Käyttäjän Frida kuva
Frida

Signeerauksista

Haluaisin tietää enemmän signeerauksista. Kuinka suuri osa designlasista on signeerattua, ja kuinka paljon signeeraus nostaa esineen arvoa? Riippuuko suunnittelijasta ja esineestä? Kuinka selvästi signeeraus yleensä näkyy, voiko se olla myös hyvin himmeä tai epäselvä? Onko signeeraus aina esimerkiksi maljakon pohjassa..? Ja mistä tietää, onko signeeraus aito? Kiva, jos joku jaksaisi informoida :)

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Therion76 kuva
Therion76

Heippa, tässä oma näkemykseni asiasta .)

Signeerattuja tuotteita ehkä noin puolet markkinoilla olevista tuotteista.
Designlasi kirja neuvoo että suurinpiirtein 50 prosenttia, joten varmaan aikalailla tuon, mutta riippuu myös varmasti nimestä( suunnittelijan), jotkut nimet halutuimpia kuin toiset.
Yleensä signeeraus näkyy hyvin, riippuu tietenkin myös mahdollisista naarmuista.
Signeeraus oon hyvin vaikeasti havaittavissa monissa tuotteissa jossa on hapotettu/ hiekkapuhallettu pohja esimerkiksi. ( Timo Sarpanevan Hauenleuat, Hiidennyrkit jne. )
Signeeraus eiu ole aina pohjassa, yleisintä se kyllä on, mutta ainakin Kumelan tuoteista löytyy myös sisäpuolelta, reunan vierestä jne.
Signeerauksia näkee jonkin verran väärennöksinä, etenkin nuo kaikki alkeellisimmat jotka on kirjoitettu väärin, ovat helpoin tunnistaa. Noista signeerauksista löytyy tietoa esim täältä : http://www.the-loschs.com/sigfin.htm
Muut voivat kommentoida lisää :)

Käyttäjän Teme kuva
Teme

Moi!
Kun katsot tuota linkkiäsi niin ainakin muutama "signeeraus" jäisi minulta ostamatta...
On vain kuvattu monia maljakon pohjia.

Käyttäjän Therion76 kuva
Therion76

Joo, se on totta. Laitoinkin tuon linkin heti tuon väärennösjutun perään,siksi että näkee erillaisia esimerkkejä, en itsekkään noita kaikkia ostaisi :)
Kyllä noita "dremel" signeerauksiin törmää valitettavan usein, viimeksi eilen törmäsin Franckin näkinkenkään , jossa pohjassa oli signeerauksena K.Frank- iittala :)
Itse koitan katsoa hyvinkin tarkkaan ennen ostoa nuo signeeraukset, sopiiko signeeraustyyli tiedossa oleviin signeerauksiin, voiko signeeraus olla niin vanha kuin pitää jne.

Käyttäjän Vihreälasi kuva
Vihreälasi

Törmäsin tietämättömyyttäni erikoiseen tapaukseen? Löysin kirpparilta maljakon jossa signeeraus jotain e.wänni ja kumela of finland. Kotona tutkin asiaa ja löysin netistä jostain, taisi olla laatutavara.comista täsmälleen samanlaisen: kumela/turun hopea, ruskea, pentti sarpaneva 1011/S

Taidokasta, mutta outoa. Mitenkä voi olla mahdollista? Väärennöstä ajatellen, onhan sarpaneva "arvokkaampi" singneerattuna kuin wänni. Maljakon pantaan on kirjoitettuna nimikirjaimet ja päivämäärä vuodelta 1981. Joten päättelin että maljakko on annettu jollekulle lahjaksi silloin.

..vai voiko olla että wänni on signeerannut sarpanevan maljakon???

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Tuskinpa on E Wänni signeerannut P Sarpanevaa eikä myöskään päinvastoin. Signeerauksia varten kun on tehtailla ollut ihan omat ammattilaisensa ja vain aniharvoin esineet ovat suunnittelijansa omakätisesti signeeraamia.

Oletko aivan varma, että kyseessä on sama esine? Kuva omastasi ja signeerauksesta varmistaisi asian. Rahan toivossa tuota "väärennöstä" ei ainakaan ole kannattanut tehdä...

Käyttäjän Vihreälasi kuva
Vihreälasi

Mielenkiintoista....onkohan signeeraajalle sitten sattunut kömmähdys?? Harjoittelija???
Olen aivan varma varma maljakosta että se on sama joka on laatutavara.com sivustolla pentti sarpanevan nimellä.
En tiennyt sarpanevan maljakoksi, mutta joku e.wänni luettuna tuntui tutulta. Konkurssiin en mennyt ja meneepä sitä turhenpaankin. Naarmuton ja kaunis maljakko, ja mielestäni ilman sitä rumaa pantaa, joka tekee siitä raskaan näköisen.

