Vaikka Erkkitapio Siiroisen elämä jäi lyhyeksi, hänen lasiuraansa voidaan pitää poikkeuksellisen merkittävänä. Tämän näyttelyluettelon tarkoituksena on valottaa Siiroisen suunnittelijanuraa mahdollisimman monipuolisesti. Tekstin liitteenä on paitsi Riihimäen Lasin ja Kotilasin esineluettelot, myös luettelo SIiroisen Studiolasille suunnittelemista esineistä.
Eipä paljon tietoja löydy kyseisestä lasipajasta, kuitenkin yksi linkki.
https://www.huuto.net/kohteet/viinipullon-korkki-ja-avaaja-lasia... Lue lisää →
Hillevi Asikainen, Nuutajärven lasi. Toinen kahdesta variaatiosta.
Aikaisempi tunnistus täällä: https://www.designlasi.com/forum/... Lue lisää →
Kiitos tiedosta 🤗
Lue lisää →
Sininen lasi saattaa olla Saara Hopean suunnittelema Marja, vetoisuudet 6 ja 10 cl:
https://www.designlasi.com/content/marja-2745-hopea-... Lue lisää →
Kiitos 😊👍
Lue lisää →
Ei oo kukaan kommentoinut....
Lue lisää →
Ei oo kukaan kommentoinut....
Lue lisää →
Kaadinmalli voi olla tuo Lasilinnun bongaama, mutta kuka on suunnittelija. Laatutavaran kaatimesta pitäisi nimittäin nähdä pohja myös... Lue lisää →
- 1 / 3
- seuraava ›
No, jopas oli linkin takana pieni kuva. Mutta kun sitä tihrustaa, niin tekijänä tulee mieleen Nuutajärven taitavat lasinpuhaltajamestarit ja heistä tällä kertaa Unto Suominen. Jotkut näistä viitatuista mestareista saivat töitään signeerata omalla nimellään.
Tuota maljakkoa näkee usein signeerattuna, erikokoisena ja eri väreissä. Jos tarkoitat, että siinä jalustaosassa on hopeavanne, niin sen leimat kertoisivat ainakin vanteen iän. Tuota hopeaosaa maljakossa on käytetty harvemmin.
Kiitos nopeasta vastauksesta!
Laitetaan vähän isompaa kuvaa ; ) vaikka vähän epätarkka... en ollut varma minkä kokoisia saitti huolii. Ja siis kyllä, tarkoitin alaosan hopeavannetta. Sen merkit ovat kultakeskuksen leijonalogo, 813H, linnalta näyttävä kuva ja L7. Jalometallien merkinnät eivät todellakaan tuttuja meikäläiselle...
No ei suostunutkaan ottamaan toista kuvaa...
Kultakeskuksen hopeaosan valmistajana olet tunnistanut. Merkintä L7 on ns. vuosileima ja tarkoittaa, että maljakon vanne on vuonna 1964 valmistettu. Samoihin aikoihin asettuu lasiosan valmistus.
Kannattaa vaikkapa googlettaa noitten Nuutajärven puhaltajamestareitten mielenkiintoisia töitä. Mainitun Unto Suomisen lisäksi erityisesti Jaakko Niemellä on runsaasti töitä omissa nimissään.
Löysin lähes identtisen maljakon Suomista googlettamalla joten kiitos, tarpeeksi hyvin selvisi "perintö"maljakko!