Tämä näköispainos on koottu Riihimäen Lasin myyntikuvastojen irtolehtikansioista ja se antaa kattavan kuvan Riihimäen lasitehtaan 60-70-lukujen tuotannosta.
Kiitos😊
Lue lisää →
I love the positivity! I am thankful for so much right now in my life. The fact that it is finally cooling off puts a smile on my face. I... Lue lisää →
https://www.designlasi.com/forum/kirkas-kulho
Vanha keskustelu vasemmanpuoleisesta kulhosta.
Lue lisää →
Suurkiitos tiedosta. Niinpä onkin. Nyt löytyi jo netistäkin, kun älysin käyttää tuoppi-sanaa!
Lue lisää →
Taitaa olla Nuutajärvi Hiiop, Oiva Toikka
Lue lisää →
Many thanks for your informative posting. I always uncover useful blog posts to pick up new abilities. My most recent blog reading was... Lue lisää →
Ei mitään varmaa ,mutta jotenkin tuli mieleen Keijo Kortesalo. Aivan samaa en löytänyt mutta tutkippas Asmo Uutelan tekeleitä myös.
Lue lisää →
Kaunis puristelasivatisi on valmistettu Iittalassa, kuten koholeimakin kertoo. Tämä upea malli on tunnettu eri nimillä kansainvälisilläkin lasimarkkinoilla. Löytyi sellaista tietoa, että tämä "Huojuva hevosenkenkä", "Riikinkukko" taikka "Kärrynpyörä" olisi alunperin esiintynyt yhdysvaltalaisen lasitehtaan "US Glass" vientiluettelossa vuodelta 1919 ja pian sen jälkeen Karhula-Iittalan luettelossa vuodelta 1922 (tuotenumero 4148 I). Tämän vuoksi on arveltu, että US Glass olisi myynyt alkuperäisen mallin muotit Iittalan lasitehtaalle. Niin taikka näin; koristemalli on minusta hienoimpia puristelasimalleja. Mutta mitä tulee hintaan, niin eihän nämä - ainakaan tällä hetkellä - paljon maksa. Syy lienee se, että puristelasiesineiden alkuperää ei aina ole helppo tunnistaa. Itsekin epäilit vatia "feikiksi". Huutokaupasta voit saada tällaisen kirkaan vadin jopa 25 eurolla, alan liikkeessä ja messuilla joutuu tietenkin maksamaan enemmän.
Moi
Se on siis leimattua lasia. Nämä eivät siis ole feikkejä, kuten kyseinen leimakin sen kertoo. Riihimäen lasi leimasi esineitä alusta asti (1915 ekassa kuvastossa) 30-luvulle, leimaamiselle ei ollut mitään vakinaista käytäntöä mutta useimmat lasitehtaat tekivät sitä 20-30 luvuilla, ehkä eroittaakseen kilpailevat tuotteet esim. "baccara" lautanen oli usean lasitehtaan valikoimissa ja näin ollen sitä näkee hyvin usein leimattuna. On olemassa kerälijöitä jotka keräävät vain leimattua puristelasia koska näin on hyvä tunnistaa varmuudella kotimaisuus ja tekijä.