Mielenkiinnosta olen oikein suurennuslasilla tutkinut tuota pohjan signeerausta ja mielestäni se olisi tehty sinne ennen noita pohjan joitakin naarmuja, mutta sata varma siitä en ole.

Jos tämä on "aito väärennetty" signeeraus. Niin onpa ollut tietämätön tekijä, hihii. Olisi laittanut oikean tekijän nimen, mutta laittaa nyt wänni...hihii...

Olisi kiva tietää, onko jollekin sattunut samaa? Siis laitettu tunnetun muotoilijan tekemään tuntemattomanpi tekijä.

Käyttäjän Teme kuva
Teme

No mitenkään väheksymättä tuota Kumelan tuotantoa niin hinnallisesti se on aivan sama onko Wänni tai Sarpaneva. Jos olis Timo Sarpaneva niin vois vähän enemmän olla.
Muutamia kertoja olen törmännyt esim Franckin työhön joka on sign. Toikaksi. Luultavasti 70-lukulaisia ja sitten tietenkin Sarpaneva ja Wirkkala menneet signeeraajalta sekaisin. Ihmiset tekevät liukuhihnalta töitä niin välillä tulee vahinkoja.
Mietippä kun olet puoli päivää signeerannut Wänniä ja sitten kesken kaiken työ vaihdetaaan Sarpanevaksi niin mitäs raapustelet pohjaan... ;-)

Käyttäjän Vihreälasi kuva
Vihreälasi

Franckista puheenollen...törmäsin pari vuotta sitten kirppiksellä ihanaan vihreähköön kermanekkaan. Pyörittelin kädessäni ja jätin siihen, mitäs minä sellaisella. Jäi vaivaamaan ja lopulta palasin hakemaan sen pulleamuotoisen söpöliinin. Eikä hintakaan ollut paha: yksi euro. Kerran on ollut käytössäkin, mutta enempikin pyöritellyt kädessä ja ihastellut sen muotoa.
Sattumalta selailin jotakin? en nyt kirjan nimeä muista, jossa tulla tupsahti tämä söpöläiseni silmille. Kaj Franckin Tupasarjan kermakannu. Tosi iloinen olin että sille löytyi tekijäkin. Itse luulin sen olevan jonkun kenenkälie, mutta aivan ihana muodoltaan. Joskus sitä sattuu tietämättömänkin kohdalle yllätyksiä.
Totean vielä etten keräile mitään kermakannuja, mutta tuo on todella minusta kaunista muotoilua.

Palatakseni tuohon e.wänni/p.sarpaneva tarinaan..niin saatat olla oikeassa. Jännä, ettei sitä kukaan missään vaiheessa ole huomannut..edes se koru/kultaliike joka on siihen pantaan lahjan saajan kaiverrukset on tehnyt. Mainio tapaus kerrassaan =) On muuten kaunis maljakko kun se metallinen panta on pois maljakon suulta. Liikaa se 70-luvun raskas kalevalaisleima..minun mielestäni :-)

Käyttäjän Vihreälasi kuva
Vihreälasi

Hei Uniikki.

Ei ole se, vaan tämä joka löytyy tästäkin osoitteesta

http://www.designlasi.com/sites/www.designlas...

Joten sarpanevan maljakko se on, mutta signeeraus wännin :)

Käyttäjän RstR kuva
RstR

Näkyypä Traderassakin olevan myynnissä Wirkkalan 16 cm korkea Niva-maljakko, pohjassa kirjaimet TS. Missä lie signeeraus raapustettu?

Käyttäjän PipsaK kuva
PipsaK

Kuka lienee tehnyt ne tekstit siihen linkkiin, jolta löytyy niitä signeerauksia? Wirkkalasta on tehty Wikkala. Aika noloa.

Käyttäjän Diletantta kuva
Diletantta

Niinpä! Kannattaa lukea vielä tarkemmin, kun etunimikin on Timo!

