia maljaa. Uudelleen liitosta en ihan heti usko, koska sisäpuolen pinta on täysin ehjä, mutta toki voihan niinkin olla. Jotenkin itse miellän tämän suomalaiseksi kaikesta huolimatta, mutta ei olisi ensimmäinen kerta kun tunne ei ole tiedon veroinen. Epäilen ettei signeerausta ole, koska sisäpallukan kuplista osa on yhtynyt ehkäpä liian suureksi eikä tasaista pientä kuten muut. Lisäsin uuden kuvan, kiitos lumen tuoman valoisuuden.
Jatketaan etsintää ja pohdiskelua.
Lisäsin myös yhden kysymyksen 'perintökaluistani' eli mustavalkoisen korkean maljan/maljakon. Moinen on minulle yhtä mysteeri jo käyttötarkoituksesta alkaen.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Kyllä tuossa pinkissä maljakossakin on vahva Empoli vaikutelma,mutta enempiin todisteluihin ei löytynyt apuja eli kuvaa netistä samanlaisesta.Sen turkoosin jalallisen malja on kuin Empolilla,mutta se jalka ja sen liitos,pitäisi olla viimeistellympi kaunis liitos.Jos turkoosi malja on kotimainen,niin kyllä sen tiedon joku löytää.

Käyttäjän maamoHki kuva
maamoHki

Turkoosin maljan jalka on todella kaunis mutta tosi tosi hankala kuvata, koska prismat heijastaa valoa hassusti. Kyllä liitos ihan yhtä nätti kuin tossa vaalean punaisessa maljakossa. Anteeksi mun kuvaräpsyt.
Noista vihreistä kupeista - voisiko ne olla samaa sarjaa kun tämä kermanekka+sokerikko? http://www.designlasi.com/content/sokerikko-kermakko-kumela-lehtonen-sirkku
Näyttäisi minusta hyvin samanlaisilta. Onko tuolla sarjalla jotain nimeä? Tietääkö kukaan? Samaa kermakko-sokerikkoa löytyi netistä myös muissa väreissä kuin vihreänä.
Tosin enemmän semmoista Sirkku Kumela-Lehtosen lasisarjaa, jossa kermanekan suuaukko supistuu eikä levene kuin tässä mallissa. Ei kai vain ole virhetulkintoja? Eli onkohan todella ollut kahta mallia tarjolla? Mitähän vuodelta nämä ovat?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02
Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Se korkea malja voi olla "Ikea" tuote.Linkissä esimerkki Anttilan kynttiläjalka.
http://www.netanttila.com/shop/ProductDisplay?storeId=1444&productId=211...
Linkissä turkoosia vastaava malja hieman korkeampi ja eri värinen.Linkissä kerrotaan maljan olevan 50-luvulta,tekijä tuntematon.Maljassa jalka ja sen liitos samanlainen kuin sinun maljassasi.
http://www.etsy.com/listing/152180888/vintage-glass-vase-green-fluted-gl...
Maljakko vihreänä.
http://pages.eagleridgecollectibles.com/1340/PictPage/1923003147.html
http://www.ebay.com/itm/Tayimp-Italian-Glass-Compote-Vase-Votive-Mid-Cen...
Tässä viimeisessä linkissä lasi samanlaisella jalalla kuin sinun turkoosi maljassa.Tämä Tayimp joka paljastuikin Jayimp tuontifirmaksi vähän hämäsi.Kyllä se turkoosi malja alkaa näillä hauilla ja mitä netissä olen nähnyt vastaavia antavan tulokseksi sen että eiköhän se malja ole Italian Empolia.

Käyttäjän maamoHki kuva
maamoHki

Kiitokset. Toi oli kyllä mahtavasti löytetty! Eli pinkki on varmaan myös saman Italialaisen Empolin. Turkoosin maljan varmaan pidän itse, se on niin uskomattoman kaunis prismoineen. Pinkki maljakko on suoraan sanoen 'seksikäs' mutta silti vain maljakko maljakoiden joukossa. Kumelan vihreät lasikupit menivät jo huutoon. Ainoa kysymysmerkki on tuo valkoinen kynttilä(?)malja mustalla jalalla. Ehdottelit Ikeaa ja kyselin FB:n Ikea-ryhmästä jos joku tunnistaisi. Vastaus oli, ettei voi olla ikeaa kun pohjassa ei lue mitään. Näin varmaan onkin. Ja ylipäätään onko ikeassa käsinpuhallettua lasia, en tiedä.
Eli jatketaan tämän tunnistusta vielä. Suurkiitokset jo kaikista selvinneistä.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

http://www.astiaparatiisi.fi/taidelasi5.htm
Kyllä suomessakin on osattu tehdä kauniita turkoosin värisiä laseja.

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
5 tuntia 38 min sitten Pasi Ylirönni sanoi:
Olen pitänyt juustolasina, mutta en ole ihan varma. Lue lisää →
8 tuntia 21 min sitten tyyne69 sanoi:
Osaako joku kertoa tästä perhosesta? Kiinnostaa tekijä ja myös arvo Lue lisää →
8 tuntia 34 min sitten tyyne69 sanoi:
Onkos tämä maljakko G.Nymanin vai kenties joku muu? Lue lisää →
1 päivä 37 min sitten spwaw2 sanoi:
Valitan esineiden paljoutta. En tunnista yhtäkään. Lue lisää →
1 päivä 3 tuntia sitten Vardanian sanoi:
Moikka! Olen vuosia etsinyt tätä maljaa netistä, enkä vieläkään tiedä kenen valmistama se on. Tunnistaisikohan sen joku täällä? Kiitos... Lue lisää →
1 päivä 17 tuntia sitten Hannex sanoi:
Hei! Kuvan pieni kulho, korkeus 32 ja halkaisija 108 mm, alareunassa (ulkopuolella) muotista tullut teksti OLE HYVÄ, pohja matattu (... Lue lisää →
2 päivää 58 min sitten STW sanoi:
Onkohan iittalan? Tässä oli hyvin kulunut kolmiotarra jonka rippeet hävisivät pesussa. korkeus 23cm ja leveys 13,5cm. Lue lisää →
2 päivää 3 tuntia sitten Sinou sanoi:
Mikähän lienee nykypäivän hinta näille vanhoille juomalaseille ? Lue lisää →
2 päivää 3 tuntia sitten uoleviuolevi sanoi:
Näitä pikkukulhoja tulee aina silloin tällöin vastaan kahdessa koossa, tänään löytyi pitkulainen Backmanin tiikkitarjottimella.... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
50 min 15 s sitten hema sanoi:
Lasin nimi on Iris. Arvolasista on kysymys. Lue lisää →
2 tuntia 4 min sitten mmap sanoi:
Tämä on oivallinen tieto, kiitos! Lue lisää →
2 tuntia 10 min sitten hema sanoi:
Vielä yksi pieni lisäys puoleltani Ole Hyvä -astioihin. Ne tulivat Iittalan katalogeihin vuonna 1937 - näin saadaan yksi tuotantovuosi... Lue lisää →
2 tuntia 51 min sitten Hannex sanoi:
Kiitokset lisätiedosta! Lue lisää →
2 tuntia 55 min sitten uoleviuolevi sanoi:
Voi olla Humppilaa, Helanderin veljesten, Gynnel Nymanin lasinpuhaltajien käsistä. Tässä pinkki versio; https://www.designlasi.com/... Lue lisää →
5 tuntia 54 min sitten mmap sanoi:
Ole hyvä -lautaset ja kulhot tulevat ensi kerran Iittalan puristelasikuvastoon vuonna 1938 ja suunnittelija on mitä ilmeisimmin Erkki... Lue lisää →
8 tuntia 43 min sitten hema sanoi:
Ole-hyvä -mallista. Arvelisin, että se on ollut normaalituotannossa ja vapaasti jostakin ostettavissa, koska tuo teksti näkyy sekä... Lue lisää →
19 tuntia 44 min sitten Hannex sanoi:
Mainiota, kiitos tiedosta! Ihanko ollut normaalituotannossa tuon tekstin kanssa? Lue lisää →

Kirjavinkki

Riihimäen lasimuseo

Riihimäen lasi -kuvasto 1960-1970

Tämä näköispainos on koottu Riihimäen Lasin myyntikuvastojen irtolehtikansioista ja se antaa kattavan kuvan Riihimäen lasitehtaan 60-70-lukujen tuotannosta.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa