Käyttäjän Frida kuva
Frida

Signeerauksista

Haluaisin tietää enemmän signeerauksista. Kuinka suuri osa designlasista on signeerattua, ja kuinka paljon signeeraus nostaa esineen arvoa? Riippuuko suunnittelijasta ja esineestä? Kuinka selvästi signeeraus yleensä näkyy, voiko se olla myös hyvin himmeä tai epäselvä? Onko signeeraus aina esimerkiksi maljakon pohjassa..? Ja mistä tietää, onko signeeraus aito? Kiva, jos joku jaksaisi informoida :)

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Therion76 kuva
Therion76

Heippa, tässä oma näkemykseni asiasta .)

Signeerattuja tuotteita ehkä noin puolet markkinoilla olevista tuotteista.
Designlasi kirja neuvoo että suurinpiirtein 50 prosenttia, joten varmaan aikalailla tuon, mutta riippuu myös varmasti nimestä( suunnittelijan), jotkut nimet halutuimpia kuin toiset.
Yleensä signeeraus näkyy hyvin, riippuu tietenkin myös mahdollisista naarmuista.
Signeeraus oon hyvin vaikeasti havaittavissa monissa tuotteissa jossa on hapotettu/ hiekkapuhallettu pohja esimerkiksi. ( Timo Sarpanevan Hauenleuat, Hiidennyrkit jne. )
Signeeraus eiu ole aina pohjassa, yleisintä se kyllä on, mutta ainakin Kumelan tuoteista löytyy myös sisäpuolelta, reunan vierestä jne.
Signeerauksia näkee jonkin verran väärennöksinä, etenkin nuo kaikki alkeellisimmat jotka on kirjoitettu väärin, ovat helpoin tunnistaa. Noista signeerauksista löytyy tietoa esim täältä : http://www.the-loschs.com/sigfin.htm
Muut voivat kommentoida lisää :)

Käyttäjän Teme kuva
Teme

Moi!
Kun katsot tuota linkkiäsi niin ainakin muutama "signeeraus" jäisi minulta ostamatta...
On vain kuvattu monia maljakon pohjia.

Käyttäjän Therion76 kuva
Therion76

Joo, se on totta. Laitoinkin tuon linkin heti tuon väärennösjutun perään,siksi että näkee erillaisia esimerkkejä, en itsekkään noita kaikkia ostaisi :)
Kyllä noita "dremel" signeerauksiin törmää valitettavan usein, viimeksi eilen törmäsin Franckin näkinkenkään , jossa pohjassa oli signeerauksena K.Frank- iittala :)
Itse koitan katsoa hyvinkin tarkkaan ennen ostoa nuo signeeraukset, sopiiko signeeraustyyli tiedossa oleviin signeerauksiin, voiko signeeraus olla niin vanha kuin pitää jne.

Käyttäjän Vihreälasi kuva
Vihreälasi

Törmäsin tietämättömyyttäni erikoiseen tapaukseen? Löysin kirpparilta maljakon jossa signeeraus jotain e.wänni ja kumela of finland. Kotona tutkin asiaa ja löysin netistä jostain, taisi olla laatutavara.comista täsmälleen samanlaisen: kumela/turun hopea, ruskea, pentti sarpaneva 1011/S

Taidokasta, mutta outoa. Mitenkä voi olla mahdollista? Väärennöstä ajatellen, onhan sarpaneva "arvokkaampi" singneerattuna kuin wänni. Maljakon pantaan on kirjoitettuna nimikirjaimet ja päivämäärä vuodelta 1981. Joten päättelin että maljakko on annettu jollekulle lahjaksi silloin.

..vai voiko olla että wänni on signeerannut sarpanevan maljakon???

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Tuskinpa on E Wänni signeerannut P Sarpanevaa eikä myöskään päinvastoin. Signeerauksia varten kun on tehtailla ollut ihan omat ammattilaisensa ja vain aniharvoin esineet ovat suunnittelijansa omakätisesti signeeraamia.

Oletko aivan varma, että kyseessä on sama esine? Kuva omastasi ja signeerauksesta varmistaisi asian. Rahan toivossa tuota "väärennöstä" ei ainakaan ole kannattanut tehdä...

Käyttäjän Vihreälasi kuva
Vihreälasi

Mielenkiintoista....onkohan signeeraajalle sitten sattunut kömmähdys?? Harjoittelija???
Olen aivan varma varma maljakosta että se on sama joka on laatutavara.com sivustolla pentti sarpanevan nimellä.
En tiennyt sarpanevan maljakoksi, mutta joku e.wänni luettuna tuntui tutulta. Konkurssiin en mennyt ja meneepä sitä turhenpaankin. Naarmuton ja kaunis maljakko, ja mielestäni ilman sitä rumaa pantaa, joka tekee siitä raskaan näköisen.