Käyttäjän Vihreälasi kuva
Vihreälasi

Kukahan osaisi varmasti kertoa, miten nämä signeeraukset aikoinaan on tehty?
Pitkä putki sarpanevan maljakoita joihin työntekijä kaivertaa wirkkalan nimeä, jono joka muuttuu sarpanevan maljakoiksi ja muutamaan ensimmäiseen epähuomiossa sarpanevan nimi??
Ihmettelen kuinka sellainen yleensä on päätynyt lahjaksi asti, vieläpä kultaliikkeen kautta?
Kuka tietäisi miten nuo signeeraukset on oikeasti aikoinaan tehty Riihimäen lasitehtaalla?
Onko signeeraus merkki siitä että kyseessä on aito merkkituote?
Tässä ihmettelen näitä asioita.. :)

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
2 päivää 21 tuntia sitten Pirtta sanoi:
Haluaisin tietää mahdollisimman paljon näistä Arabian ja Kupittaan maljakoista. *Arabian maljakon mitat: korkeus 17cm, sivu 14,5cm *... Lue lisää →
2 päivää 21 tuntia sitten Pirtta sanoi:
Haluaisin saada mahdollisimman paljon tietoa kuvissa olevista maljakosta ja lasista. Nämä ovat 1913 syntyneen isoäitini jäämistöä: *... Lue lisää →
2 päivää 21 tuntia sitten Jussi2022 sanoi:
Ohessa kuva lasisarjasta, 50-60-luku?, jonka valmistajan haluaisin tietää. Lue lisää →
3 päivää 9 tuntia sitten piittsi sanoi:
Tunnistaako kukaan tätä? Korkeus 8 cm, halkaisija 21 cm Kumela Riihimäki lukee tarrassa Lue lisää →
3 päivää 11 tuntia sitten Santany sanoi:
Tunnistus apua haluaisin kuvassa oleville vanhoille lasilautasille. Vaaleansinisen lautasen halkaisija on 138 mm,pohjarengas kirkas/... Lue lisää →
3 päivää 12 tuntia sitten Pojala sanoi:
Tästä maljakosta / koristepullosta en ole löytänyt tietoja. Korkeus 25 cm, pohjan halkaisija 9 cm. Painoa n. 800 g. Liekö ihan Tiimari-... Lue lisää →
4 päivää 8 tuntia sitten Merkos sanoi:
Onkohan tämä maljakko korkeus 12.5cm, leveys 12cm Tiimaritavaraa vai jotakin nimeikkäämpää? Painoa varmaan yli kilon. Lue lisää →
4 päivää 12 tuntia sitten Nuutti126 sanoi:
Paljonko normaalin 95mm aaltomaljakon kuuluisi painaa? Kotoani löytyy kahta eri aalto maljakkoa molemmissa kone signeeraus vihertävä... Lue lisää →
4 päivää 13 tuntia sitten a.m.h sanoi:
... tähän Arabian maljakkoon. Eräässä kuvassa, 50-luvun alkupuolella otetussa, maljakko näkyy taustalla. Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
6 tuntia 13 min sitten Wisitor02 sanoi:
https://poshmark.com/listing/Green-Glass-Hexagon-Basket-Jar-with-Bamboo-... Lue lisää →
8 tuntia 48 min sitten Wisitor02 sanoi:
Tuskin maljakoille nimeä löytyy, ehkä joku mallinumero, ja se Arabian maljakko taitaa olla valmistettu Arabian Taideteollisessa.Kun... Lue lisää →
9 tuntia 44 min sitten eom sanoi:
R ympyrän sisällä vois olla esim. Rockware Glass, Limited, Greenford, Middlesex (London), England (c. 1919-2006). Lue lisää →
10 tuntia 32 min sitten Pirtta sanoi:
Kiitos! Tiedätkö maljakkojen nimiä? Missäköhän voisi arvioituttaa näiden hintaa? Lue lisää →
11 tuntia 17 min sitten Wisitor02 sanoi:
Arabian maljakon suunnittelia on Gunvor Olin-Grönqvist. Kupittaan Savi Oy maljakon suunnittelija on Orvokki Laine, koristemaalarin... Lue lisää →
22 tuntia 57 min sitten Maunoki sanoi:
Yleensä kakkoslaatua ei signeerattu . Virhe voi olla tosi mitätön jonka syystä putoaa kakkosluokan Lue lisää →
1 päivä 9 tuntia sitten Pirtta sanoi:
Kiitos tiedoista. Yritin tihrustaa maljakon pohjaa, mutta en löytänyt TW kirjaimia. Onko siis niin, että osa hänen maljakoistaan on... Lue lisää →
1 päivä 9 tuntia sitten lasilintu sanoi:
Kyllä tuo maljakkosi vaikuttaa olevan Tapio Wirkkalan Löytö. Nuutajärven lasin Kaisla on saman oloinen, mutta tuo korkeus ei täsmää.... Lue lisää →

Kirjavinkki

Uta Laurén

Oivan ihmemaassa

Oivan Ihmemaassa on Suomen lasimuseon julkaisema uusi teos, joka kertoo Oiva Toikasta (1931-2019), yhdestä maamme merkittävimmistä lasitaiteilijoista.

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa