Käyttäjän mikkanen kuva
mikkanen

Sininen maljakko, Riihimäen lasia?

Tunnistaako kukaan tätä kirpparilta löytynyttä sinistä maljakkoa. Suun halkaisija noin 8 cm, korkeus noin 20 cm.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Jos haluat ottaa yksityisesti yhteyttä viestiketjun aloittajaan tai johonkin kommentoijaan, klikkaa hänen nimeään ja pääset jättämään viestin.

Käyttäjän Mallu kuva
Mallu

Moi;

Joko olet saanut tietoa tästä?
Eikös tuo ole kristallimaljakko. Voisiko olla Eero Rislakin suunnittelema Riihimäelle?
Nämä minun ei ole faktoja, mutta toisessa yhteydessä on kaksi samanlaista maljakkoa, joihin koetan etsiä tietoa; epätoivoisesti ):

Käyttäjän Lasiakas kuva
Lasiakas

Maljakon väritys ja pohjan malli voi myös viitata Tsekkiläisen Sklo Unionin tehtaiden tuotantoon.
Itselläni ei ole samaa mallia, mutta täältä löysin aikaisemmin apuja oman maljakkoni tunnistamiseen
http://www.designlasi.com/forum/iittalan-vaaleansininen-maljakko-oik-skl...
On siis erilainen, mutta huomioi pohjan muotoilun niin voisi olla samaa kenties?

Käyttäjän pik kuva
pik

Minä myös lähtisin hakemaan siltä alueelta (Tsekki/Puola/Itävalta/Saksa); tuo väri ja mataksi hiottu pohjarengas ovat siellä tyypillisiä. (ei Riihimäen lasille) Sklo Union todella harvoin teki mitään pohjakuviota, mutta niitäkin on, ei nyt juuri muistu mieleen, mutta eiköhän tämäkin jonain päivänä selviä.

Oliko Mallulla linkata joku toinen keskustelu jossa olisi ehkä parempia kuvia samanlaisista maljakoista?

Käyttäjän Mallu kuva
Mallu

Moi; kiitos vastauksista.

Liitteen maljakon tiedot: 20 cm korkeus.

Pyydettäessä saatu lisätietoa:
"eli ylä halkasija 8cm ja ala halkasija 7cm.ei kuvioita tms. ainoastaan pystyraidoitus."

Toinen henkilö tiesi RL:n tuotteeksi, koska hänellä on vastaava itsellään sinisenä.
Pyydetty mitat hyvine kuvineen, ei ole tullut.

Näihin(kin) on helppo sekoittaa:

http://www.designlasi.com/forum/02022009/maljakko-vari-ambra
http://www.designlasi.com/myydaan/lasi/tauno-wirkkala-mesiurut
Ellei esim. huomaa, että esitellyn maljakon suuaukko on pyoreä; mitoista puhumattakaan.

20 cm korkeus oli tähtäin ja ainoa, mitä sinnepäin löytyi kommentoimanne esine, niin Itä-Eurooppasta se on lähtöisin. Mikäli uudet kuvat tulee niin, laitan sitten tännekin.

jk. eri facebook -ryhmissä ihmiset on satakertaa huonommilla eväillä liikkeellä kuin täällä; mitä tunnistuspyyntöihin tulee :)

Käyttäjän pik kuva
pik

Kiitos perusteellisesta selvityksestä, Mallu. Tuot hyvin esiin sen, kuinka äkkiä esineitä katsellessa voi helposti tehdä vääriä johtopäätöksiä.

Lyhyesti, aloituksen maljakon oleellisia ominaisuuksia:
a) "pehmäksi" ja pyöreäksi kuumakäsitelty suuaukko
b) mataksi hiottu kapeahko pohjarengas ja tähtikuvio
c) merkittävä paino, joka tulee lasimassan paksuudesta/määrästä, ei lyijystä (lasi ei näytä hyvin kirkkaalta)
d) väri(t)

Mikään näistä ominaisuuksista, varsinkaan kaikki kerralla, ei sovi Riihimäen, Mäntyharjun lasin taikka Humppilan tyypillisyyksiin. Linkatuissa esineissä pohjat tehty erilailla, samoin suuaukot. Ambran sävyt ovat noissa tehtaissa erilaiset, eikä tuo aquatyyppinen vaalea turkoosinsininen sävy ole sekään Suomessa tyypillinen.

Kunpa noissa facebook-ryhmissäkin ymmärrettäisiin levittää hieman valistusta, että kaikkien em. asioiden pitäisi täsmätä, jotta relevanttia arviota voisi esittää, tai sitten tulisi esittää dokumentoitua tietoa. Ja ennen kaikkea, että ei tulisi uskoa asiantuntevaltakin kuulostavia "heittoja" ilman että asiaa tarkistaa lisäksi itse muualtakin, vaikka esitetty "tieto" kuulostaisikin kovin mieluisalta. ;)

Lisään vielä, että toki täsmällisen muodon ja mittojenkin pitää täsmätä, jotta löytää täsmälleen saman maljakon (vrt. em. linkit) mutta tämän vertailun helpottamiseksi (jotta voisi edes arvioida valmistusmaanosaa/maata/tehdasta/suuntaa) juuri niitä kunnollisia (sivuston ohjeiden mukaisia) kuvia aina pyydetään!

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Eipä maljakkoa löytynyt tavanomaisilla hakusanoilla,pitää varmaan hakea lasitehtaan nimellä.
Tuo pohjassa oleva tähti poistaa sklo union haun pois,mutta se voi kuitenkin olla Tsekkiläinen,esim Bohemia merkillä on tähti pohjaisia maljakoita.Eräs sivu antoi viitteitä Italian suuntaan,jaa-a.Miten olisi tuo Itävalta ja Oberglas,ovat ainakin valmistaneet maljakoita joissa on pohjassa tähti,hakuammuntaa tämäkin.

Käyttäjän pik kuva
pik

Ettei nyt vaan tule väärinkäsityksiä.... erilaisilla "Bohemia" -tarroilla on merkitty lähinnä vienti- yms markkinointitarkoituksessa lukuisien eri sillä alueella (mm.Böömi/Sleesia) sijainneiden tehtaiden esineitä, huom. myös Sklo Unionin!. Siis tuo "Bohemia" ei sinänsä ja yksinään suinkaan ole minkään erityisen tehtaan "tavaramerkki", toisinaan tosin tarran muodosta tai siinä olevasta logosta ja muusta tekstistä voi jotain päätellä valmistajasta, usein ei -- siis varmasti vain tuon summittaisen valmistusalueen.

Toisekseen; kun nyt kerran sanoin tuossa aiemmin että Sklo union "harvoin teki pohjakuvioita, mutta että niitä ON", niin miksi ja miten perustellen tässä vaiheessa "poistetaan haku" Sklo unionista ja mitä se tarkoittaa?

Italiasta puheen ollen; on tiedossa että osa Sklo Unionin vanhoista muoteista on myyty tai joutunut/ajautunut jossain vaiheessa maailmalle, mm. Italiaan, ja että siellä on tehty siis "samoja" maljakoita, niissä usein lukee sivussa hyvin pienellä "Italy".

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Se kommentti jossa poistuu sklo union haku,tarkoittaa oikeastaan sitä,että hakuni maljakon etsinnässä kohdistuu toisaalle.Elikä kommentti tarkoitti minun omia hakuja,sorry tästä,jatkakaa,ja hyvää Vappua.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Onko maljakkosi kristallia?

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Taitaa sittenkin olla Sklo Union maljakko tässä vanhassa haussa.Nimimerkki pik oli oikessa, löytyyhän niitä maljakoita, joissa on tähti pohjassa.Linkissä tsekkiläisen Milos Filipin 60-luvulla suunnittelema maljakko.
https://www.etsy.com/listing/540604943/retro-yellow-glass-vase-orange-gl...

Käyttäjän pik kuva
pik

Olen edelleen sitä mieltä että Sklo Union tai ainakin seutu on kyseessä, mutta tuossa linkissä tarkemmin katsoen ilmoitustekstissä sanotaan "I am unsure of the designer of factory but it looks a lot like work done by Milos Filip. ". Siis myyjä ei ole varma siitä että vaasi on Filipin suunnittelema.

Käyttäjän Wisitor02 kuva
Wisitor02

Tähtipohja kuvio löytyy ainakin yhden sklo unionin suunnittelijan töistä, Vratislav Šotola.Tämä kertoo vain sen, että tuolla pohjakuviolla on maljakoita valmistettu sklo unioniin kuuluvassa lasitehtaassa.Kun olen katsellut noita Filipin maljakoita, niin väriä ja pystyvakoa löytyy maljakoista, mutta ei yhtään missä tuo pohja olisi edes lähellä kysyjän maljakon pohjaa.
https://www.sbazar.cz/olacola/detail/26082558-masivni-zelena-vaza-vratis...
https://www.antiquers.com/threads/sklo-union-frantisek-vizner-clear-glas...

Uudet foorumin aiheet (klikkaa auki)
1 päivä 1 tunti sitten sarsia sanoi:
Tälläinen pieni sininen lintu , tarra pohjassa Art glass ja Suomen lippu. Signeerausta en löytänyt jos ei lipun alla. N 6 cm pituus. Lue lisää →
1 päivä 12 tuntia sitten Murkku sanoi:
Myyn 20 kpl Juhana kristallia konjakkil-, viini-, grogilaseja. Yhteishinta 450 Eur Lue lisää →
1 päivä 13 tuntia sitten jarimatti sanoi:
ONko kenelläkään tietoa tästä lasiesineestä olisi mielenkiitoinen saada tietää jotain korkeus on jotakuinkin 30Cm Lue lisää →
1 päivä 16 tuntia sitten piparit sanoi:
Omistan ko.veitsiä useamman kappaleen. Auttaisiko joku tunnistamaan näiden nimen ja onko näillä minkäänlaista arvoa,vai laitanko... Lue lisää →
1 päivä 21 tuntia sitten lasinorsu sanoi:
Mikä maljakko kyseessä, missä tehty, koska, suunnittelija? Maljakossa kulkee lasissa pystylinjoja tai - juovia, muodostaa kauniin... Lue lisää →
2 päivää 49 min sitten AKokko sanoi:
Hei! Olisin kysellyt hinta-arviota kyseiselle pienelle 95mm korkealle Aalto maljakolle. Pohjassa teksti ALVAR AALTO IITTALA. Väriä on... Lue lisää →
2 päivää 8 tuntia sitten Soma sanoi:
Kolme maljakkoa odottaa tunnistusta. 1, Näyttää Okkolinin nimipäivämaljakolta, mutta eipä taida olla. Korkeutta on 33,5. Läpimitta... Lue lisää →
2 päivää 13 tuntia sitten AKokko sanoi:
Hei! Tunnistaako joku kuvan snapsi?likööri?avec?-lasit? Korkeus 13,5cm ja kuppiosan halkaisija n.4,7cm. Lasit muuten kirkkaita paitsi tuo... Lue lisää →
2 päivää 17 tuntia sitten Tellu66 sanoi:
Ostin vanhan mökin ja edellinen omistaja jätti jälkeensä paljon irtainta. Tällainen pullo löytyi ehjänä autotallista, ennenkuin vien... Lue lisää →
Uusimmat kommentit (klikkaa auki)
19 tuntia 47 min sitten jääkarhu sanoi:
Kiitos paljon tiedoista 😄 Lue lisää →
19 tuntia 59 min sitten antiikkimyyra sanoi:
Maljakko on Kumelan valmistama ja Henrik Koivulan suunnittelema. Kuvastossa 1977-1978, vain Koivula-nimellä ja tuotenumerolla. Kuvat (... Lue lisää →
1 päivä 12 tuntia sitten Fillari sanoi:
Kiitos. Ei mitään kiirettä. Lue lisää →
1 päivä 12 tuntia sitten jstaus sanoi:
Menee hetki, että saan hommattua pakkaustarpeet ja postituksen. Ilmoittelen kun paketti lähtee. Lue lisää →
1 päivä 13 tuntia sitten Fillari sanoi:
Kiva :) Osoite on Susanna Filla, Rantakatu 9 b 18, 65100 Vaasa. Puh. 040-7792898. Lue lisää →
1 päivä 13 tuntia sitten jstaus sanoi:
Lienee kohtuullinen tarjous. Mihin osoitteeseen lähetetään? Lue lisää →
1 päivä 13 tuntia sitten Fillari sanoi:
Hei! Myisitkö tuon 150€:lla? Ja lähetys postiennakolla ja maksaisin kulut? T: Susanna Lue lisää →
2 päivää 10 tuntia sitten uoleviuolevi sanoi:
Timo Sarpanevan Marcel-laseissa on hiottu/plaanattu/happohimmennetty (?) matta pohja, muistuttaa kuvan lasia. Katso, jos tällä vihjeellä... Lue lisää →

Kirjavinkki

Leppänen, Helena

Muumilaakso Arabiassa

Ehdoton aarre muumien ystäville ja keräilijöille! Uusi opas Arabian, Iittalan, Hackmanin ja Fiskarsin brändien alla 1957-2014 tuotetuista muumiesineistä! Tämä tietokirja esittelee Arabian, Iittalan, Hackmanin ja Fiskarsin brändien alla tuotetut astiat, aterimet, sakset ja koriste-esineet, jotka Muumilaakson väki on hahmoillaan valloittanut vuosina 1957-2014. Toista yhtä kattavaa opasta ei ole!

» Klikkaa tästä ja lue lisää Adlibriksen kirjakaupassa