Mielenkiinnosta olen oikein suurennuslasilla tutkinut tuota pohjan signeerausta ja mielestäni se olisi tehty sinne ennen noita pohjan joitakin naarmuja, mutta sata varma siitä en ole.

Jos tämä on "aito väärennetty" signeeraus. Niin onpa ollut tietämätön tekijä, hihii. Olisi laittanut oikean tekijän nimen, mutta laittaa nyt wänni...hihii...

Olisi kiva tietää, onko jollekin sattunut samaa? Siis laitettu tunnetun muotoilijan tekemään tuntemattomanpi tekijä.

Käyttäjän Teme kuva
Teme

No mitenkään väheksymättä tuota Kumelan tuotantoa niin hinnallisesti se on aivan sama onko Wänni tai Sarpaneva. Jos olis Timo Sarpaneva niin vois vähän enemmän olla.
Muutamia kertoja olen törmännyt esim Franckin työhön joka on sign. Toikaksi. Luultavasti 70-lukulaisia ja sitten tietenkin Sarpaneva ja Wirkkala menneet signeeraajalta sekaisin. Ihmiset tekevät liukuhihnalta töitä niin välillä tulee vahinkoja.
Mietippä kun olet puoli päivää signeerannut Wänniä ja sitten kesken kaiken työ vaihdetaaan Sarpanevaksi niin mitäs raapustelet pohjaan... ;-)

Käyttäjän Vihreälasi kuva
Vihreälasi

Franckista puheenollen...törmäsin pari vuotta sitten kirppiksellä ihanaan vihreähköön kermanekkaan. Pyörittelin kädessäni ja jätin siihen, mitäs minä sellaisella. Jäi vaivaamaan ja lopulta palasin hakemaan sen pulleamuotoisen söpöliinin. Eikä hintakaan ollut paha: yksi euro. Kerran on ollut käytössäkin, mutta enempikin pyöritellyt kädessä ja ihastellut sen muotoa.
Sattumalta selailin jotakin? en nyt kirjan nimeä muista, jossa tulla tupsahti tämä söpöläiseni silmille. Kaj Franckin Tupasarjan kermakannu. Tosi iloinen olin että sille löytyi tekijäkin. Itse luulin sen olevan jonkun kenenkälie, mutta aivan ihana muodoltaan. Joskus sitä sattuu tietämättömänkin kohdalle yllätyksiä.
Totean vielä etten keräile mitään kermakannuja, mutta tuo on todella minusta kaunista muotoilua.

Palatakseni tuohon e.wänni/p.sarpaneva tarinaan..niin saatat olla oikeassa. Jännä, ettei sitä kukaan missään vaiheessa ole huomannut..edes se koru/kultaliike joka on siihen pantaan lahjan saajan kaiverrukset on tehnyt. Mainio tapaus kerrassaan =) On muuten kaunis maljakko kun se metallinen panta on pois maljakon suulta. Liikaa se 70-luvun raskas kalevalaisleima..minun mielestäni :-)

Käyttäjän Vihreälasi kuva
Vihreälasi

Hei Uniikki.

Ei ole se, vaan tämä joka löytyy tästäkin osoitteesta

http://www.designlasi.com/sites/www.designlas...

Joten sarpanevan maljakko se on, mutta signeeraus wännin :)

Käyttäjän RstR kuva
RstR

Näkyypä Traderassakin olevan myynnissä Wirkkalan 16 cm korkea Niva-maljakko, pohjassa kirjaimet TS. Missä lie signeeraus raapustettu?

Käyttäjän PipsaK kuva
PipsaK

Kuka lienee tehnyt ne tekstit siihen linkkiin, jolta löytyy niitä signeerauksia? Wirkkalasta on tehty Wikkala. Aika noloa.

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Niinpä! Kannattaa lukea vielä tarkemmin, kun etunimikin on Timo!

Käyttäjän Vihreälasi kuva
Vihreälasi

Kukahan osaisi varmasti kertoa, miten nämä signeeraukset aikoinaan on tehty?
Pitkä putki sarpanevan maljakoita joihin työntekijä kaivertaa wirkkalan nimeä, jono joka muuttuu sarpanevan maljakoiksi ja muutamaan ensimmäiseen epähuomiossa sarpanevan nimi??
Ihmettelen kuinka sellainen yleensä on päätynyt lahjaksi asti, vieläpä kultaliikkeen kautta?
Kuka tietäisi miten nuo signeeraukset on oikeasti aikoinaan tehty Riihimäen lasitehtaalla?
Onko signeeraus merkki siitä että kyseessä on aito merkkituote?
Tässä ihmettelen näitä asioita.. :)

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
40 min 12 s sitten Pifjo sanoi:
Tapio Wirkkalan jääpalakulho Gaissa ja ottimet valmistusvuosi 1973,korkeus 14 cm,halkaisija 13 cm valmistaja iittala, ottimissa teksi... Lue lisää →
52 min 18 s sitten Pifjo sanoi:
Nämä ovat olleet lapsuudenkodissani aina näkösällä.Ruusurasiasta en tiedä muuta kuin että äitini on sen ostanut 50-luvulla jostain ja... Lue lisää →
1 tunti 7 min sitten Pifjo sanoi:
koristeena viiniköynnös, pullon kaulaosassa kultaus, korkeus 14,5 cm,tähän on kuulunut kaksi matalaa lasia mutta menneet rikki. Lue lisää →
2 tuntia 8 min sitten Pifjo sanoi:
maljakko tukevaa tekoa,korkeus 20 cm,halkaisija 11 cm, kaunis ruutuhionta.Onkohan kotimainen? Lue lisää →
2 päivää 18 tuntia sitten ElinaKoo sanoi:
Myydään bohemia kristalli laseja ja tuoppeja. Kuvia voin lähettää kiinnostuneille. 8 kpl konjakki laseja 6 kpl punaviini laseja 2 kpl... Lue lisää →
4 päivää 54 min sitten Finnfan47 sanoi:
Tämä Arabian soppakulho kummittelee mielessäni, koska en löydä kulhon nimeä enkä muotoilijaa. Kannen ja kulhon reunassa puna-, sini-,... Lue lisää →
4 päivää 1 tunti sitten Finnfan47 sanoi:
Olen etsinyt tämän lasikulhon nimeä ja muotoilijaa jokapuolelta onnistumatta. Oletko sinä ongelman ratkaisija? Malja on 7 cm korkea ja... Lue lisää →
4 päivää 14 tuntia sitten kakkendaali sanoi:
Hei, minkähän valmistajan tekemä ja kenen suunnittelema tämännäköinen kynttilänjalka voisi olla? Lue lisää →
5 päivää 22 min sitten Milka sanoi:
Moikka! Löysin tällaiset kierrätyskeskuksesta ja haluaisin löytää näitä lisää. Tunnistaako joku siis mitä nämä ovat? Matalampi on 13cm... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
1 päivä 17 tuntia sitten Tupasvilla sanoi:
Tuhannet kiitokset. Juuri tuilta ktseiseltä maljakolta vaikuttaa. Lue lisää →
1 päivä 18 tuntia sitten Wisitor02 sanoi:
Taitaa olla virolaisen Tarbeklaas lasitehtaan maljakko.Maljakon suunnitellut Eino Mäelt, valmistettu 1977-1983.Maljakon nimi ROCK. https... Lue lisää →
3 päivää 3 tuntia sitten petskug sanoi:
eikös se 6011 rihlattu maljakko Studiolasilta ole linkin mukainen: https://www.huuto.net/kohteet/aimo-okkolin-rihlattu-maljakko/550132199 Lue lisää →
3 päivää 16 tuntia sitten Hartwallpasanen sanoi:
Oletko löytänyt tietoa lasista? Minä sain hiljattain 6 kpl tätä lasia ja samaa sarjaa olevan kannun isoäitini jäämistöstä. Lue lisää →
3 päivää 23 tuntia sitten Leevilla sanoi:
Kiitos tiedosta. En löytänyt mistään luettelosta. LV Lue lisää →
4 päivää 15 min sitten Finnfan47 sanoi:
Kiitos taas Antiikkimyyrä, nyt varmaan kummittelu loppuu. Lue lisää →
4 päivää 20 min sitten Finnfan47 sanoi:
Kiitos Antiikkimyyrä avustasi. nyt voin vihdoinkin lopettaa etsimisen. Lue lisää →
4 päivää 38 min sitten antiikkimyyra sanoi:
Ilmeisesti Reinhard Richterin AG-astiasto. Sarjan lautasista kyselty täällä: https://www.designlasi.com/forum/tunnistaako-joku-naita-... Lue lisää →

Kirjavinkki

Uta Laurén

Oivan ihmemaassa

Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa